vaistai.lt
Nuolatinis skubėjimas, įtampa, patiriamas stresas: nenustebkite, jei užpuls žvynelinėKankinantys odos bėrimai ir pleiskanojimas, sąnarių uždegimai ir kitokie negalavimai, nuolatinis psichologinis diskomfortas. Šiuos ir dar daugelį kitų sunkumų tenka išgyventi sergantiesiems žvyneline. Deja, šiuolaikinis gyvenimo būdas, kai nuolat bėgama, spaudžia terminai, tenka apdoroti milžiniškus informacijos kiekius bei kone kasdien patiriame stresą, ypač palankus žvynelinei pasireikšti.
daugiau
Ir gydoma sloga gali komplikuotis. Ką svarbu žinoti sloguojant?Daugelis žino šmaikštų posakį, kad gydoma sloga išnyksta per septynias dienas, o negydoma – per savaitę. Tačiau juo vadovaujantis, rizikuojama sulaukti rimtų komplikacijų. Neretai pasitaiko atvejų, kai net ir gydoma sloga užsitęsia, o gal net perauga į sinusitą. Būna ir taip, kad sloga užsitęsia ir dėl pačių sergančiųjų kaltės, netinkamai vartojant paskirtus vaistus. Kaip to išvengti?
daugiau
Dauguma tėvų neatpažintų ankstyvos stadijos meningokokinės infekcijosNet 80 proc. tėvų, turinčių jaunesnių nei 5 metų amžiaus vaikų greičiausiai neatpažintų meningokokinės B tipo infekcijos esant ankstyvai ligos stadijai. Gyventojų apklausa parodė, jog hemoraginį odos bėrimą daugelis laiko ankstyvuoju meningokokinės infekcijos simptomu, nors tai yra požymis, jog kilo rimtas pavojus paciento gyvybei. Kita vertus, daugiau nei 40 proc. tėvų klaidingai mano, kad meningokokinė B tipo infekcija progresuoja per 3 valandas,nors susirgimas progresuoja per 24 valandas.
daugiau
Chirurgas apie krūtų implantus: moterys pamiršta, kad jie neamžiniKrūtinė – moteriškumo simbolis, tačiau ne visos gali ja džiaugtis. Tam įtakos turi genetika, svorio pokyčiai ar pasikeitimai po gimdymo, todėl moterys ryžtasi krūtų didinimui implantais. Nors apie tai kalbama daug, dažnai pamirštama, kad implantas vis tiek yra svetimkūnis, kurį reikia tinkamai prižiūrėti. To nepadarius gali kilti didelių sveikatos problemų.
daugiau
Gripas – klastingiausia ūminė kvėpavimo takų infekcijaNors gripo virusas aplinkoje cirkuliuoja nuolat, iki sezoninio piko, jį ypač lengva supainioti su peršalimo ligomis. Todėl specialistai perspėja gripo sezonui ruoštis iš anksto ir nenumoti ranka į pirmuosius simptomus. Kasmet atvėsus orams padaugėja peršalusių žmonių. Nors daugeliui atrodo, kad peršalimas susijęs būtent su orų permainomis, atėjusiais vėjuotais ir drėgnais orais, tačiau iš tiesų tiek peršalimą, tiek ir gripą sukelia ne oro pokyčiai, bet virusai. Visi jie skirtingi, todėl skirtingai veikia ir žmogaus organizmą sukeldami skirtingas ligas.
daugiau
Dėmesio: ore padidėjo kietųjų dalelių koncentracija!Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras praneša, kad, Aplinkos apsaugos agentūros (toliau – AAA) atliekamų oro kokybės tyrimų duomenimis, pastarosiomis savaitėmis, vyraujant sausiems ir saulėtiems orams, ore padidėjo kietųjų dalelių koncentracija, o didžiuosiuose miestuose ji viršijo 50 µg/m³ paros ribinę vertę. Daugiausia įtakos oro užterštumo padidėjimui turėjo energetikos įmonių, individualių namų šildymo įrenginių, transporto ir pakeltoji tarša.
daugiau

Tarptautinė supratimo apie gripą savaitė ragina nepamiršti skiepų!Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC), minėdamas supratimo apie gripą savaitę (spalio 22–26 d.), primena, kad  spalis – tinkamiausias laikas skiepytis nuo gripo. Infekcijoms, plintančioms per orą ir rankas, užkirsti kelią labai sudėtinga. Vienas gripu susirgęs asmuo gali užkrėsti vidutiniškai keturis sveikuosius. Gripas neretai sukelia sunkių komplikacijų, todėl kiekvienam rekomenduojama įvertinti gripo riziką ir pasiskiepyti.

daugiau

Pasaulinė poliomielito diena - spalio 24-ojiRytoj, spalio 24-ąją, pasaulyje minima Pasaulinė poliomielito diena. Pažymėdami šią dieną, Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro medikai (ULAC), ragina nepamiršti veiksmingiausios poliomielito  profilaktikos ir kontrolės priemonės – skiepų. Sėkmingas ilgalaikių skiepijimų programų įgyvendinimas visame pasaulyje lėmė ženklų vakcinomis valdomų ligų sergamumo ir mirtingumo sumažėjimą. Didžiausi laimėjimai visuomenės sveikatos srityje, ne tik raupų išnaikinimas pasaulyje, bet ir 2002 m. Europos regiono, kaip “laisvo” nuo poliomielito sukėlėjo, sertifikavimas.

daugiau
Mieloma serganti Laimė: „Svarbiausia pačiam patikėti, kad viskas bus gerai“75-erių metų Laimė Regina iškart pakeri savo optimizmu ir elegancija. Klausantis besišypsančios moters pasakojimų, net neįtartum, jog jau septynerius metus ji kovoja su sunkia kraujo liga – mieloma. „Dažnai man sako: „O tu taip gerai atrodai, negali būti, kad sergi“. Žinote, išorė neparodo, kas yra viduje“, – šypsosi pačios nusimegztu stilingu megztiniu pasipuošusi Laimė.
daugiau
Primygtinai ragina šalies savivaldybes susirūpinti oro taršaAplinkos ministerija kreipėsi į visas šalies savivaldybes ir informavo apie šiemet padidėjusį, palyginti su praėjusiais metais, aplinkos oro užterštumą smulkiosiomis kietosiomis dalelėmis. Tai akivaizdžiai rodo oro kokybės duomenys, gaunami atliekant valstybinį aplinkos monitoringą.
daugiau
2521 - 2530 iš 5540 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  251 252 253 254 255 256 257 258 259 260  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos