vaistai.lt

Po darbo skauda akis – ką galiu daryti?Nemažai iš mūsų, kasdien daug valandų praleidžia prie ekranų. Į juos dauguma ilgiausiai ir iš arčiausiai žiūri darbo vietose, sėdėdami prie kompiuterio. Tai, kad jaučiamas diskomfortas ar skausmas – nėra netikėtumas, nes ilgai būnant prie ekrano gali atsirasti įtampa, dėl kurios skauda, nuvargsta ir džiūsta akys. Jei sakote, kad „po darbo skauda akis", esate ne vieni. Laimei, yra tam tikri veiksmai ir priemonės, kurių galite imtis, kad problemą suvaldytumėte.

daugiau

Naktį prastai išsimiegojote? Kaip sau padėti ir atkurti miego režimąDaugelis kartais, norėdami atlikti kuo daugiau darbų, nusprendžia paaukoti savo miego valandas. Be to, neretai ir kiti veiksniai, pavyzdžiui, stiprus stresas, turi įtakos poilsio kokybei. Kokių pasekmių tai gali sukelti mūsų sveikatai? Pasak Šiaulių „InMedica“ klinikos šeimos gydytojos Ingos Giedraitienės, miegas – varomoji mūsų organizmų jėga, o jam sutrikus padidėja įvairių ligų rizika.

daugiau

Natūralus antidepresantas magnis: padės išgyventi liūdniausią metų dienąTrečiasis sausio pirmadienis jau kelis dešimtmečius yra simboliškai laikomas niūriausia metų diena (angl. Blue Monday). Manoma, kad būtent šiuo laikotarpiu žmonės po šventinio šurmulio dažniausiai būna priversti sugrįžti į kasdienę rutiną ir neretai ima abejoti savo naujametinių tikslų įgyvendinamumu. Šis užplūstantis liūdesys gali būti paaiškinamas stipriau pasireiškiančiu sezoniniu nuotaikų svyravimu, taip pat viena iš priežasčių, kodėl taip nutinka, galėtų būti ir svarbaus mikroelemento – magnio – trūkumas.

daugiau

Kodėl sausio mėnesį žmones dažnai užklumpa niūrios emocijos ir kaip jas įveikti?Praėjus vienoms gražiausių metų švenčių, grįžimas į ne tokią džiaugsmingą kasdienybę daugeliui gali tapti tikru emociniu išbandymu. Dėl šios priežasties trečiasis sausio pirmadienis pasaulyje vis dažniau vadinamas liūdniausia metų diena, tačiau kiek šis pavadinimas iš tikrųjų yra pagrįstas?

daugiau

10 mažų įpročių, kurie gali pagerinti jūsų savijautąJau tradiciškai Naujųjų metų pradžia žymi laiką, kai ne retas mūsų keliamės ambicingus tikslus, duodame sau pažadus keisti ir gerinti įvairias savo gyvenimo sritis. Vis dėlto kartais net ir mažo pokyčio dėka gali pasikeisti labai daug. „Eurovaistinės“ vaistininkas Mindaugas Rutalė pranešime žiniasklaidai įvardina dešimt nedidelių įpročių, kuriuos prisijaukinti bus nesunku, o teigiamą rezultatą turėtume pajusti pakankamai greitai.

daugiau

Peršalimo gydymas liaudiškomis priemonėmis: ar tai padės?Peršalus dažnai žmonės griebiasi ne tik vaistų simptomams malšinti, bet ir, norėdami pasijusti geriau, išbando įvairias liaudiškas priemones. Tikrai yra naudingų liaudiškų sveikatos patarimų peršalimui gydyti, tačiau kita pusė gali pridaryti daugiau žalos negu naudos.

daugiau

Kodėl špinatai pelnė daržovių karaliaus tituląPo triukšmingo ir sotaus šventinio laikotarpio norisi ko nors lengvo, paprasto bei sveikatai palankaus. Gaivi itališkos minestronės variacija su špinatais – tikras džiaugsmas akims ir skrandžiui. Špinatai pasižymi puikiomis savybėmis ir ne veltui vadinami supermaistu. Jie vertingi dėl didelio folio rūgšties kiekio, vitaminų ir mineralų.

daugiau

Paprasti patarimai, kaip išlikti sveikamŠiandieniniame pasaulyje sveikatai, deja, skiriame vis mažiau dėmesio, o gyvendami nuolatiniame lėkime ir patirdami stresą taip pat neprisidedame prie sveikatos puoselėjimo. Nors dažnas žmogus galvoja, kad sveikatos būklė yra visiškai nulemta genetikos, iš tiesų ji gali slypėti ir mūsų gyvenimo būde. 

daugiau

Kaip atpažinti, kad jūsų santykiai išgyvena krizę? Keli paprasti patarimai padės jas įveiktiIlgą laiką santykiuose esantys žmonės gali patvirtinti – viskas tikrai nėra rožėmis klota. Susituokę ar vienas kitam įsipareigoję žmonės nuolat išgyvena įvairiausias krizes, o jų priežastys gali būti įvairios – finansai, prasta komunikacija ar suprastėjęs seksualinis gyvenimas. Tad šiandien aptarsime, su kokiomis problemomis dažniausiai susiduria poros ir kaip jas geriausia spręsti. 

daugiau

Paprikos ne tik papuoš lėkštę, bet ir bus naudingos sveikataiSaldžios, aštrios, žalios, raudonos ar geltonos, šviežios bei džiovintos – paprikos yra vienas universaliausių virtuvės produktų ir esminė Viduržemio jūros regiono mitybos dalis. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, sveikatai palankioje mityboje svarbi spalvų bei skonių įvairovė, todėl ji rekomenduoja į racioną įtraukti įvairių spalvų paprikų. Šios skanios daržovės ne tik papuoš lėkštę, bet ir bus naudingos sveikatai.

daugiau
61 - 70 iš 2848 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos