vaistai.lt
9 ekogyvensenos mitaiVieni žmonės žaliąjį gyvenimo būdą vadina mada, kiti – perdėm išpūstu muilo burbulu, treti mėgina keisti įpročius, tapti sveikesni ir gelbėti gamtą. Kad ir kaip būtų, dažnai mūsų nuostatas bei elgesį lemia visuomenėje vyraujantys stereotipai. Keletą jų šiandien pamėginsime sulaužyti.

1. Gyventi ekologiškai be galo brangu
Pamačius parduotuvių lentynose ženklais „ekologiška“, „natūralu“, „sveika“ ir pan. pažymėtų prekių kainas, gali pasirodyti, kad ekologiška gyvensena – tik turtuoliams. Lietuvos ūkininkų užaugintų vaisių, daržovių bei pagamintų kitų maisto produktų pigiau galite įsigyti turguose.

daugiau
Kurkite sveikesnę namų aplinkąPirkdami maisto produktą, daugelis iš jūsų tikriausiai atidžiai perskaitote informacinį lapelį ieškodama jame sveikatai pavojingų priedų. Tačiau ar dažnas gilinasi į tai, kokių pavojingų medžiagų yra mus supančioje aplinkoje – dažuose, balduose, grindų dangose?.. Būstas – tai vieta, kur praleidžiame daugiausia laiko, todėl norisi, kad namuose būtų jauku ir saugu. Bet ar iš tiesų namuose esame visiškai saugūs? Deja, ne. Ir dėl to kalti patys. Kurdami namų interjerą, sugaištame marias laiko ieškodami naujų baldų, užuolaidų, kilimų ir išleidžiame krūvas pinigų dalykams, kurie suteikia namams jaukumo, tačiau gali pakenkti sveikatai.
daugiau
Biurų oras žalingas sveikatai?Ne itin džiugi, tačiau neabejotinai įdomi naujiena tiems, kurie domisi oro tarša. Bostono universiteto profesorius Michaelas McCleanas skelbia, kad biurų oras žalingas darbuotojų sveikatai. Kuo gi biurų patalpų oras kenkia? Pasak profesoriaus, jis prisodrintas perfluorocheminių medžiagų (PFC), kurių galima rasti grindų dangose, biuro balduose, dažuose, dėmių valikliuose, maisto pakuotėse ir t. t. Šios medžiagos labai patvarios ir gamtoje neskyla, todėl kaupiasi gyvūnų ir žmonių organizmuose.
daugiau
Efektyvi 3 dienų ryžių dietaRyžiai, kaip ir rauginti kopūstai, labai tinka organizmui valyti ir kūno formoms dalinti. Kuo jie geri? Paprasti, lengvai gaunami ir, svarbiausia, efektyvūs. Ryžių dieta, kaip ir grikių, priskiriama monodietoms (kai valgiaraštyje – vienas pagrindinis produktas), tik nuo kitų skiriasi tuo, kad padeda ne tik atsikratyti antsvorio, bet ir išvalyti organizmą. Ryžiai pasižymi unikaliomis savybėmis – juose gausu ne tik vitaminų, mineralų, bet ir medžiagų, kurios šalina iš organizmo druskas, toksinus, šlakus, cukraus perteklių ir blogąjį cholesterolį.
daugiau
Ką valgyti, kad nestokotumėte energijos? Produktų sąrašasAr jums žinomas jausmas: vos iškentėjusi dieną darbe, tesvajojate, kaip vakare krisite ant sofutės ar nersite į kvapią vonią? Jeigu taip, vadinasi, metas subalansuoti mitybą ir skirti keletą minučių mankštai.

Rinkitės tinkamą „kurą“
Kiekvienas specialistas pasakytų, kad norint turėti daugiau energijos, reikia sveikai maitintis. Su maistu gaunamos medžiagos aprūpina organizmo ląsteles energija. Jei darbe sukemšate sumuštinį ar apskritai pamirštate pavalgyti, o per pertraukėles energijos stoką bandote kompensuoti kava ar šokoladukais, nenuostabu, kad trūksta energijos netgi spaudyti kompiuterio klavišus. Ką jau kalbėti apie fizinį darbą...

daugiau
Virtuvės spintelėje – vaistai nuo visų ligųPrasidėjo sloga, suskaudo gerklę ar sutriko virškinimas? Užuot skubėjusi į vaistinę, apsidairykite savo virtuvėje. Tradicinės Indijos medicinos ajurvedos specialistai teigia, kad išmanydami žolelių ir prieskonių savybes jomis galime išsigydyti daugelį negalavimų.
daugiau
Nemigos priežastys, apie kurias nesusimąstomeMiegas – būtinybė, grąžinanti energiją ir jėgas. Tačiau jeigu avytes skaičiuojate iki paryčių, o sapnai taip ir neaplanko, reikėtų atidžiau pagalvoti, kodėl. Labai dažnai dėl to kalti būna mūsų įpročiai… Pavyzdžiui, jeigu plušate išsijuosusios. Štai Mičigano universiteto tyrimo duomenimis, žmonės, kurie darbams nudirbti naudoja išmaniuosius telefonus po devintos valandos vakaro, yra ne tik mažiau produktyvūs kitą dieną, bet dargi prastai miega. Tyrimo autorius Russelas Johnsonas teigė, kad komanda nagrinėjo, kaip darbo skambučiai, laiškai ir teksto žinutės veikia žmogaus savijautą. Didžiausią įtaką nuovargiui daro būtent tai, kad žmonės niekaip negali atitrūkti nuo savo telefonų.
daugiau
Česnakas – maistas ir vaistasGydomosiomis savybėmis česnakas garsėjo nuo neatmenamų laikų. Maistui jį vartojo daugelis tautų. Buvo tikima, kad česnakas suteikia drąsos, žvalumo ir ištvermės, jis gydo kepenų ir inkstų, virškinimo sistemos ligas, padeda apsiginti net nuo choleros ir maro. 1720 m. nuo maro mirė daugybė Prancūzijos gyventojų. Aibės namų stovėjo tušti, o tai buvo geras grobis marodieriams. Visi stebėjosi, kaip jie neužsikrečia maru. Pasirodo, vandalai naudojosi „stebuklinga“ užpiltine: česnako skilteles palaikydavo vyne, o prieš eidami grobti, pusę tokio mišinio išgerdavo, likusiuoju išsitepdavo kūną. Jų pavyzdžiu vėliau pasekė nemažai gyventojų, ir epidemija nuslopo.
daugiau
Kaip numušti kūno temperatūrą maistiniu actu?Nerimą kelia staigiai pakilusi itin aukšta temperatūra? Nepulkite į paniką. Tokiu atveju nepamirškite, kad viena veiksmingiausių ir tikrai jus nenuvilsiančių priemonių nuo karščiavimo gali būti... jūsų virtuvės spintelėje esantis paprastas maistinis actas. Uždegimai arba infekcijos neretai sukelia didelį karščiavimą, kuris labai vargina. Be abejo, aukštą temperatūrą galima numušti ir vaistais, bet natūraliosios medicinos žinovai pataria jais nepiktnaudžiauti ir bent jau iki 38 °C pasistengti nemalšinti temperatūros (žinoma, priklausomai nuo ligonio būklės). Tačiau karščiavimą galima sumažinti ir liaudiškomis priemonėmis. Puiki vaistų alternatyva – paprasčiausias maistinis actas.
daugiau
Citrinų dieta. Lengva, bet veiksmingaCitrinų dieta padės numesti nereikalingų kilogramų ir nesujauks įprasto jūsų gyvenimo ritmo. Be to, ji pagal jėgas net ir nepasižyminčioms stipria valia...

Dietos ypatumai
Tai – tausojanti dieta, nereikalaujanti ilgų badavimo dienų, nykštukinių porcijų. Be to, po jos negresia imuniteto nusilpimas ir avitaminozė. Citrinų dieta ypač tinka žiemos ar ankstyvojo pavasario periodu, kai organizmas yra šiek tiek nusilpęs. Dažniausiai ji padeda ištirpinti 3–7 kilogramus.

daugiau
2681 - 2690 iš 2851 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  261 262 263 264 265 266 267 268 269 270  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos