vaistai.lt

Psichologai: XXI amžiaus vyrai kelia sau per didelius lūkesčiusNors atrodo, kad gyventi šiais laikais yra labai paprasta, nes mus kasdien supa įvairios technologijos bei buitiniai prietaisai, kurie atlieka daugelį darbų, visgi, dažnas žmogus sau kelia itin didelius tiek finansinius, tiek karjeros, šeimos planavimo lūkesčius. Dėl to kasdienybė tampa varginanti ir atsiranda įvairios ligos jaunų žmonių tarpe.

daugiau

Jokie skaniausi kūčiukai neapsieina be aguonų: kokia jų nauda sveikatai?Tarp daugybės ingredientų, kurie sukuria turtingą Kalėdų skonių paletę, aguonos išsiskiria kaip universalus ir laikui nepavaldus šventinio meniu priedas. Šios mažos sėklos pasižymi subtiliu skoniu ir puikiu traškumu, todėl puikiai tinka įvairiems kalėdiniams patiekalams gaminti. Jose gausu mineralų, tačiau nereikėtų šių sėklų maišyti su opijinėmis aguonomis, kurios nėra sveikatai palankios, kaip mums gerai žinomos tradicinės aguonų sėklos.

daugiau

Dažnas aukštakulnių avėjimas ir stovimas darbas gali atnešti bėdųMelsva spalva išryškėjusios ar net iššokusios venos blauzdose, patinusios pėdos ar kulkšnys, kojų tirpimas, dažnas mėšlungis ir po ilgesnio laiko stovint pasireiškiantis nuovargis – su šiais simptomais kasdien susiduria net 3 iš 10 pasaulio gyventojų. Lėtinis veninės kraujotakos nepakankamumas, geriau žinomas kaip venų varikozė, yra gana dažna, tačiau pernelyg nuvertinama būklė.

daugiau

Pirties nauda organizmui: kaip kūną veikia karštis?Pirtis nuo seno buvo neatsiejama daugybės lietuvių gyvenimo dalis – čia žmonės ne tik prausdavosi, bet ir atlikdavo įvairiausius ritualus prieš vestuves ar krikštynas, maudydavo mirusiuosius, o moterys pirtyje net gimdydavo. Kas vyksta žmogaus organizme lankantis pirtyje ir kokį poveikį visa tai gali turėti sveikatai?

daugiau

Image by FreepikVirškinimo sistema yra itin svarbi mūsų organizmo dalis, kuri atsakinga už maisto perdirbimą ir maistinių medžiagų įsisavinimą. Tinkamas virškinimo sistemos funkcionavimas gali turėti įtakos mūsų imunitetui ir bendrai savijautai.

daugiau

KTU mokslininkė apie šventinį stalą be alergenų: ką reikėtų žinoti?Artėjant šventėms ir besiruošiant šventiniam skonių įvairovės maratonui, ne visi šeimos nariai turi galimybę mėgautis visų pamėgtais ir kasmet ruošiamais šventiniais patiekalais. Statistikos duomenimis, daugiau nei 20 milijonų žmonių Europoje kenčia nuo maisto alergijų. Maisto produktams alergiškiems žmonėms šventinis laikotarpis kelia nemažai iššūkių, ypatingai jeigu šventės sutinkamos ne namuose.

daugiau

3 šildantys gėrimai: pakels nuotaiką ir primins artėjančias šventesVienas veiksmingiausių ir skaniausių būdų kovoti su šaltomis žiemos dienomis yra karšti gėrimai. Juos lengva paruošti, tad per mažiau nei dešimt minučių galima mėgautis išskirtiniais gėrimais, kurie praskaidrins bet kokią žvarbią žiemos dieną.

daugiau

Mandarinai: dietistė atskleidė, kodėl jie turėtų atsidurti žiemos valgiaraštyjeAtėjus žiemai šviežių vaisių įvairovė ir pasirinkimas susiaurėja, tačiau viena grupė – citrusai – sužiba ne tik ryškiausiomis spalvomis, bet ir geriausiomis savo savybėmis. Mandarinai, apelsinai, citrinos, greipfrutai bei kiti citrusų šeimos atstovai, manoma, yra puikus pasirinkimas siaučiant peršalimo ligoms ir gripui. Be to, tai skanus būdas kovoti su antsvoriu, apsisaugoti nuo odos problemų ar net prastos nuotaikos. Vis dėlto, prieš tiesiant ranką link ryškiaspalvio vaisiaus, dera atkreipti dėmesį į keletą svarbių taisyklių.

daugiau

Ne visas cinamonas – tikras: kaip atsirinkti ir panaudoti?Nuo seno žmonių mitybos racione gausu skirtingų prieskonių. Nors įprasta manyti, kad jie patiekalams suteikia papildomų skonių ir aromatų, tačiau patariama nepamiršti ir prieskonių naudų sveikatai. Štai šaltuoju metų laikotarpiu ypač mėgstamas cinamonas pasižymi antivirusiniu, antibakteriniu bei antiuždegiminiu poveikiu.

daugiau

Vaiva Mainelytė: „Kai žmogus išsisako, jam palengvėja“Aktorė Vaiva Mainelytė, filmuodamasi „Sidabrinės linijos“ kampanijoj „Pokalbiai senjorams“, pakartojo ne kartą: reikia būti optimistais. Nors ir pripažino ją kalbinusiai laidų vedėjai Nomedai Marčėnaitei – ne kiekviename gyvenimo etape pačiai buvo lengva tą priesaką išpildyti. Tada ypač padėdavo pokalbiai su galinčiais išklausyti, paguosti ir kartu pasijuokti. Kaip tik tai senjorams siūlo „Sidabrinė linija“.

daugiau
71 - 80 iš 2838 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos