vaistai.lt
Motinos pienas - pagrindinis sveikatos šaltinis kūdikiuiŠiuolaikiniame pasaulyje, kuriame nesunkiai galime bet ką įsigyti, retas kuris susimąsto, koks vertingas ir reikalingas kūdikiui yra motinos pienas. Nors gaminama gausybė įvairių mišinėlių, mokslininkai vieningai sutaria, jog motinos pienui pakaitalo niekada nebuvo ir nebus. Tik motinos pienu maitinamas mažylis gauna reikalingas maisto medžiagas, kurios yra būtinos augimui, vystymuisi, imuniteto formavimui ir tolesnei jo raidai.
daugiau
Kardiomiopatija: svarbu anksti nustatyti genų mutacijas pacientų artimiesiemsEuropos kardiologų draugija (European Society of Cardiology, ESC) prieš kelias dienas „European Heart Journal“ paskelbė, kad dėl staigios jaunų pacientų mirties ir širdies nepakankamumo kalčiausios yra keturios iš dešimties kardiomiopatijų.
daugiau

14 faktų apie gripą bei gripo vakciną1. FAKTAS              Gripas – pavojinga infekcija               
Gripas – tai ūminė virusinė kvėpavimo takų infekcija, plintanti oro lašeliniu būdu bei viena dažniausių epidemijomis pasireiškiančių ligų. Užsikrėtus ir susirgus gripu, didžiausia grėsmė – sunkios komplikacijos: plaučių uždegimas, širdies raumens uždegimas, galvos smegenų ir galvos smegenų dangalų uždegimas, sinusitas, inkstų uždegimas ir kt.

daugiau

Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis toliau didėjaUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) šalyje ir toliau didėja. Penktąją šių metų savaitę (2018 m. sausio 29 d. – vasario 4 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 179,6 atv./10 tūkst. gyventojų. 2017 m. tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 127,6 atv./10 tūkst.  gyventojų.

daugiau
Ar žinai, kad tu gali sirgti lytiškai plintančia liga ir to nejausti?Ar žinai, kad daugiau nei 30 proc. užsikrėtusių lytiškai plintančiomis infekcijomis (LPI) žmonių nejaučia jokių simptomų? Apie ligą jie gali sužinoti tik pasitikrinę prevenciškai. LPI – viena iš aktualiausių visuomenės sveikatos problemų ir deja, vis dar priklauso tų ligų grupei, apie kurias mieliau nutylima arba kalbama pašnibždomis. Išankstinės nuomonės susidarymas ir žinių apie infekcijas stoka, sukelia nereikalingą įtampą, nerimą ar baimę.
daugiau
Aplinkinių pagalba kovojantiems su vėžiu: nepainiokime paramos su gailesčiuVasario 4-ąją dieną minėta Pasaulinė kovos su vėžiu diena kviečia atkreipti dėmesį į vėžio profilaktikos ir ankstyvosios diagnostikos svarbą. Tačiau tiems, kurie jau išgirdo sunkią diagnozę, svarbu ne tik gydymas ir vaistai, bet ir psichologinė pagalba, artimųjų parama, visuomenės supratimas. Specialistai ir vėžį įveikę žmonės pažymi, kad didžiausia klaida, kurią daro aplinkiniai, yra gailestis. Jo sergantiems tikrai nereikia.
daugiau
Maisto saugos specialistės patarimai: mėsą rinkis atsakingai!Dažnas savo mitybos neįsivaizduojame be mėsos. Vieniems, tai kasdienis produktas, kitiems – rečiau valgomas. Tiesa, mitybos specialistai pataria mėsa valgyti ne dažniau nei 2-3 kartus per savaitę. Pirmenybę teikti šviežiai mėsa, atkreipti dėmesį į pagrindinius šviežumo rodiklius, būtinai skaityti ženklinimo etiketes bei tinkamai paruošti.
daugiau
ŽIV Lietuvoje: ar problemos tikrai nėra?Tarptautinė bendruomenė žmogaus imunodeficito virusą (ŽIV) seniai vertina kaip infekciją, kurią galima ir reikia kontroliuoti. Gydymas ir papildomi sprendimai leidžia gerinti užsikrėtusiųjų gyvenimo kokybę, sėkmingai valdyti plitimo tempą ir išvengti paskutinės stadijos — AIDS — sukeliamų mirčių. Nepaisant to, Lietuvoje per paskutinius ketverius metus naujų ŽIV atvejų skaičius itin sparčiai auga ir pernai pirmą kartą pralenkė Estiją.
daugiau
Lietuvos gyventojai vis labiau domisi sveika mitybaDu trečdaliai Lietuvos gyventojų žino, kad sveikatai palankiausia yra viso grūdo duona. Dauguma žino, kad vaisius ir daržoves valgyti sveika, o beveik devyni iš dešimties apklaustųjų supranta, kad sotieji riebalai didina infarkto ir insulto riziką. Dauguma mūsų kraštiečių domisi sveikos mitybos principais ir žino, kokie maisto produktai palankiausi mūsų sveikatai, o kurių kiekį reikėtų riboti.
daugiau

Nėštumo ir gimdymo metu ŽIV infekcija nustatyta keturioms nėščiosioms2017 metais Lietuvoje ŽIV infekcija nustatyta keturioms nėščiosioms. Trims - nėščiųjų sveikatos patikros metu, viena moteris nėščiųjų patikroje nesilankė ir jai infekcija išaiškinta pavėluotai, t.y. atvykus gimdyti. Visos šios moterys anksčiau dėl ŽIV nesitikrino ir nežinojo, kad yra infekuotos žmogaus imunodeficito virusu, t.y. ŽIV nustatyta pirmą kartą.

daugiau
2901 - 2910 iš 5561 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  291 292 293 294 295 296 297 298 299 300  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos