vaistai.lt

Katarakta: operacija paprasta ir greita, tačiau atidėliojimas gali kainuoti regėjimąViena pagrindinių priežasčių, kodėl žmogus suserga katarakta – amžius. Vidutinė gyvenimo trukmė ilgėja, o kataraktos išsivystymo tikimybė didėja. Gydytojas oftalmologas Vaidas Kilius sako, kad šiais laikais kataraktos operacija – paprasta ir greita, tačiau atidėlioti vizito pas gydytoją nereikėtų, nes laukimas didina regėjimo suprastėjimo ar net regos netekimo riziką.

daugiau

Šloviname produktyvumą, tačiau tai gali būti ir nelengvos ligos simptomuRekordiškai greitai įvaldytas naujas muzikos instrumentas, sporto šaka ar surengta paroda, įsidarbinta į daugybę darbų paraleliai – toks fantastiškai didelis produktyvumas yra žmogaus savybė, kuria dauguma jo aplinkinių žavisi. Efektyvius žmones skatina ir laiko įkvėpimo šaltiniu. Bet psichikos specialistų teigimu, antžmogišku atrodantis produktyvumas neretai būna bipolinio sutrikimo tik viena iš pusių – manija ar hipomanija. Ją keičia depresijos etapai, kurie palaikomi tiesiog pervargimu ar perdegimu. O sugrįžus į hipomanijos etapą manoma, jog viskas „normalizavosi“ ir tiesiog sugrįžo įprastos jėgos.

daugiau

Žiemos traumos: gydytojo traumatologo įžvalgos ir patarimaiSugrįžo žiema – vėl slidu ir didėja rizika patirti traumas. Pasak Klaipėdos universiteto ligoninės ortopedo-traumatologo Karolio Jurgelaičio, pavojingiausia – apledėjęs paviršius. „Krentant žmonės instinktyviai remiasi rankomis visu kūno svoriu ir dažniausiai patiria sumušimus ar net stipinkaulio lūžius riešo srityje. 

daugiau

Į ligonines dėl gripo paguldyta daugiau asmenųNacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis (NVSC), Lietuvoje sausio 1–7 d. (1-ąją šių metų savaitę) sergamumo gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) rodiklis padidėjo ir siekė 1063,1 atvejo 100 tūkst. gyventojų (paskutiniąją praėjusių metų savaitę jis buvo mažesnis – 877,4 atvejo 100 tūkst. gyventojų).

daugiau

Ką daryti, kad vaikai ateityje išvengtų nutukimo, diabeto ar onkologinių ligų?Tėvams labai svarbu, kad maistas vaikams būtų lengvai pasiekiamas ir jie visuomet būtų sotūs. Nors vaikai turi prigimtinį alkio ir sotumo jausmą, dėl perteklinio, nevisaverčio maisto, dažno užkandžiavimo ir kitų veiksnių šis instinktas gali būti prarastas – ilgainiui vaikas gali priaugti svorio, o tai – problemų ledkalnio viršūnė. Gyvensenos medicinos specialistė pranešime žiniasklaidai Adrija Amita Kulvinskaitė ragina tėvus suklusti, siekiant pasirūpinti, kad vaikai sveikatos problemų išvengtų tiek dabar, tiek ateityje.

daugiau

Panikos priepuoliai labai dažnai apsimeta širdies ligomisKam yra tekę susidurti su panikos priepuoliais, tas žino, kad jausmas nekoks: širdis spurda, prakaitas pila, galvoje sukasi niūrios mintys. Sveikatos specialistų teigimu, nors panikos priepuolis nekelia realios grėsmės gyvybei, jo simptomai dažnai kopijuoja rimtas ligas, todėl nenuostabu, kad tokių priepuolių ištikti žmonės kviečia greitąją pagalbą ar patys skubiai vyksta į ligonines.

daugiau

Ar žinote, kokie yra pagrindiniai apsinuodijimo anglies monoksidu (smalkėmis) simptomai?Vakar viename iš sostinės daugiabučių įvyko itin skaudi ir didelė nelaimė – kilęs gaisras pareikalavo aukų, ne vienam žmogui prireikė medikų pagalbos. Anot specialistų, nukentėti esant gaisrui galima ne tik nuo atviros ugnies, ne ką mažiau pavojingi gyvybei yra ir dūmai, anglies monoksidas. Remiantis Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos Farmakologinio budrumo ir apsinuodijimų informacijos skyriaus duomenimis, šaltuoju metų sezonu padaugėja apsinuodijimų anglies monoksidu (smalkėmis). 

daugiau

Kodėl tonzilės bei adenoidai vaikams pradeda kelti sveikatos problemų ir kada jie šalinami?Mažamečiai yra kur kas jautresni įvairioms sezoninėms ligoms, o vis pasikartojantys susirgimai kartais būna susiję su išvešėjusiais adenoidais ir tonzilėmis. Šios struktūros yra žmogaus imuninės sistemos dalys, kurios aktyviai dalyvauja saugant organizmą nuo ligų sukėlėjų – virusų, bakterijų, alergenų bei teršalų, įkvepiamų kartu su oru. Kada šie dariniai pradeda nebe saugoti organizmą, o kelti problemų ir kaip jie yra gydomi? 

daugiau

Per žiemos šventes sergančiųjų sumažėjoNacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis (NVSC), Lietuvoje paskutiniąją praėjusių metų savaitę (gruodžio 25–31 d.) sergamumo gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) rodiklis dar šiek tiek sumažėjo ir siekė 877,4 atvejo 100 tūkst. gyventojų. Savaitę prieš tai (gruodžio 18–24 d.) bendras minėtų ligų sergamumo rodiklis buvo 1609,4 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

daugiau

Tvarkome vaistinėles: ką daryti su nebereikalingais vaistais?Naujuosius metus dažnas nori pradėti švariuose namuose, tačiau lygiai taip pat tai gali būti proga peržvelgti savo namų vaistinėlę – ar joje nėra nebereikalingų ar pasibaigusio galiojimo vaistų bei maisto papildų. Kaip rūšiuoti vaistus ir maisto papildus?

daugiau
151 - 160 iš 5540 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos