vaistai.lt
Naujovė kauniečių šeimoms: nemokama profesionalų pagalba – vienoje vietojeŠeima – mūsų namai. Tokiu šūkiu Kauno miesto savivaldybė pradeda ketverių metų projektą „Kauno bendruomeniniai šeimos namai“, skirtą teikti kompleksines paslaugas – psichologinę, psichoterapinę ir socialinę pagalbą – visiems miesto gyventojams. Taip siekiama padėti kauniečių šeimoms spręsti patiriamus sunkumus ir tuo pačiu užbėgti už akių galimoms krizinėms situacijoms.
daugiau
Specialus testas atskleis, ar vaikui reikia antibiotikųValstybinė ligonių kasa prie Sveikatos reikalų ministerijos (VLK) atkreipia dėmesį, kad 2–7 metų vaikams šeimos gydytojas gali atlikti greitąjį streptokoko antigeno nustatymo testą. Šis leidžia po keleto minučių tiksliai išsiaiškinti, kokios kilmės susirgimas – virusinės ar bakterinės – kamuoja mažąjį pacientą. Toks testas yra svarbus ir gydytojams padeda nuspręsti, ar vaikui būtina skirti antibiotikų, ar galima apsieiti ir be jų.
daugiau
Iš žiemos – į šiltuosius kraštus: oro temperatūros „žirklės“ pakerta net ir stipriausiusSaulėto dangaus ir šilto oro išsiilgę Lietuvos gyventojai įpusėjus žiemai aktyviai traukia į šiltuosius kraštus. Nors iš šalčio per kelias valandas persikelti į kaitrią vasarą yra malonu, tačiau drastiškus temperatūros ir klimato pokyčius atlaiko ne kiekvieno keliautojo organizmas. Draudikai įspėja, kad temperatūros „žirklės“ dažniausiai sukelia staigias organizmo reakcijas – širdies ir kraujotakos sutrikimus, ūmius peršalimo simptomus, dehidrataciją.
daugiau
Valstybinis požiūris į odontologiją: kodėl nesišypso Lietuvos pilietis?Vasario 2 d., penktadienį, 10 val. Lietuvos Respublikos Seimo Konstitucijos salėje (I r., 3 a.) vyks apskritojo stalo diskusija „Ar odontologijos praktika Lietuvoje atitinka dabartinės visuomenės lūkesčius?“ Kokio šiandien reikia valstybinio požiūrio į odontologiją? Odontologai skambina pavojaus varpais: valstybinis požiūris į odontologiją yra toks, kad gydytojui odontologui geriau apsimoka dantis protezuoti, o ne gydyti.
daugiau
Ureaplazma – bakterija, kuria apsikrėtusios daugiau nei pusė moterųDaugiau nei pusė tirtų moterų Vilniaus mieste praėjusiais metais buvo apsikrėtusios lytiškai plintančiomis infekcijomis (LPI). Tokie skaičiai paaiškėjo Centro poliklinikai įgyvendinus Lytiškai plintančių infekcijų profilaktikos programą, kuriai finansavimą skyrė Vilniaus miesto savivaldybė.
daugiau

Žiemą puola „skrandžio gripas“. Kaip jo išvengti?Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai primena, kad gripo sezonu siaučia ne tik gripo ir peršalimo ligų virusai, bet ir virusai, sukeliantys ūmines žarnyno infekcijas, pasireiškiančias pykinimu, vėmimu, viduriavimu, pilvo skausmu. Tokios ligos kartais vadinamos „skrandžio gripu“. Tačiau tai neturi nieko bendro su gripu. Ūmines žarnyno infekcines ligas, kurios pasireiškia staigiu vėmimu ir viduriavimu, kartais karščiavimu, sukelia rotavirusai, norovirusai, astrovirusai, pikornavirusai, adenovirusai ir parvovirusai ir kt.

daugiau
Sunkius ligonius kamuojančios pragulos – ir neteisingos odos priežiūros rezultatasVien sostinėje yra apie 4000 žmonių, kuriems nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis. Itin atidžios priežiūros reikia tokių, nuolat lovoje gulinčių ligonių, odos priežiūrai. Tik taip jie išvengs skaudžių ir nemalonių komplikacijų – pragulų. Tad kaip prižiūrėti odą, kad jos neatsirastų, ir ką daryti, kad pragulos gytų greičiau?
daugiau
Per Lietuvą vėl nuvilnys sveikatą stiprinančių mokyklų bangos renginiai 2018 m. nepaprasti – švęsime Lietuvos valstybės 100-metį, o sveikatą stiprinančios mokyklos minės savo veiklos 25-metį. 1992 m. Europos Tarybos, Europos Bendrijos, Pasaulio sveikatos organizacijos Europos regiono biuro bendromis pastangomis pradėtas kurti Europos sveikatą stiprinančių mokyklų tinklas. Lietuva oficialiai į šį tinklą buvo priimta 1993 m. Šiuo metu Lietuvos sveikatą stiprinančių mokyklų tinklui priklauso 430 šalies mokyklų iš 57 savivaldybių.
daugiau

Gripo epidemiją paskelbė septynios šalies savivaldybės (atnaujinta 01 30 16.25 min.)Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro medikai  ragina neprarasti budrumo, nes kasdien daugėja sergančiųjų gripu ir kitomis ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis. Iš 60 šalies savivaldybių gripo epidemiją jau paskelbė septynios.

daugiau
Neįvertinti besijaučiantys paramedikai: emigracija – geriausia išeitisLagaminus kraunasi ir orių atlyginimų bei tinkamų darbo sąlygų ieškoti pasiryžę ne tik jaunieji gydytojai, bet ir paramedikai. Ne visuomet saugūs darbo aplinkoje, priversti dirbti daugiau, jie nepretenduoja į orų atlyginimą. Pastaraisiais besiskundžiantys paramedikai dažnai pagalvoja apie emigraciją. Vis dėlto Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) žada, kad algos, jas keliant šalies medikams, paramedikams taip pat didės.
daugiau
2911 - 2920 iš 5561 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  291 292 293 294 295 296 297 298 299 300  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos