vaistai.lt

Kokios vaistažolės tinkamiausios moterų sveikatai gerintiLietuvoje nuo seno moterys, norėdamos palengvinti įvairius negalavimus, pasitelkia vaistažoles ir jų preparatus: šlapimo takų infekcijas ramina meškauogių ar bruknių lapų arbatomis, grožį ir savijautą puoselėja nakvišų aliejumi, sudirgusią odą ramina ramunėlių užpilais. Ką iš tradicinių metodų verta įtraukti į savo rutiną ir šiuolaikinėms moterims bei kokių vaistažolių rekomenduojama turėti namuose?

daugiau

Klausimas, kurį sau užduoti turi sportuoti nedrįstantys senjoraiAktyviai leisti laisvalaikį – sportuoti, bėgioti ar šokti – gali ir turi ne tik jaunimas, bet ir vyresnio amžiaus žmonės. „Išėjus į pensiją gyvenimas nesibaigia. Priešingai – ir toliau tęsiasi. Tereikia drąsiai išnaudoti visą turimą laiką – galbūt pradėti mokytis naujos užsienio kalbos, galbūt skirti daugiau dėmesio fizinei ar kitai mėgstamai veiklai, būti kartu su artimaisiais. Visa tai padės gerai jaustis ne tik fiziškai, bet ir emociškai“, – teigia Ramunė Komžienė, Vilniaus kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto Reabilitacijos katedros lektorė.

daugiau

Gurgiantį pilvą visuomet nuramina bulvėsBulvės yra ketvirta pagal vartojimo mastą maisto kultūra pasaulyje: daugelyje šalių jos yra pagrindinis pigesnis maisto produktas ir naudojamos įvairiuose kulinariniuose patiekaluose. Ne išimtis – ir lietuviška virtuvė: jos tapo bene pagrindiniu lietuvių virtuvės ingredientu, ypač dėl to, kad lengvai prisitaikė prie vietos klimato sąlygų ir buvo palyginti lengvai užauginamos.

daugiau

Turite tai žinoti prieš leisdami vaikams laižyti varveklius ar valgyti sniegąSniegą žiaumojantis ar varveklį laižantis vaikas nebūtinai yra tėvų priesakų neklausantis mažasis neklaužada. Kartais vaikus paskatina patys tėvai, manantys, kad tai grūdina organizmą, taigi padeda išvengti peršalimo ligų. Vis dėlto mokslinių tokio teiginio įrodymų nėra.

daugiau

Oro Drėkintuvai: Sveikatos Gerinimo PagalbininkaiOro drėkintuvai – tai neįkainojami įrenginiai, kurie ženkliai pagerina gyvenimo kokybę ir turi teigiamą poveikį sveikatai, ypač per šaltuosius metų laikus, kai šildymo sistemos daro orą sausą ir aštrų. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip oro drėkintuvai veikia mūsų sveikatą ir kodėl jų naudojimas gali būti naudingas tiek namuose, tiek darbo vietose.

daugiau

Rinkdamiesi sveikesnį mitybos būdą, atkreipkite dėmesį į produktų maistinę vertęSveika, subalansuota mityba – vienas dažniausių įsipareigojimų, kuriuos prasidedant naujiems metams, kaip siektiną tikslą, yra linkę sau išsikelti žmonės. Pirmiausiai siekiant naujų tikslų, reikėtų pakeisti senus įpročius. Specialistų teigimu, pradėti įgyvendinti tokį iššūkį galima atsisakant pusfabrikačių ir greitų užkandžių, juos pakeičiant į mažiau apdorotus, daugiau maisto medžiagų, mineralų ir vitaminų turinčius produktus.

daugiau

Grikiai: kodėl šios kruopos yra tikras supermaistas?Grikiai – puikiai pažįstamos kruopos, kurių savo virtuvėje turi kone kiekvienas lietuvis, tačiau šiemet juos turėtų pamėgti ir visas pasaulis. Amerikiečiai grikius paskelbė vienais madingiausių ir įtraukė į 2024 metų sveikatai palankių maisto produktų 10-uką.

daugiau

Ką gaminti be mėsos? Dietistė dalijasi maistingais ir nebrangiais augaliniais receptaisPrisijaukinus augalinį maistą ir bent keletą kartų per savaitę įtraukus į meniu augalinius patiekalus, ne tik paįvairinsite savo mitybą, bet ir gerokai sumažinsite išlaidas produktams. Mitybos ekspertė dalijasi receptais, kurie puikiai tiks išmėginti augalinio sausio iššūkį ir paįvairinti savo kasdienę mitybą.

daugiau

Lygumų slidinėjimas: sunku rasti žmogų, kuriam tai netiktųĮsivyravus itin žiemiškiems orams, vieni skundžiasi prastomis eismo sąlygomis ar rūpesčiais ieškant tinkamos aprangos nesušalti, kiti džiaugiasi pagaliau galintys užsiimti žiemos sportu. Per karantiną šalyje ypač išpopuliarėjęs lygumų slidinėjimas pozicijų neužleidžia ir dabar – šiai veiklai nereikia nei didelio pasirengimo, nei kalnuoto kraštovaizdžio, o ir nauda sveikatai, pasak medikų, labai didelė. Kartu pažymima, kad norint išvengti traumų ir gauti visapusišką slidinėjimo naudą, keletą taisyklių žinoti svarbu.

daugiau

Po darbo skauda akis – ką galiu daryti?Nemažai iš mūsų, kasdien daug valandų praleidžia prie ekranų. Į juos dauguma ilgiausiai ir iš arčiausiai žiūri darbo vietose, sėdėdami prie kompiuterio. Tai, kad jaučiamas diskomfortas ar skausmas – nėra netikėtumas, nes ilgai būnant prie ekrano gali atsirasti įtampa, dėl kurios skauda, nuvargsta ir džiūsta akys. Jei sakote, kad „po darbo skauda akis", esate ne vieni. Laimei, yra tam tikri veiksmai ir priemonės, kurių galite imtis, kad problemą suvaldytumėte.

daugiau
41 - 50 iš 2837 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos