vaistai.lt
Viešasis sektorius ir maisto pramonė bendradarbiaus gerinant maisto produktų sudėtįSveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir atsakingi maisto produktų gamintojai pasirašė bendradarbiavimo susitarimą, kuriuo įsipareigoja gerinti maisto produktų sudėtį – mažinti cukraus, druskos ir riebalų kiekį juose, siekiant užtikrinti geresnę ir sveikesnę jų sudėtį. Tad šis susitarimas su maisto pramone, prie kurio kviečiamos jungtis ir kitos produktus gaminančios bendrovės, yra vienas iš žingsnių, siekiant sudaryti palankesnes sąlygas gyventojų mitybai.
daugiau
Sveikos mitybos įpročiai: per vieną dieną vaiko nepakeisite!Pradėti keisti mitybos įpročius nėra lengva. Kardinalūs ir staigūs pokyčiai dažnai sukelia papildomą stresą tiek vaikams, tiek tėvams. Be to - reikalauja tam tikrų žinių, noro ir pastangų. Bet jei pokyčiai vyks palaipsniui ir nuosekliai – rezultatas netrukus džiugins. Pereiti prie sveikos mitybos per vieną dieną tikrai nepavyks. Taip ir neturėtų būti.
daugiau
Ką reikia žinoti apie vaikų, turinčių autizmo spektro sutrikimą, adaptaciją?Autizmas – tai vystymosi sutrikimas, kuriam būdingi sumišimai pasireiškiantys trijose srityse: socialinės sąveikos, verbalinės ir neverbalinės komunikacijos bei elgesio. Autizmo spektro sutrikimą turinčių vaikų adaptacija ilgas ir sudėtingas procesas. Kokie yra pagrindiniai adaptacijos veiksniai? Kuo svarbios šeimos, mokyklos ir bendraamžių mikrosistemos?
daugiau
Lietuvos mokslininkų sukurta rankų drebulį mažinanti technologija pasiekė rinkąLietuvos startuolio „Fidens“ sukurta „ViLim Ball“ technologija padeda sumažinti vieną iš esensialinio tremoro simptomų – nekontroliuojamai drebančias rankas. Septyniais iš dešimties atvejų efektyvi technologija taip pat gali būti naudojama siekiant sumažinti sąnarių sąstingį sergant reumatoidiniu artritu.
daugiau
Pasveikusieji nuo vėžio sensta sparčiau. Ir ne tikNauja studija, publikuota Europos onkologų draugijos žurnale „ESMO Open“, teigia, kad gydymas, kuris padeda nugalėti vėžį, taip pat gali sukelti priešlaikį senėjimą ir ankstyvą mirtį. Pasak mokslininkų, sirgusieji vėžiu natūraliai sensta greičiau nei jo nepatyrę. Be to, jie turi didesnę riziką susirgti su amžiumi susijusiomis ligomis būdami jaunesni nei įprasta.
daugiau
Vokietijoje dirbanti gydytoja: "Specialistas uždirba ne mažiau kaip 4000 eurų“Lietuvė Kristina Korsakė, nemokėdama vokiečių kalbos, iš Lietuvos išvyko prieš aštuonerius metus ir niekuomet šio sprendimo nesigailėjo. Šiuo metu kraujagyslių chirurgė dirba Vokietijoje, kur baigė ir rezidentūrą. Grįžti į Lietuvą ji nė nemąsto – mat per šventes su šeima braidydama po Vilniaus gatveles suprato: Lietuva - svetingas kraštas turistams, tačiau nedraugiškas saviems gyventojams.
daugiau
Doc. A. Amšiejus: „Medų valgyti nesveika? Taip nusikalbėti gali tik mažai proto turintis žmogus“Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) doc. Algirdas Amšiejus daugeliui yra pažįstamas kaip charizmatiškas, viešojoje erdvėje patarimų ir aštrių komentarų nešykštintis sodininkas profesionalas. Ir į garsiosios Tado Ivanausko Obelynės (Kauno r.) kaimynystėje A. Amšiejaus įkurtą medelyną kiekvieną pavasarį neatsitiktinai traukia minios, čia ieškančios aukščiausios “prabos” vaismedžių sodinukų ir žinių, kaip juos auginti. O štai ką tik ASU Agronomijos fakulteto studentai A. Amšiejui suteikė Metų dėstytojo titulą.
daugiau

9 simptomai – gripas ar peršalimas?Devyni simptomai sieja gripą ir peršalimą. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai primena, kad gripo simptomai prasideda staiga, o peršalimo - vystosi lėtai. Gripui yra būdingas staigus karščiavimas, gerklės, galvos ir raumenų skausmai. Tuo tarpu peršalimas vystosi lėtai, pirmiausia susirgusiajam paperšti gerklę, užgula nosį, prasideda sloga, asmuo pradeda čiaudėti, švelniai kosti. Šiuos simptomus dažniausiai sukelia virusai, tačiau ne gripo.

daugiau
Kaip turėtų atrodyti žiemiška kelionės vaistinėlė?Pagalvojus apie galimas žiemos atostogų traumas, greičiausiai pirma į galvą šaunanti mintis – kaulų lūžiai. Juk pastaraisiais metais Lietuvos gyventojai itin pamėgo keliauti slidinėti. Vis tik vaistininkai perspėja, jog lūžiai, kad ir kokie baisūs bebūna, toli gražu nėra dažniausiai pasitaikantis atostogautojų sveikatos sutrikimas. Tad ko reikia žiemos kelionės vaistinėlėje, jog apsisaugotumėte nuo labiausiai tikėtinų pavojų?
daugiau
Kaip gaminti, kad nesugadintume sveikų maisto produktų?Dar namuose, sudarinėdami pirkinių sąrašą, mintyse dėliojame planus, kokį patiekalą rinksimės pietums ar vakarienei? Žuvį, mėsą ar daržoves? Kokį gaminimo būdą pasirinksime - virsime, troškinsime ar kepsime? Tačiau dažnai nepagalvojame, kad ir kokius sveikus maisto produktus išsirinktume, pasirinkę netinkamą gaminimo būdą, – juos galime sugadinti. Sakysite – neįmanoma? Deja, bet dažnai taip atsitinka.
daugiau
2931 - 2940 iš 5559 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  291 292 293 294 295 296 297 298 299 300  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos