vaistai.lt
Pavojingiausios ligoninių vietos: priėmimo ir reanimacijos skyriai bei operacinėsStatistika rodo, kad skristi lėktuvu ar važiuoti automobiliu yra saugiau nei gydytis. Pavojingiausios vietos pacientams – priėmimo ir reanimacijos skyriai bei operacinės. Būtent čia įvyksta daugiausiai nepageidaujamų nutikimų, tokių kaip susižeidimai pargriuvus, smulkios vagystės ar gyvybę galinčios kainuoti medikų klaidos.
daugiau

Sergamumas gripu per savaitę smarkiai išaugo visoje LietuvojeUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) praėjusią savaitę smarkiai išaugo visoje Lietuvoje. 4-ąją šių metų savaitę (2018 m. sausio 22-28 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 146,0 atv./10 tūkst. gyventojų. 2017 m. tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 135,5 atv./10 tūkst.  gyventojų.

daugiau
Onkologinės ligoninės kasdienybė: kaip psichologiškai padėti pacientamsPsichologinė žmogaus savijauta nepaprastai svarbi mums visiems, o ištikus ligai ji tampa ypač aktuali, nes sergantis žmogus tampa jautresnis aplinkai. Ypač kai kalbame apie onkologines ligas, reikalaujančias ilgo bei sudėtingo gydymo. Gydytojai onkologai teigia, jog dažnai net mažos detalės – asmeninės smulkmenos ant stalo ar gera knyga po ranka – gali pagerinti paciento savijautą ir tuo pačiu gijimo eigą.
daugiau
Vaikų norinčioms susilaukti poroms – naujas tyrimas: preimplantacinė genetinė diagnostikaVUL Santaros klinikos – pirmoji ir vienintelė universiteto lygio sveikatos priežiūros įstaiga Lietuvoje, nuo 2017 m. teikianti kompensuojamas apvaisinimo paslaugas. Per šį laiką Santaros vaisingumo centre atlikta 216 apvaisinimo mėgintuvėlyje (IVF) procedūrų, konsultuota 1715 pacientų.
daugiau
Vėžys, kuriam galima užbėgti už akių„Jums gimdos kaklelio vėžys“ – kiekvieną dieną daugiau nei viena statistinė Lietuvos moteris išgirsta tokią diagnozę. „Kai diagnozuoji šią ligą, visuomet susikremti ir būna labai apmaudu, nes nustatyti ir išgydyti ikivėžinius pakitimus, iš kurių ir išsivysto vėžys, nesudėtinga. Tai liga, kuriai galima užbėgti už akių. Tik reikia, kad moterys ateitų pas ginekologą", – sako Nacionalinio vėžio instituto Konsultacijų poliklinikos vedėja gydytoja ginekologė dr. Daiva Kanopienė.
daugiau

Kas antras užsikrėtė ŽIV per narkotikus - 2017 m. duomenysUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, pernai kas antras (51,7 proc.) ŽIV infekcija užsikrėtė vartodamas švirkščiamuosius narkotikus. Naujų ŽIV atvejų tarp vyrų nustatyta 5 kartus daugiau nei tarp moterų - atitinkamai 220 ir 43. Daugiausiai užsikrėtusių ŽIV vyrų išaiškinta Alytaus pataisos namuose (56) bei dar 41 atvejis kitose įkalinimo įstaigose. Daugumos (virš 80 proc.) įkalinimo staigose nustatytų naujų ŽIV atvejų pagrindinis infekcijos perdavimo būdas - narkotikų vartojimas.

daugiau
Ortopedas traumatologas: kelio sąnariai – slidininkų Achilo kulnasSlidininkų traumų sezonas įsibėgėja net jei Lietuvoje ir nėra sniego. Susižaloję užsienyje tautiečiai svetur gauna tik būtinąją pagalbą, o gydymą tęsia Lietuvoje. Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės ortopedas traumatologas Artūras Zubrickas sako, kad vyraujanti slidininkų trauma – kelio sąnario pažeidimai. Gydytojas turi patarimų, kaip pasiruošti slidinėjimui ir ką daryti, jei traumos išvengti vis dėlto nepavyko.
daugiau

Specialistai įspėja: turguje įsigyti vaistai gali kelti ir pavojų gyvybeiPerkant vaistus turguje galima patirti komplikacijų, nes net ir legalūs vaistai, laikomi netinkamomis sąlygomis, pakeičia savo savybes. Pigesni vaistai gali sukelti ne tik neigiamų reakcijų, bet ir kelti grėsmę sveikatai, gyventojus įspėja specialistai.

daugiau

Europos gimdos kaklelio vėžio prevencijos savaitė - sumažink savo riziką!Prasidėjo Europos gimdos kaklelio vėžio prevencijos savaitė, kurios šūkis „Sumažink savo riziką“. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro medikai, minėdami Europos gimdos kaklelio vėžio prevencijos savaitę (sausio 22-28 d.), kviečia atkreipti dėmesį į šią ligą sukeliančią žmogaus papilomos viruso (ŽPV) infekciją.

daugiau

Sergamumas gripu sparčiai auga visoje LietuvojeUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai įspėja, kad sergamumas gripu ir peršalimo ligomis sparčiai auga visoje Lietuvoje. 2018 m. 3-ąją savaitę (sausio 15-21 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI (ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis) rodiklis buvo 98,4 atv./10 tūkst. gyventojų.

daugiau
2921 - 2930 iš 5561 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  291 292 293 294 295 296 297 298 299 300  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos