vaistai.lt

Įspėjimas keliaujantiems į Egiptą – plinta dengė karštligėUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC), remdamasis Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) pranešimais, informuoja apie padidėjusį dengė karštligės atvejų skaičių tarp keliautojų, grįžusių iš Hurgados (Egiptas). Nuo š. m. rugsėjo 19 d. iki lapkričio 17 d. užregistruoti 8 ligos atvejai, kurie siejami su kelionėmis Raudonosios jūros provincijoje.

daugiau
Odontologijos kainos PanevėžyjeOdontologija – medicinos šaka, kurios objektas yra dantys: jų sandara, raida, patologijos ir kt. Ši medicinos sritis bei mokslas atsirado labai seniai. Kalbant apie odontologiją kaip mokslo šaką, šiais laikais ji yra itin populiari. Daug jaunų žmonių baigę mokyklą pasirenka būtent šią specialybę, nes ji yra ir ateityje bus labai reikalinga.
daugiau
Kelionė į transplantaciją baigėsi sėkmingai – iš užsienio lėkęs vyras suspėjo laikuŠi istorija – apie jauną vyrą, kurio kelionė į transplantacijos centrą primena įtempto siužeto veiksmo filmą. Nepaprastai džiugu, kad ši trumpa, bet audringų įvykių kupina istorija – su laiminga pabaiga: išgelbėta jauno žmogaus gyvybė.
daugiau
Lietuvos žaizda: šeimos gydytojų kėdės rajonuose tuščios net metusBaisogalos (Radviliškio rajonas) pirminės sveikatos priežiūros centras (PSPC), taip pat Radviliškio ligoninė ieško šeimos gydytojų, tačiau bent jau kol kas nesėkmingai. Norinčių neatsiranda net metus laiko. Vis dėlto ši problema nėra išskirtinai šio rajono – tai visos Lietuvos skaudulys.
daugiau
Sergantiems onkologinėmis ligomis – unikali šalies gyventojų surinkta bibliotekaĮsibėgėjo bendras „Gintarinės vaistinės“ ir Nacionalinio vėžio instituto (NVI) socialinis projektas „Prisimink ir pasirūpink onkologinėmis ligomis sergančiais ligoniais“. Į visas „Gintarinės vaistinės“ vaistines galima atnešti ir specialiose lentynose palikti jau perskaitytas knygas, ir jos bus perduotos NVI besigydantiems, vėžiu sergantiems pacientams. Šio socialinio projekto tikslas - surinkti knygų biblioteką, kuri padėtų palengvinti emocinę būseną sudėtingą gydymą išgyvenantiems žmonėms.
daugiau
Psichologai pataria: ar jūsų vaikas po eglute atras tai, ko tikrai laukė?Kalėdos yra stebuklų metas visiems, tačiau vaikams – tai ypatingas laikas, kai po eglute tikimasi rasti tai, ko iš tiesų labiausiai nori. Neretai tie norai susiję su žaislais, kurie tuo metu būna patys geidžiamiausi. Prekybos atstovai sako, kad nuspėti, koks žaislas bus populiarus itin sunku, tačiau akivaizdu, kad per kiekvienas šventes išryškėja favoritai. Psichologai žaislų karštinių nesmerkia, tačiau pataria, kas gali nutikti, jei jūsų atžalos po šventine eglute ras ne tai, ko prašė iš Kalėdų senelio.
daugiau
Nė vienas slaugos ligoninių darbuotojas ligoniui nedaro nieko blogo specialiaiDažno žmogaus gyvenimo saulėlydis, deja, nebūna labai gražus. Juk senatvė ypatinga ne tik savo išmintimi, gyvenimiška patirtimi, nuveiktais prasmingais darbais, ją neretai paženklina ir įvairiausios ligos. Kartais net kelios iškart. Ramiai ir oriai nugyventi paskutiniąsias savo gyvenimo dienas daugeliui žmonių padeda slaugos ligoninės. Tačiau viešumoje kartais tenka išgirsti apie jas ir ne itin palankių atsiliepimų. Kokių?
daugiau
Švenčių įkarštyje žmonės turėtų labiau saugoti save ir savo artimuosiusArtėjant didžiosioms metų šventėms, kai prieššventinį stresą pakeis atsipalaidavimas leidžiant laiką su šeima, artimaisiais, Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės medikai primena apie taisykles, kurių nederėtų pamiršti saugant savo ir savo artimųjų sveikatą.
daugiau
Kasmet Lietuvos gyventojai praranda apie 300 tūkst. potencialių gyvenimo metųHigienos instituto Sveikatos informacijos centro specialistai, išanalizavę mirtingumą dėl 26 priešlaikių mirties priežasčių, nustatė, kad vidutiniškai Lietuvoje 2014–2016 m. dėl jų kasmet mirė beveik 18 tūkst. 0–74 m. amžiaus asmenų: daugiau kaip 12 tūkst. vyrų ir beveik 6 tūkst. moterų. Dėl to kasmet buvo prarasta vidutiniškai 282 918 žmogaus potencialių gyvenimo metų.
daugiau
Utenos lopšelis – darželis: pastangos, keičiant vaikų mitybą, atsipirks šimteriopaiUtenos vaikų lopšelis-darželis „Saulutė“ – dar viena ugdymo įstaiga nusprendusi, kad nuo šiol jų vaikai maitinsis sveikiau. Kartu su visa bendruomene pritarę sveikesniam darželio valgiaraščiui, šiandien sulaukia gausybės padėkų. Juk laimingas vaikas – tai sveikas vaikas.
daugiau
2971 - 2980 iš 5561 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  291 292 293 294 295 296 297 298 299 300  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos