vaistai.lt
Pavasarį 80 proc. žmonių pablogėja savijauta: ką daryti?Naujausias tyrimas rodo, kad pavasarį tam tikrus varginančius arba nerimą keliančius savijautos arba sveikatos pokyčius jaučia beveik 80 proc. Lietuvos gyventojų. Šių metų kovo pabaigoje „Arimex“ iniciatyva atlikta reprezentatyvi apklausa parodė, kad daugiau nei pusė, t.y. 54 proc. apklaustųjų pavasarį patiria nuovargį ir energijos trūkumą, 44 proc. pasireiškia nervingumas ir nuotaikos svyravimai. Beveik kas trečią (31 proc.) vargina jautrios, pavargusios akys, 29 proc. greitas peršalimas ir neatsparumas virusams, 27 proc. odos problemos (sausumas ar spuogai), 22 proc. susilpnėję plaukai ir nagai, 13 proc. per žemas, per aukštas ar nestabilus kraujospūdis. Jokių pastebimų pokyčių nejaučia tik 20 proc. apklaustųjų.
daugiau
Norintiems sveikų dantų – trys mitybos principai, kurių privalu laikytisNiekam nekyla abejonių, kad kasdienis dantų valymas – pats paprasčiausias būdas išlaikyti dantis sveikus. Deja, to negana – įtakos dantų sveikatai gali turėti ir kiti faktoriai, pavyzdžiui, mitybos įpročiai. Ekspertai siūlo atkreipti ypatingą dėmesį į tris mitybos principus, kurių būtina laikytis, jeigu norite kuo ilgiau džiaugtis sveikais dantimis.

Pirmiausia – gerkite vandenį
Pagrindinė dantų karieso priežastis yra mineralinių medžiagų sumažėjimas dantų emalyje. Dažnas šio proceso kaltininkas – saldieji gėrimai, pavyzdžiui, uogų ar vaisių sultys, limonadai ir kiti.

daugiau

Amerikoje organų donorystės ir transplantacijos procese dalyvavo 8 žmonėsKilnu donorystei paaukoti mirusiojo organus, bet dar kilniau – tapti gyvuoju donoru ir transplantacijos laukiančiam žmogui dovanoti savo inkstą ar dalį kepenų. Lietuvos Respublikos žmogaus audinių, ląstelių ir organų donorystės ir transplantacijos įstatymas įteisina ir porinę donorystę - kai donoriniais organais pasikeičia dvi poros: kai vienos tarpusavyje nesuderinamos poros, susijusios santuokiniu ar artimos giminystės ryšiu, donoro organas tinka kitos poros recipientui, ir atvirkščiai. Mūsų šalyje šių transplantacijų dar nėra atlikta. Jei tokios operacijos būtų atliekamos, gerokai sumažėtų recipientų, laukiančių inkstų transplantacijos.

daugiau

Kauno klinikose – išskirtinė menisko persodinimo operacijaLietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Ortopedijos traumatologijos klinikos Sporto traumų ir artroskopijos sektoriuje pirmą kartą atlikta sudėtinga procedūra – artroskopinė kelio sąnario išorinio menisko implantacija. Ši procedūra apsaugojo jauno vyro kelio sąnario kremzlę nuo tolimesnio sudilimo. Naujas meniskas į buvusio menisko vietą persodintas 28 metų amžiaus pacientui, kuriam vaikystėje pašalintas išorinis meniskas ir todėl prasidėjo kelio sąnario kremzlės degeneracija (osteoartrozė). Jeigu pacientui nebūtų atlikta menisko keitimo operacija, sąnarys būtų pamažu degeneravęs ir per 10-20 metų jam būtų negrįžtamai sudilusios sąnario kremzlės ir tektų atlikti endoprotezavimo operaciją.

daugiau

Nugalėti gimdos kaklelio vėžį padeda skiepaiNuo 2016 m. Lietuva prisijungs prie pažangių Europos Sąjungos valstybių, kuriose skiepijimas nuo žmogaus papilomos viruso yra įtrauktas į profilaktinių skiepijimų kalendorių. Lietuvoje kasmet gimdos kaklelio vėžio diagnozę išgirsta apie 500 moterų ir beveik 200 moterų miršta. Kartu su Rumunija mūsų šalis išsiskiria pačiais didžiausiais sergamumo ir mirtingumo nuo gimdos kaklelio vėžio rodikliais Europos Sąjungoje. Daugiau nei 99 procentus visų šio vėžio atvejų sukelia žmogaus papilomos virusas. Pasaulio sveikatos organizacija pabrėžia, kad vakcinos nuo žmogaus papilomos viruso turi būti įtrauktos į nacionalinius profilaktinių skiepijimų kalendorius, skiepijant 9–13 metų amžiaus mergaites iki lytinio gyvenimo pradžios.

daugiau
Vanduo – jungiamoji šeimos sveikatos grandisChemiko, knygų „Jo didenybė vanduo“ ir „Jonizuotas vanduo“ autoriaus Telesforo Laucevičiaus pranešimas, kurio santrauką pateikiame, perskaitytas šių metų nacionalinėje mokslinėje-praktinėje konferencijoje „Į sveiką gyvenseną ir skaidrią būtį Vydūno keliu“. Daugeliui žmonių vanduo yra vienalytis skystis, kurio formulė Н2О. Tai suvokiama, kad bet kokio vandens savybės yra vienodos. Tačiau iš tikrųjų yra visai priešingai. Įvairių vandenų fiziniai ir biologiniai parametrais gali labai skirtis. Bendra išlieka tik formulė H2O. Tai ypač akivaizdu gyvosiose sistemose. Vanduo, kurį mes geriame, yra iš esmės struktūriškai pertvarkomas: vanduo gyvame organizme privalo būti elektronų donoru.
daugiau
Vaistas, kuris gali pagydyti, nunuodyti arba išvesti iš protoPavasarį kai kurie žolininkai skuba į sodybas ieškoti rupūžių ir iš jų gamina užpiltines. Teigiama, kad rupūžės užpilai gydo įvairias ligas, tačiau specialistai įspėja, kad toks gydymo būdas yra labai pavojingas, o ir jo nauda neįrodyta. Internete taip pat galima rasti ne vieną istoriją, kaip šis „vaistas“ pagydė tam tikras ligas. „Prieš kelis metus sirgau gripu: temperatūra didžiausia, gerklę skaudėjo. Vaistai greitai nesuveikė, tai draugė man pasiūlė rupūžės užpilo. Na, skonis šlykštus, bet rezultatas stulbinamas. Pasveikau greitai“, - rašė internautė diskusijų forume. Vis dėlto, buvo ir tokių, kuriems šis „vaistas“ nepadėjo. GRYNAS.lt aiškinasi, ar verta žudyti varliagyvius dėl senų, liaudies medicinos vaistų.
daugiau

Radiacinės saugos centras informuoja: radiacinės grėsmės dėl biokuro nėraLietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Ortopedijos traumatologijos klinikos Sporto traumų ir artroskopijos sektoriuje pirmą kartą atlikta sudėtinga procedūra – artroskopinė kelio sąnario išorinio menisko implantacija. Ši procedūra apsaugojo jauno vyro kelio sąnario kremzlę nuo tolimesnio sudilimo. Naujas meniskas į buvusio menisko vietą persodintas 28 metų amžiaus pacientui, kuriam vaikystėje pašalintas išorinis meniskas ir todėl prasidėjo kelio sąnario kremzlės degeneracija (osteoartrozė). Jeigu pacientui nebūtų atlikta menisko keitimo operacija, sąnarys būtų pamažu degeneravęs ir per 10-20 metų jam būtų negrįžtamai sudilusios sąnario kremzlės ir tektų atlikti endoprotezavimo operaciją.

daugiau
Vaikų antsvorio problema – nesveiko ir nesaugaus maisto pasekmėPasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, per maistą ir vandenį plintančios ligos kasmet nužudo apie 2 milijonus žmonių, daugelis iš jų – vaikai. Nesaugus maistas gali sukelti iki 200 ligų. Kaip išsaugoti maisto mokybę, išvengti maisto užteršimo ir nuo to išsivystančių ūminių ir lėtinių ligų buvo apžvelgiama Seimo narės, sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės surengtoje spaudos konferencijoje „Kiek saugus yra Jūsų maistas? Nuo ūkio – iki lėkštės, užtikrinkime maisto saugą“.
daugiau

Pasaulyje daugėja žmonių sergančių paukščių gripuEgipto sveikatos priežiūros institucijos, šių metų kovo 3 d., pranešė apie 39 naujus žmonių susirgimo A(H5N1) paukščių gripu atvejus, iš jų – 12 mirties. Indonezijoje registruoti du šios paukščių gripo atmainos sukelti mirties atvejai.  
Nuo protrūkio pradžios Egipte ir Kinijoje užregistruota 380 šios gripo atmainos atvejų, iš jų – 145 mirties. Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, Europos Sąjungos šalių gyventojams nėra rizikos užsikrėsti šia infekcija. Asmenims, keliaujantiems į šalis, kuriose registruojama ši gripo atmaina, patariama:

daugiau
4461 - 4470 iš 5559 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  441 442 443 444 445 446 447 448 449 450  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos