vaistai.lt
Kelio skausmų rizika – ne tik skubantiems per gyvenimąKelio sąnarių skausmai yra viena dažniausiai pasitaikančių problemų įvairaus amžiaus žmonėms. Ši problema tampa vis dažnesnė tarp šiuolaikinės aktyvios visuomenės narių, o didžioji dalis patiriančiųjų yra jaunesni nei 40 metų. Esant kelio skausmui galima nustatyti konkrečias jo priežastis, tokias kaip ūmios traumos, kai pažeidžami raiščiai, meniskai ar kitos struktūros, ir kiti įvairūs sveikatos sutrikimai, tačiau vis dažniau žmonės patiria lėtinį skausmą, kuris gali atsirasti net esant sveikoms ir nepažeistoms struktūroms.
daugiau
Penki diabeto ženklai, kuriuos pajutus verta pasitikrintiCukrinis diabetas – viena dažniausių lėtinių ligų, kurios pirmųjų požymių kai kurie sergantieji gali net nepažinti. Tačiau būtent greita ligos diagnozė yra labai svarbi ir gali padėti išvengti komplikacijų. Specialistai primena šią ligą atpažinti padedančius simptomus ir pažymi, tačiau geriausias būdas įsitikinti – cukraus kiekio kraujyje matavimas ir gydytojo konsultacija.
daugiau
Tyrimas: vis mažiau gydoma antibiotikais​Šiaulių teritorinėje ligonių kasoje (TLK) veikiantis vaistų komitetas kartu su Lietuvos klinikinės farmakologijos draugija surengė konferenciją racionalaus antibiotikų vartojimo tema. Konferencijoje pateikti konkretūs antibiotikų skyrimo pavyzdžiai, paimti iš šeimos gydytojų praktikos, ir pateiktos išvados, kokią įtaką antibiotikų vartojimas padarė vėlesniam pacientų sergamumui, ar teko šiuos pacientus gydyti ligoninėje. Konferencijoje dalyvavo daugiau nei šimtas gydytojų iš Šiaulių ir Panevėžio regionų.
daugiau
Psichiatrijos ligoninės vadovas skambina pavojaus varpais: trūksta budinčių psichiatrųRespublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės vadovybė teigia jau pajutusi specialistų trūkumą – nepakanka budėti norinčių ir galinčių gydytojų psichiatrų. „Kreipėmės ir į savo darbuotojus, platiname informaciją medikams iš kitų gydymo įstaigų, manau atėjo laikas kartu su Sveikatos apsaugos ministerija ieškoti papildomų resursų gydytojų budėjimams finansuoti“,- teigia RVPL direktorius prof. Arūnas Germanavičius.
daugiau
Odontologė įspėja: delsti atkurti dantis - pavojingaPraradus kelis dantis gyvenimas nesustoja. Tai anaiptol nereiškia, jog reikia susitaikyti su tokia nepavydėtina situacija. Juk prarasti dantys keičia ne tik išvaizdą, bet viską apverčia aukštyn kojom – kasdienius įpročius, komfortą, gyvenimo kokybę. Laimei, susigrąžinti prarastus dantis padeda dantų implantacija. Yra net keli būdai atkurti dantis su implantų pagalba, atsižvelgiant į konkrečią situaciją, paciento galimybes ir pageidavimus.
daugiau
Nenuilstantys „Smalsučiai“ įrodė esantys stipresni už ligąVaikui nustatoma diagnozė - cukrinis diabetas - iš esmės pakeičia visos šeimos gyvenimą. Beje, daugelis žmonių, iš arti nesusidūrusių su šia liga, klaidingai galvoja, jog tai – tik pagyvenusių ir nutukusių žmonių liga. Ir mažai kas žino, jog diabetas gali būti pirmo ar antro tipo, ir už šių labai panašiai skambančių pavadinimų slepiasi skirtingos ligos.
daugiau
Pasaulinė diabeto diena 2018: diabetas susijęs su kiekviena šeimaSveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras kaip ir kasmet lapkričio 14 dieną kartu su visu pasauliu kviečia minėti Pasaulinę diabeto dieną. Nuo 1991 m. Tarptautinės diabeto federacijos bei Pasaulio sveikatos organizacijos iniciatyva šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į diabeto epidemijos mastą pasaulyje. Prie Pasaulinės diabeto dienos minėjimo ir informacijos apie diabetą sklaidos prisijungia apie 160 šalių ir šis skaičius kasmet vis didėja.
daugiau
Kaip gyventi, sergant cukriniu diabetuCukriniu diabetu pasaulyje serga 425 milijonai žmonių – 1 iš 11 planetos gyventojų, ir vienas iš dviejų nežino, kad serga, nes liga lieka nediagnozuota. Tuo tarpu Lietuvoje diabetu serga daugiau nei 100 000 žmonių, todėl siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į šią problemą, Kauno klinikose organizuojami renginiai lapkričio 14 d. – Pasaulinei diabeto dienai – paminėti su šūkiu „Diabetas ir Šeima. Išgirsti, žinoti, padėti“.
daugiau

Mikrobų atsparumas antibiotikams – neįvertintas tyliai augantis iššūkisMūsų laikas pasitelkiant antibiotikus kovai su infekcijomis senka! Minėdamas Pasaulinę supratimo apie antibiotikus savaitę, Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras  kviečia visus prisidėti prie antibiotikų veiksmingumo išsaugojimo, užkertant kelią infekcijų plitimui, keičiant antibiotikų paskyrimo ir vartojimo elgesį.

daugiau

Dėl gripo į ligoninę praėjusią savaitę paguldyti keturi asmenysUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, kad sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) praėjusią savaitę padidėjo visoje Lietuvoje. 45-ąją šių metų savaitę (lapkričio 5-11 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 58,1 atv./10 tūkst. gyventojų. 2017 m. tuo pačiu metu sergančiųjų skaičius buvo panašus – 57,0 atv./10 tūkst.  gyventojų.

daugiau
2531 - 2540 iš 5574 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  251 252 253 254 255 256 257 258 259 260  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos