vaistai.lt
Nekontroliuojamas kompiuterinių žaidimų žaidimas pripažintas sutrikimuPasaulio sveikatos organizacija pirmą kartą piktnaudžiavimą kompiuteriniais žaidimais priskyrė psichikos sveikatos sutrikimų kategorijai. Paskutinioji TLK versija buvo sukurta dar 1992-aisiais, o patobulintoji turėtų pasirodyti 2018-aisiais. Tai kodų sistema, apimanti ligas, įvairius simptomus, patologines būkles, skundus, socialines aplinkybes, išorines sužeidimų ir ligų priežastis, sudaroma Pasaulinės sveikatos organizacijos.
daugiau

Pirmąją metų savaitę padidėjo sergamumas gripu ir peršalimo ligomisUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, kad sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) šalyje padidėjo. 1-ąją šių metų savaitę (2018 m. sausio1-7 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 64,3 atv./10 tūkst. gyventojų. 2017 m. tuo pačiu metu sergančiųjų buvo daugiau – 87,9 atv./10 tūkst.  gyventojų.

daugiau
Mėlynių ekstraktas gali padidinti gimdos kaklelio vėžio gydymo efektyvumąNauja studija įrodė, kad radioterapijos ir mėlynių ekstrakto kombinacija gali padidinti gimdos kaklelio vėžio gydymo efektyvumą, – rašo economictimes.com. Gimdos kaklelio vėžys – tai navikas, išsivystęs iš gimdos kaklelio transformacijos srities plokščiojo ar cilindrinio epitelio. Pradėjus vykdyti atrankinę patikros programą dėl gimdos kaklelio patologijos, dažniau nustatoma tik beprasidedanti liga, tačiau vėlyvųjų stadijų vis dar diagnozuojama apie 40 proc. visų invazinio vėžio atvejų.
daugiau
Kineziterapeutas pataria, kaip sumažinti traumų tikimybę slidinėjant kalnuoseSlidinėjimas, kaip ir bėgimas, plaukimas ar irklavimas, yra ištvermės sporto šaka, reikalaujanti fizinių pastangų. Kalnuose ypač svarbus viso kūno stabilumas ir mobilumas, tvirti liemens ir nugaros juosmeninės dalies raumenys, geras klubų bei čiurnų paslankumas, stiprios kojos ir, žinoma, tinkama įranga. „Nesvarbu, esate pradedantis slidininkas, važiuosiantis į kalnus pirmą kartą, ar ekspertas, skrodžiantis kalnų šlaitus jau kelis dešimtmečius – ši atmintinė pavers jūsų atostogas saugesnėmis”, – neabejoja sporto kineziterapeutas Piotras Dubrovskis.
daugiau
Vegetarizmas: daugiau naudos ar žalos?Kasmet vis labiau populiarėjant sveikai mitybai, nuolat girdime apie naujas dietas, mitybos planus. Daugėja žmonių propaguojančių vegetarizmą ne tik dėl etinių sumetimų, bet teigia, kad tai sveikiau. Ar visuomet taip ir yra?
daugiau
Dėl sveikatos draudimo išmokų gydytojai ant operacinio stalo guldo ir be būtino reikaloDarbdavio suteikiamą sveikatos draudimą dalis darbuotojų šiandien jau laiko nebe privalumu, o būtinybe. Toks draudimas gali gerokai sumažinti apdraustojo sveikatos priežiūros išlaidas, tačiau draudikai pastebi, kad vis dažniau iš tokios draudimo paslaugos – neretai ir gyventojų sveikatos sąskaita – bando pasipelnyti gydymo įstaigos, - teigiama pranešime žiniasklaidai.
daugiau
Mitybos specialistės R. Bogušienės praktiški patarimai, kaip neturint laiko maitinti vaikus sveikiauNe draudimais, ne kritika, ne prievarta ar pagrūmojimu „turi valgyti sveikai“, o tik sudarydami tinkamas sąlygas, būdami pavyzdžiu ir mokydami vaikus pasieksime, kad jie valgytų sveikiau. Kaip tai padaryti, pataria sveikatai palankaus maisto technologė, ekologiškų maisto produktų sertifikavimo ekspertė, mitybos specialistė ir VšĮ „Sveikatai palankus“ direktorė Raminta Bogušienė.
daugiau
Gydytoja onkologė atskleidė, kaip išvengti rimtų ligųSpecialistai pastebi, kad tinkamas gyvenimo būdas ir mityba ne tik padeda jaustis geriau ir energingiau, bet gali padėti užkirsti kelią onkologinėms ligoms, o diagnozę išgirdusiems žmonėms palengvinti ligos eigą. Gydytoja onkologė Edita Juodžbalienė sako, kad tie, kurie savyje randa stiprybės nepalūžti, dažniausiai ima savimi rūpintis labiau, o tai savo ruožtu padeda sveikti.
daugiau
Rezidentai Šiaulių ligoninėje: svarbūs, laukiami ir reikalingiRespublikinėje Šiaulių ligoninėje kasmet praktinių įgūdžių semiasi būsimieji gydytojai – rezidentai. Ligoninėje darbo daug, tad būsimieji gydytojai savarankiškai gydo ne tik psichikos problemų varginamus pacientus, bet ir skiria vaistus, operuoja dėl kūno ligų medikų pagalbos atvykusius ligonius. Ligoninės medicinos direktorė, ligoninės internatūros ir rezidentūros bazės vadovė Vaiva Makštutienė spaudos konferencijoje sakė, jog gydymo įstaigai, stokojančiai specialistų, kiekvienas rezidentas reikalingas, svarbus, laukiamas, gerbiamas ir mylimas.
daugiau

Aštuonias iš dešimties infekcinių ligų perduodame per nešvarias rankasPer nešvarias rankas plinta apie 80 proc. infekcinių ligų. Tyrimų duomenimis, rankų plovimas trečdaliu sumažina viduriavimo tikimybę ir penktadaliu – sergamumą kvėpavimo takų ligomis. „Dėl netinkamos rankų higienos ir prastų rankų plovimo įgūdžių padidėja rizika susirgti ne tik šigelioze, hepatitu A, virusinėmis žarnyno infekcijomis (rotavirusine bei norovirusine infekcija), bet ir gripu, kitomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis“, - aiškino Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktorius prof. dr. Saulius Čaplinskas.

daugiau
2951 - 2960 iš 5559 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  291 292 293 294 295 296 297 298 299 300  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos