vaistai.lt

Pusė peršalimo atvejų – COVID-19: kaip šiuo metu geriausia elgtis susirgus?COVID-19 visuomenėje cirkuliavo net ir vasarą. Atvėsus orams šios virusinės infekcijos atvejų daugėja, tačiau medicinos diagnostikos ir gydymo centro „Hila" šeimos gydytojas Vilius Rajeckas pranešime žiniasklaidai sako, kad iš visų,  besikreipiančių dėl peršalimo simptomų, dažnam nustatomas COVID-19. Gydytojas pasidalijo patarimais, kaip šiuo metu geriausia elgtis, jei susirgote.

daugiau

Per savaitę sergančiųjų gretos pasipildė nežymiaiNacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, per pastarąją savaitę (spalio 23–29 d.) sergančiųjų gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) skaičius pakito nežymiai – sergamumo šiomis ligomis rodiklis siekė 1199,77 atv. 100 tūkst. gyventojų. Ankstesnę savaitę (spalio 16–22 d.) bendras sergamumo rodiklis buvo 1166 atvejai 100 tūkst. gyventojų.

daugiau

Moterys, sergančios endometrioze, gali tapti mamomisEndometriozė – lėtinė uždegiminė liga, kurios metu į gimdos gleivinę panašus audinys išplinta už gimdos ertmės ribų, sukeldamas tam tikrus simptomus, kurie vargina moterį ir kenkia jos gyvenimo kokybei. Visame pasaulyje šia liga serga apie 176 milijonus reprodukcinio amžiaus moterų.

daugiau

Intymi vyro sveikata: ką svarbu žinoti apie erekcijos sutrikimus ir dažniausias ligasNors ir jaučiasi blogai, vyrai dažnai delsia kreiptis pagalbos į gydytoją, nes vengia tyrimų ar tiesiog atviro pokalbio. Tačiau intymi sveikata atlieka svarbų vaidmenį vyro gyvenime – nemalonūs simptomai ar sutrikusi erekcija daro didelę įtaką gyvenimo kokybei, o delsiant gali lemti ir komplikacijas. ,,Nordclinic" gydytojas urologas Edgaras Buržinskis pranešime žiniasklaidai atkreipė dėmesį, kokios ligos priklausomai nuo amžiaus yra dažniausios, kaip pasireiškia, ir kokie veiksniai gali lemti erekcijos sutrikimus jaunystėje.

daugiau

Kodėl verta rinktis OMRON kraujospūdžio matuoklius?Jei šiuo metu kaip tik planuojate įsigyti kraujospūdžio matuoklį, turėtumėte atkreipti dėmesį į OMRON gaminius. Šio gamintojo įranga populiari ir puikiai vertinama pirkėjų, tad kviečiame daugiau sužinoti apie šio prekių ženklo produkcijos privalumus.

daugiau

Vakarėlius mėgstantiems studentams: kaip gelbėti organizmą apsinuodijus alkoholiu?Neretai į didmiestį persikėlę ir savarankišką gyvenimą pradėję studentai šalia mokslų atranda laiko ir „studentavimui". Triukšmingi vakarėliai, o šalia jų ir pasikeitusi mityba, miego trūkumas, o kartais ir nesaikingai vartojamas alkoholis gali tapti tikru iššūkiu organizmui. Kaip sumažinti žalą kūnui ir protui, neatsisakant mėgavimosi linksmybėmis?

daugiau

Gripas – pavojinga, bet neretai nuvertinama užkrečiamoji ligaŠiemet anksčiau nei įprastai nustačius pirmuosius gripo atvejus, gydytojai perspėja, kad tai yra viena iš labiausiai užkrečiamų ligų, kuria kasmet suserga apie 30 tūkst. gyventojų. Dėl didesnės komplikacijų rizikos gripas ypač pavojingas kūdikiams, vaikams iki 5 metų, senjorams, nėščioms moterims ir lėtinėmis plaučių, širdies ir kraujagyslių ligomis sergantiems asmenims. Specialistai akcentuoja, kad skiepai išlieka pačiu efektyviausiu būdu išvengti sezoninio gripo ir jo sukeliamų komplikacijų.

daugiau

90 proc. insulto atvejų galima išvengti pasitelkus prevencinius veiksmusPasaulinė insulto organizacija teigia, kad kas ketvirtas žmogus rizikuoja bent kartą gyvenime patirti insultą. Tačiau apie 90 proc. jų būtų galima išvengti pasitelkus prevenciją. Todėl šiais metais spalio 29 d. minimos Pasaulinės insulto dienos tikslas – paskatinti žmones imtis veiksmų, mažinančių insulto riziką. Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) Insulto centro vadovas, gydytojas neurologas doc. dr. Aleksandras Vilionskis pranešime žiniasklaidai papasakojo, ką kiekvienas iš mūsų gali padaryti, kad rizika patirti insultą ženkliai sumažėtų.

daugiau

Nenusileidusios sėklidės turi būti diagnozuotos kuo anksčiauRespublikinės Šiaulių ligoninės Vaikų chirurgijos, ortopedijos-traumatologijos centro vaikų chirurgams neretai tenka diagnozuoti kriptorchizmą, labiausiai paplitusią įgimtą daugiaveiksmę berniukų vystymosi anomaliją, kai sutrinka sėklidžių nusileidimas į kapšelį. Vaikų chirurgai ragina ne tik vaikų ligų gydytojus apžiūrėti, ar nusileidusi naujagimio sėklidė, bet ir tėvelius būti atidžius, nes kuo anksčiau diagnozuojama ir gydoma ši patologija, tuo mažiau būna komplikacijų dėl nenusileidusios sėklidės. Pokalbis su vaikų chirurgu Benediktu Jonuška.

daugiau

Kaip atpažinti širdies nepakankamumą ir prailginti kokybiško gyvenimo trukmę?Širdies nepakankamumas – klinikinis sindromas, kai pakinta vieno svarbiausių žmogaus organų struktūra ir sutrinka jo funkcija. Tokiais atvejais pablogėja širdies raumens gebėjimas atsipalaiduoti arba susitraukti – prisipildyti krauju arba išstumti jį iš širdies. Šiaulių „Kardiolitos klinikų“ Kardiologijos centro gydytoja kardiologė Dovilė Vaičiulienė pastebi, kad dėl šios priežasties organizme atsiranda skysčių sąstovis, be to, pablogėja kraujotaka, todėl gali sutrikti kitų organų funkcija.

daugiau
261 - 270 iš 5565 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos