Socialiniuose tinkluose ir internetiniuose forumuose galima aptikti vis daugiau vaizdo įrašų, kuriuose dalijamasi įvairiais patarimais apie taisyklingą nagų kirpimą. Interneto vartotojai sako, kad daugeliui įprastas nagų kirpimo būdas, kerpant puslankiu, yra netaisyklingas, kadangi nagus iš tiesų vertėtų kirpti tiesia linija. Sveikatos ir grožio sektoriaus specialistai tikina, kad tokios kalbos nėra iš piršto laužtos – puslankiu kerpami nagai dažniau įauga. |
daugiau
|
|
|
|
|
Kai beveik pusmetį gyvename pilkoje darganoje, pasiilgstame spalvų ne tik aprangoje, interjere, bet ir lėkštėse. Todėl tokie ryškūs patiekalai, kaip oranžinė sriuba iš batatų bei morkų, suvilios net nemėgstančius tradicinių sriubų. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pranešime žiniasklaidai pažymi, kad batatai yra itin maistinga daržovė: joje daug skaidulų, mikroelementų, vitaminų C ir D, taip pat itin daug vitamino A, kuris ypač naudingas regėjimui, imunitetui ir odai. |
daugiau
|
| | | |
Dėl savo išskirtinio poveikio sveikatai brokoliai yra viena naudingiausių daržovių. Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, juose gausu A, C, K ir kitų vitaminų, skaidulų, folatų. Be to, brokolius labai lengvai paruošti. |
daugiau
|
| | | |
Kai pabosta gaminti vis tuos pačius patiekalus dienos pusryčiams, pietums ir vakarienei, metas prisiminti pigų, bet sveikatai palankų produktą – kruopas. Jų įvairovė yra išties didelė, tad verta prisiminti ir rečiau vartojamas: perlines, burnočius bei lietuviškam gomuriui galbūt kiek egzotiškesnes – japoniškas soras. |
daugiau
|
| | | |
Prasidėjus kalendoriniam pavasariui, šalies gyventojai vis daugiau laiko praleis lauke. Visgi, išsiilgusių geresnių orų, tačiau tinkamai nepasirūpinusių savo imunine sistema, gali laukti visa virtinė nemalonių sveikatos išdaigų. Visgi vidaus ligų gydytojos, homeopatės med. dr. Virginijos Gudavičienės teigimu, imuninės sistemos stiprinimu pasirūpinti dar nevėlu. |
daugiau
|
| | | |
Pasaulinė omega-3 rūgščių EPR ir DHR organizacija (angl. k.– Global Organization for EPA and DHA Omega-3) atkreipia dėmesį į gyvybiškai svarbias medžiagas, kurių negamina žmogaus organizmas. Omega-3 polinesočiųjų riebalų rūgščių turėtų vartoti tiek jauni, tiek vyresnio amžiaus žmonės. |
daugiau
|
| | | |
Nuo pusryčių prasideda mūsų diena, tad ryte valgomas maistas yra itin svarbus formuojant sveikatai palankius mitybos įpročius. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, dienos pradžiai puikiai tinka valgyti varškę – produktą, kuriame gausu baltymų, užtikrinančių energijos pliūpsnį visam rytui. |
daugiau
|
| | | |
Psichikos sveikatos specialistai pastebi tendenciją: daugėja atvejų, kai vyrai – tėčiai – kreipiasi psichologinės pagalbos dėl savo bejėgystės kovoje už pasimatymus su savo vaikais, nors teisiškai jiems tai ir priklauso. Ir nors jie deda visas įmanomas pastangas dalyvauti vaiko gyvenime, deja, vaiko mamai neparodžius geranoriškumo ir valios, tas bendravimas neįvyksta. |
daugiau
|
| | | |
Darbą prie kompiuterio dažnai lydi nugaros ir pečių skausmai. Nereta to priežastis – valandų valandos, praleistos sėdint toje pačioje pozoje, taip pat ir stresas. Kaip po ilgos darbo dienos numalšinti nugaros ir pečių skausmą? |
daugiau
|
| | | |
Puodelis pupelių pupelių gali suteikti maždaug trečdalį, jei ne daugiau, per dieną reikalingų skaidulų. Kiti daug skaidulinių medžiagų turintys maisto produktai yra uogos, kryžmažiedės daržovės, avižos, chia sėklos ir juodasis šokoladas. Skaidulos gali būti naudingos siekiant reguliuoti svorį, sumažinti cukraus kiekį kraujyje, kovojant su vidurių užkietėjimu. Mitybos specialistai rekomenduoja suvartoti apie 14 g skaidulinių medžiagų kiekvienam 1000 kalorijų per dieną. |
daugiau
|
| | | |
|
|
|
|
|