vaistai.lt
Užkrečiamosios ligos vaikų darželiuose: kaip apsisaugoti?Daugelis tėvų žiemos pradžios laukia su nerimu, kadangi šiuo metu sparčiai didėja vaikų sergamumas užkrečiamosiomis ligomis. Pastebima, kad plintanti enteroviruso infekcija neaplenkia vaikų tiek darželiuose, tiek ir mokyklose. Kaip jo išvengti, pataria Centro poliklinikos Užkrečiamųjų ligų skyriaus vedėja, infekcinių ligų gydytoja Virginija Mačionienė.
daugiau

Medikai įspėja: prasidėjo virusinių žarnyno infekcijų sezonasUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) primena, kad žiemą bei pavasarį aktyviai plinta  ne tik peršalimo ligos, bet ir rotavirusų, norovirusų, adenovirusų sukeltos žarnyno infekcijos. ULAC duomenimis, per dešimt šių metų mėnesių Lietuvoje užregistruota daugiau nei 8 tūkst. susirgusiųjų virusinėmis žarnyno infekcijomis, iš jų daugiau nei 40 %  rotavirusiniu enteritu, apie 50% atvejų virusas nebuvo patikslintas laboratoriškai.

daugiau
Nutukimas ir diabetas skatina vėžio išsivystymąStudija, publikuota „The Lancet Diabetes & Endocrinology journal“, teigia, jog cukrinis diabetas ir didelis kūno masės indeksas (KMI daugiau nei 25 kg/m2) 2012 metais buvo 5,9 proc. (arba 79 2600 ) vėžio atvejų, nustatytų pasauliniu mastu, priežastis.
daugiau

Labiausiai sergamumas gripu ir peršalimo ligomis išaugo AlytujeUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) šalyje ir toliau didėja. 49-ąją šių metų savaitę (2017 m. gruodžio 4-10 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 81,2 atv./10 tūkst. gyventojų. 2016 m. tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 71,9 atv./10 tūkst.  gyventojų.

daugiau
Sergantiesiems 2-ojo tipo cukriniu diabetu svarbiausia griežta svorio kontrolėNaujas klinikinis tyrimas, publikuotas žurnale „The Lancet“, aiškiai parodė, kad 2-o tipo cukrinis diabetas nebūtinai yra susirgimas visam likusiam gyvenimui: pasveikti galima net jeigu pacientas serga jau ilgus metus. Cukrinis diabetas (CD) yra multietiologinis metabolinis sutrikimas, pasireiškiantis lėtine hiperglikemija bei angliavandenių, baltymų, riebalų apykaitos sutrikimu. Pokyčius nulemia insulino sekrecijos arba veikimo sutrikimas, arba abi šios priežastys. Daug daugiau pacientų serga 2-o tipo cukriniu diabetu.
daugiau
Per artėjančias šventes išauga rizika nudegti: kaip padėti įvykus nelaimei?Šalies miestuose sužibusios Kalėdų eglės primena, kad artėja didžiosios metų šventės, kurių metu bus aktyviau plušama virtuvėje ruošiant patiekalus Kalėdų stalui, bus kabinamos elektrinės girliandos, šaunamos petardos. Kasmet namuose nudegimus Lietuvoje patiria per 8000 žmonių. Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės terminių traumų skyriaus vedėjo Vytauto Vaitkaus teigimu, į šią ligoninę nuo Kalėdų iki sausio 3 dienos per parą atvažiuoja nuo 2 iki 7 apdegusiųjų pacientų.
daugiau
Ar galima išgerti per daug vandensDu trečdalius žmogaus organizmo sudaro vanduo, todėl be jo mes negalime išgyventi ilgiau kaip 72 valandas. Išties vandens reikia kiekvienai mūsų kūno daliai, organui, audiniui ir ląstelei. Pastaruoju metu populiarėja nuomonė, kad per parą reikia išgerti kuo daugiau vandens. Neapsiribojama 1-2 l, tačiau skatinama suvartoti net 3-4 l.
daugiau
Skauda nugarą: ką pataria gydytojaNugaros skausmai yra viena dažniausių kreipimosi į gydytojus priežasčių išsivysčiusiose šalyse. Pasak Vilniaus „Kardiolitos“ klinikų gydytojos neurologės Jevgenijos Guk, yra paskaičiuota, kad per gyvenimą 60-80 proc. žmonių bent kartą jautė nugaros skausmą, dėl kurio jautėsi nedarbingi arba jiems prireikė medicininės pagalbos.
daugiau
D. Šakalienė: „ŽIV Lietuvoje plinta. Sprendimai yra, bet valios juos taikyti – ne“Lietuvoje vis daugiau žmonių užsikrečia ŽIV (žmogaus imunodeficito virusu). Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis (ULAC), per dešimt šių metų mėnesių Lietuvoje nustatyta 210 naujų ŽIV infekcijos atvejų (174 vyrams ir 36 moterims). Tai penktadaliu daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį. Palyginus su 2015 metais – užsikrėtusiųjų padaugėjo trečdaliu. Iš viso iki šio lapkričio 1 dienos Lietuvoje užregistruoti 2959 ŽIV užsikrėtę asmenys.
daugiau
Nacionalinis kraujo centras: šventes sutikime linksmai, bet atsakingaiIlgametė Nacionalinio  kraujo centro patirtis rodo, kad gruodžio 27–sausio 6 dienomis sulaukiame mažiau kraujo donorų. Žmonės švenčia, atostogauja, o tuo metu ligoninėse išeiginių nebūna – ligoniams teikiama ne tik ekstrinė pagalba, bet vyksta ir suplanuotos operacijos.
daugiau
2991 - 3000 iš 5561 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  291 292 293 294 295 296 297 298 299 300  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos