vaistai.lt

Kokia yra alkoholio vartojimo įtaka mūsų kraujui?Nutilus naujametinių petardų sprogimams ir taurių skambėjimui neretai sulaukiame klausimų, ar švenčių laikotarpis, o su juo kartu ir padidėjęs alkoholio suvartojimas daro įtaką mūsų kraujo kokybei ir ar galime šiuos pokyčius pastebėti. Neabejotinai daro, tačiau įtaka labai priklauso nuo suvartojamo kiekio, ilgalaikiškumo, mitybos raciono ir bendros sveikatos, įskaitant ir nervinę įtampą, būklės.

daugiau

Namų vaistinėlės ABCTikriausiai sutiksite, kad kiekvieni organizuoti namai privalo turėti savo vaistinėlę, kurioje galima rasti visko: pradedant pleistrais ar elastiniu bintu ir baigiant vaistais nuo gripo. Tam, kad nelaimė namuose ar peršalimas neužkluptų netikėtai, būtina atsakingai sukomplektuoti savo namų vaistinėlę. Norėdami įsitikinti, kad esate pasirengę bet kokiai situacijai, skaitykite toliau ir sužinokite, kas privalo atsirasti kiekvienoje namų vaistinėlėje.

daugiau

Gerosios bakterijos padeda ne tik virškinti, bet ir valdyti stresą bei nerimąAr žinojote, kad žmogaus organizme gyvena trilijonai bakterijų, virusų ir kitų mikroorganizmų? Vien žarnyne jų yra apie 2 kilogramai. Vadinamasis mikrobiomas mūsų savijautai yra kritiškai svarbus, ir ne tik virškinamojo trakto sveikatai. Mokslininkai jau senokai atrado ryšį tarp žarnyno ir smegenų.

daugiau

Padidėjusi odos nusideginimų rizika: kaip tinkamai juos gydyti?Naujuosius metus neretas pasitinkame stebėdami fejerverkų šou. Vis dėlto kartais tai gali pasibaigti ir skausmingais nusideginimais. Ką daryti iš karto nusideginus bei kaip prižiūrėti žaizdas?

daugiau

Valstybės kompensuojami tyrimai ir gydymo būdai užkerta kelią sunkioms ligoms, saugo gyvybesMedicinai sparčiai tobulėjant, ligų diagnostikos metodai bei jų gydymas taip pat tampa vis modernesni. Šiais laikais tokie tyrimai kaip širdies kraujagyslių koronarografija, magnetinio rezonanso tomografija (MRT) ar kompiuterinė tomografija (KT), yra tapę ne tik kokybės ženklu, bet ir daugeliui pacientų leidžia laiku aptikti bei užkirsti kelią sunkiems sveikatos sutrikimams ar net atitolinti netikėtą mirtį, o dažnai prie to prisideda ir inovatyvūs gydymo būdai. Plačiau apie juos pranešime žiniasklaidai pasakoja Vilniaus „Kardiolitos klinikų“ gydytojai.

daugiau

Jei apsinuodijote alkoholiu: ką daryti?Šventiniam sezonui įsibėgėjus, kartu su juo pagreitį įgauna ir vakarėlių sezonas, kurį neretai lydi alkoholinių gėrimų vartojimas. Ir nors liaudies metodų, padėsiančių išvengti pagirių, netrūksta, vaistininkė Fausta Barisevičienė dalinasi mediciniškai patvirtintais patarimais ir įžvalgomis, kaip tinkamai elgtis, jei teko apsinuodyti alkoholiu.

daugiau

Sergamumas sumažėjo, tačiau ir toliau būtina saugoti save ir kitusNacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, gruodžio 18–24 d. (51-ąją metų savaitę) bendras sergamumo gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (toliau – ŪVKTI) ir COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) (toliau – COVID-19 liga) rodiklis šiek tiek sumažėjo ir siekė 1609,4 atvejo 100 tūkst. gyventojų (ankstesnę savaitę jis buvo didesnis – 1771,9 atvejo 100 tūkst. gyventojų).

daugiau

Tulžies pūslės akmenligė – tyli, bet pavojinga ligaDidžiosios metų šventės neretai siejamos su persivalgymu – vaišių stalas būna nukrautas daugybe skirtingų patiekalų, kurių nemaža dalis pasižymi riebalų gausa. Svarbią funkciją riebalų virškinime organizme atlieka tulžies pūslė, todėl sutrikus jos veiklai, žiemos šventės gali tapti nebe tokios smagios.

daugiau

Būtina žinoti prieš sėdant prie vaišių stalo: kaip suteikti pirmąją pagalbą užspringusArtėjant gražiausioms žiemos šventėms, daugelis sės prie vaišėmis nukrautų stalų, bendraus ir džiaugsis buvimu kartu. Anot Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro paramedikų profesijos mokytojo ir skubiosios medicinos gydytojo Karolio Klimavičiaus, šventiniu laikotarpiu ypač išauga įvairių negalavimų rizika. Užspringimas – viena pavojingiausių būklių, kuomet būtina reaguoti ir teikti pagalbą nedelsiant, nes užspringęs žmogus gali mirti vos per keletą minučių.

daugiau

Šventinis persivalgymas: ką daryti sustojus skrandžiui?Artėjant gražiausioms metų šventėms planuojame, kokiais skanėstais pradžiuginsime artimuosius, o be kai kurių tradicinių, itin pamėgtų patiekalų savo šventinio stalo net neįsivaizduojame – rodos, net saldu pagalvojus, kaip bus gardu. Bet dar neretu atveju dažnam iš mūsų prisėdus prie šventinių pusryčių ar pietų stalo akys kone apraibsta ir tampa didesnės net ir už pilvą. Kaip nepersivalgyti per šventes, kaip gelbėtis, jeigu taip jau nutiko?

daugiau
161 - 170 iš 5540 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos