vaistai.lt
Kaip turėtų atrodyti žiemiška kelionės vaistinėlė?Pagalvojus apie galimas žiemos atostogų traumas, greičiausiai pirma į galvą šaunanti mintis – kaulų lūžiai. Juk pastaraisiais metais Lietuvos gyventojai itin pamėgo keliauti slidinėti. Vis tik vaistininkai perspėja, jog lūžiai, kad ir kokie baisūs bebūna, toli gražu nėra dažniausiai pasitaikantis atostogautojų sveikatos sutrikimas. Tad ko reikia žiemos kelionės vaistinėlėje, jog apsisaugotumėte nuo labiausiai tikėtinų pavojų?
daugiau
Kaip gaminti, kad nesugadintume sveikų maisto produktų?Dar namuose, sudarinėdami pirkinių sąrašą, mintyse dėliojame planus, kokį patiekalą rinksimės pietums ar vakarienei? Žuvį, mėsą ar daržoves? Kokį gaminimo būdą pasirinksime - virsime, troškinsime ar kepsime? Tačiau dažnai nepagalvojame, kad ir kokius sveikus maisto produktus išsirinktume, pasirinkę netinkamą gaminimo būdą, – juos galime sugadinti. Sakysite – neįmanoma? Deja, bet dažnai taip atsitinka.
daugiau
Ilgai laukta žinia: šlapimo tyrimas padės diagnozuoti vėžįJaponų mokslininkai sukūrė miniatiūrinį prietaisą, kuris be jokio įsikišimo į žmogaus organizmą tiesiog šlapime gali aptikti vėžio žymenis. Tokiu būdu būtų pagerintos diagnostikos ir gydymo galimybės, – rašoma economictimes.com.
daugiau
Nušalimo pavojai ir kaip apsisaugotiNušalimas atsiranda dėl šalčio poveikio. Jis priklauso nuo aplinkos temperatūros, drėgmės, vėjuotumo, laiko, kurį žmogus praleidžia šaltyje. Dažniausiai nušąlama, jeigu oras yra šaltas, drėgnas ir vėjuotas. Paprastai nušalimo galima išvengti – tereikia laikytis keleto paprastų taisyklių.
daugiau

Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis padidėjo visoje LietuvojeUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) šalyje didėja. 2-ąją šių metų savaitę (2018 m. sausio 8-14 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 77,5 atv./10 tūkst. gyventojų. 2017 m. tuo pačiu metu sergančiųjų buvo daugiau – 96,2 atv./10 tūkst.  gyventojų.

daugiau
Apibendrinti 7–17 m. amžiaus mokinių sveikatos duomenysHigienos instituto specialistai apibendrino 7–17 m. amžiaus mokinių sveikatos duomenis, 2016–2017 mokslo metais sukauptus naujai sukurtoje Vaikų sveikatos stebėsenos informacinėje sistemoje. 2016 metais Lietuvos ugdymo įstaigose mokėsi 286 864 7–17 metų amžiaus vaikų, iš kurių 62 proc. buvo normalaus kūno svorio. 5 proc. likusių buvo nutukę, antsvorį turėjo 14 proc., per mažo svorio buvo 10 proc. vaikų bei 9 proc. vaikų KMI nebuvo nurodytas.
daugiau
Tragikomiškomis istorijomis apipinta ligoninė: nuolatinis stresas už „minimumą“Socialiniuose tinkluose vis dažniau sklinda pasipiktinimas prasta situacija Lietuvos gydymo įstaigose. Nemažai kritikos strėlių skrieja Santaros klinikų Infekcinių ligų centrui. Pačios ligoninės atstovai nesutinka su visais metamais jai kaltinimais ir rodo pirštu į prezidentę, kuri dar 2014-aisiais pažadėjo ligoninei naujas patalpas. Panašu, kad problemos išsispręs tik tuomet, kai bus baigta statyti ligoninė. Iki tol, nuolat sulaukdami komentarų apie prastą pastatų būklę, techninių galimybių trūkumą, specialistai dirba patirdami stresą.
daugiau
Specialistai: daugėja kreipimųsi į gydymo įstaigas dėl traumųValstybinė ligonių kasa prie Sveikatos reikalų ministerijos (VLK) atkreipia dėmesį, kad šaltuoju metų laiku kasmet padaugėja gyventojų kreipimųsi į ligonines ir poliklinikas dėl įvairių traumų – rankų, kojų lūžių, galvos sutrenkimo. Specialistai ragina būti atsargiems, nes statistika rodo, kad praėjusio žiemos sezono metu (2016 m. pabaiga – 2017 pradžia) susižeidė daugiau nei 4300 žmonių, o jų gydymui iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto buvo išleista daugiau kaip 825 tūkst. eurų.
daugiau
Sveikas maistas nuo mažens – raktas į sveiką ir laimingą gyvenimąKas yra sveikas maistas, kuo jis naudingas, kaip jis atrodo, kodėl reikia rinktis sveikatai palankius patiekalus – temos, kuriomis su vaikais reikia kalbėtis nuo ankstyvos vaikystės. Vaikai neturi patirties kaip maistas daro įtaką jų sveikatai, tai labiausiai pažeidžiama vartotojų grupė. Todėl ugdyti ir formuoti tinkamą vaikų požiūrį į sveikatai palankią mitybą – kiekvieno suaugusiojo užduotis.
daugiau

Nuo pneumokokinės infekcijos gali pasiskiepyti daugiau rizikos grupių asmenųUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centras informuoja, kad nuo pneumokokinės infekcijos nemokamai jau gali pasiskiepyti daugiau rizikos grupėms priklausančių asmenų. 2018 m. sausio 1 d. papildytas rizikos grupėms priklausančių suaugusių asmenų,  kurie skiepijami valstybės lėšomis, sąrašas.

daugiau
2941 - 2950 iš 5561 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  291 292 293 294 295 296 297 298 299 300  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos