vaistai.lt

Pirmasis sniegas: pataria, kaip apsaugoti rankas ir kojas nuo šalčioPirmasis sniegas kasmet iškrenta netikėtai. Dar ne visi būname pasiruošę tinkamą avalynę ar rūbus, o ką kalbėti apie pirštines. Ypač prasidedant savaitgaliui vaikai gali skubėti laukan pažaisti su sniegu, o suaugusieji rytus pasitikti plikomis rankomis nukasant sniegą nuo automobilių. Kaip greičiau sušildyti savo rankas ir kojas? 

daugiau

Kaip psichodinaminė terapija padeda priimti pasąmonėje pasislėpusias patirtis?Daugelio žmonių gyvenimuose pasitaiko laikotarpių, kai nebepavyksta suprasti, kas vyksta ne tik su jų kūnu, bet ir siela (lot. Psyche – siela). Pajutus nerimą, susidūrus su nemiga, santykių problemomis, stipriais, nesuprantamais jausmais ar įvairiais kūno pojūčiais, atsiranda poreikis ieškoti pagalbos. Priėmus sprendimą kreiptis į psichikos sveikatos specialistus, gali kilti įvairūs jausmai, kartu ir nejaukumas, kad specialistas pamatys tai, ko patys nematome. 

daugiau

ImageDaug prirašyta ir pasakyta apie gerąsias žmogaus bakterijas. Bet žinių nuolat daugėja ir vis atsiranda naujų temų, kurias reikia aptarti. Šiandien tikrai jau sukaupėme daug mokslinių tyrimų žinių ir klinikinės patirties apie žmogus žarnyno gerųjų bakterijų, t.y. mikrobiotos, poveikius smegenų veiklai ir funkcijoms. Tad apie tai. Bei apie naujus būdus tų gerųjų bakterijų gauti.

daugiau

Kiek plaukų prarasti per dieną yra normalu, o kada dėl jų slinkimo reikėtų susirūpinti?Sveiki ir gražūs plaukai daugeliui žmonių yra pasitikėjimą teikianti puošmena. Jų slinkimas, o ypač šaltuoju metų laiku, yra ne vieną varginanti itin aktuali problema. Kada šis procesas yra normalus, o kada dėl jo jau reikėtų sunerimti? Vilniaus „InMedica“ klinikos šeimos gydytoja Liudmila Jurevič sako, kad tam tikrais atvejais plaukų slinkimas gali būti įvairių ligų požymis, todėl svarbu laiku nustatyti tikslią to priežastį.

daugiau

Net švariausiuose namuose apstu dulkių erkučių: kam jos kelia grėsmę?Kad ir kokią idilišką švarą palaikytume savo namuose, juose vis tiek bus akimis nematomų organizmų – dulkių erkučių. Vos 0,01 milimetro dydžio voragyvių išvengti beveik neįmanoma – jų apstu patalynėje, užuolaidose, kilimuose, spintose ir net knygų lentynose. Remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, net 70 proc. su kvėpavimo takais susijusių alergijų sukelia būtent šie mikroorganizmai. Sveikatos priežiūros tinklo „Antėja“ vaikų alergologė Ineta Dulinskienė pranešime žiniasklaidai paaiškina, ko imtis pasireiškus pirmiesiems alergijos požymiams ir kaip sumažinti dulkių erkučių viešpatavimą namų erdvėse.

daugiau

Rudens ir žiemos depresija tikrai egzistuoja: gydytoja psichiatrė pataria, kaip sau padėtiRudens melancholija, šaltojo sezono slogutis, tamsos depresija – yra daug būdų, kuriais žmonės vadina rudenį ir žiemą juos užklumpančias slogias nuotaikas. Psichoterapijos ir psichoanalizės centro „Asmens sveikatos klinika“ gydytoja psichiatrė-psichoterapeutė Vilija Vėbraitė sako, kad tokią būseną, jeigu ji užsitęsia, tikrai galima vadinti depresija ir tai nebus „per stipru“. 

daugiau

Kaip maitintis šaltuoju metų laiku: pataria gydytoja dietologėAtėjus rudeniui atvėsę orai, sutrumpėjusios dienos ir saulės trūkumas veikia mūsų nuotaiką bei energijos lygį, o mūsų imunitetas tampa labiau pažeidžiamas. Todėl, siekiant išsaugoti sveikatą ir gerą savijautą, šaltuoju metų laiku itin svarbi tinkama mityba.

daugiau

Kaip dorotis su socialiniu nerimu: su juo susiduria kiekvienasSocialinis nerimas – itin paplitęs reiškinys, su kuriuo susiduria beveik kiekvienas mūsų. Nors daugumai jis netrukdo gyventi, išraudęs veidas ar drebantis balsas kalbant net prieš nedidelę auditoriją vargina ne vieną. Gydytojo psichiatro-psichoterapeuto Adomo Bieliausko teigimu, šios reakcijos, nors ne visuomet malonios, – itin natūralios ir dažniausiai galime sau padėti labai paprastais būdais.

daugiau

Burnos higienos priežiūra su irigatoriumiBurnos higienai reikalinga atidi, reguliari priežiūra. Kruopščiai valant dantis ir tarpdančius su irigatoriumi kiekvieną dieną ir naudojant patikimas burnos valymo priemones, pasiekiami nepriekaištingi rezultatai, kurie leidžia mėgautis puikia burnos sveikata ir gera savijauta. Tuomet galima išvengti dantų susirgimų ir nemalonaus skausmo, o kartu su jais – ir išlaidų bei kitų rūpesčių.

daugiau

Vitaminas E padeda ne tik išsaugoti odos grožį, bet ir sumažinti menstruacijų skausmusVitaminas E kartais dar vadinamas grožio vitaminu, nes dėl savo antioksidacinio poveikio padeda gerinti odos, plaukų bei nagų būklę. Vis dėlto tai ne vienintelė priežastis, kuo šis vitaminas gali būti naudingas – sveikatos specialistai sako, kad jis gali sustiprinti organizmo atsparumą kovojant su infekcijomis ir sumažinti menstruacijų sukeliamus skausmus. Tačiau patiems pradėti vartoti vitaminų, maisto papildų, nepasitarus su specialistais, neatlikus reikalingų tyrimų, tikrai nereikėtų.

daugiau
91 - 100 iš 2848 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos