vaistai.lt

Daugiausiai gripo atvejų registruota KlaipėdojeUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) 2014 m. 49 sav. (gruodžio 1 – 7 d.)  siekė 67,2 atv./10 tūkst. gyventojų. 48-ąją metų savaitę šis sergamumo rodiklis siekė 60,9 atv./ 10 tūkst. gyventojų. Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 49 savaitę registruotas Utenos administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Vilniaus.

daugiau
Ar ne per dažnai aliname save vaistais?Prancūzų kardiologas, mitybos ekspertas, visame pasaulyje pripažintas prevencinės medicinos specialistas daktaras Frédéricas Saldmannas (Frederikas Saldmanas; g. 1953 m. Paryžiuje), 11-os milžiniško populiarumo sulaukusių knygų autorius, siūlo lengvai prieinamus būdus, kaip panaudoti savo sveikatos kapitalą. Leidyklos „Tyto alba“ išleistoje Lolijos Spurgienės išverstoje knygoje „Geriausias vaistas – Jūs pats!“ autorius klausia: ar ne per dažnai ir be ypatingos priežasties aliname save vaistais, nepaisydami šalutinio poveikio? Juk mūsų organizmas, nors dažnai to nežinome arba nepaisome, turi neįtikėtinų galių.
daugiau
Dabar sveiki vaikai – ateityje sveikesnė Lietuvos visuomenėApie vaikų sveikatos politikos įgyvendinimą ir perspektyvas ir apie ateities veiklos kryptis mažinant sveikatos netolygumus – apie tai buvo kalbama Sveikatos apsaugos ministerijos organizuotoje konferencijoje „Gera vaikų ir paauglių sveikata – valstybės politikos tikslas“. Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė pasveikino konferencijos dalyvius ir pasidžiaugė, kad joje dalyvauja žmonės, neabejingi vaikų sveikatai, sprendžiantys vaikų sveikatos problemas ir siekiantys, kad numatyti darbai būtų atlikti. Ji taip pat pabrėžė ankstyvos investicijos į vaikų sveikatą svarbą ir šios investicijos įtaką Lietuvos visuomenės sveikatai ateityje.
daugiau
Mityba pasninko metu: kaip nesuklysti ir nepakenkti savo sveikatai?Advento laikotarpiu, trunkančiu keturias savaites, daugelyje šalių įprasta pasninkauti. Dalis tai daro dėl tradicijų, kiti naudojasi juo kaip galimybe apsivalyti savo organizmą. Tačiau būtent pastarasis tikslas sulaukia nemažai dietologų ir kitų mitybos specialistų kritikos. Kaip teigia dietologė Lina Viniarskaitė, pasninko metu tiek lietuviai, tiek ir kitų šalių gyventojai susilaiko nuo mėsos, pieno ir jo gaminių bei kitų produktų vartojimo. Tačiau tai daroma dažniausiai nesąmoningai, o taip galima netgi pakenkti savo sveikatai.
daugiau
2014-11-04 Organų ir audinių donorystei pritaria jau daugiau kaip dvidešimt tūkstančių žmoniųNacionalinis transplantacijos biuras prie Sveikatos apsaugos ministerijos informuoja, kad Lietuvoje gyventojų, pasiryžusių po mirties tapti organų ir (ar) audinių donorais, jau daugiau kaip 20 tūkstančių – lapkričio pradžioje sutikimą dėl donorystės buvo išreiškę 20 009 žmonės. Apsisprendusiųjų dėl donorystės gretos ypač pasipildė šiais metais – per dešimt mėnesių tokią valią išreiškė jau 2394 gyventojai. Tuo tarpu pernai per tą patį laikotarpį buvo gauti 903 sutikimai, o per visus 2013 metus – 1037 sutikimai. Turinčiųjų donoro kortelę itin padaugėjo, kai šių metų kovo 27-ąją buvo įteisinta galimybė sutikimą dėl organų ir (ar) audinių donorystės pasirašyti neišeinant iš namų – elektroniniu būdu. Iš viso tai jau padarė 1640 žmonių.
daugiau
Informacinis pranešimas „Žinok apie AIDS – ne tik gruodžio 1 dieną!“Minėdami Pasaulinę AIDS dieną, visuomenės sveikatos specialistai ragina domėtis ŽIV ir AIDS problema ir sužinoti kuo daugiau apie riziką užsikrėsti, apie galimybes apsisaugoti ir taip paneigti mitus, sklandančius visuomenėje. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, 2013 metais Lietuvoje užregistruoti 177 nauji užsikrėtimo ŽIV infekcija atvejai. Per visą ŽIV infekcijos registravimo laikotarpį (1988-2013 m.) Lietuvoje užregistruoti 2 237 ŽIV infekcijos atvejai, iš kurių  425 – moterims ir 1 812 – vyrams. Pernai ŽIV infekcija užsikrėtė 3 moksleiviai.
daugiau
Kuprinių svėrimo akcijų Kauno miesto mokyklose rezultatai: trečdalis mokinių vis dar nešioja per sunkias kuprinesPasibaigus Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro inicijuotai kuprinių svėrimo akcijai, Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai džiaugiasi, jog situacija Kauno miesto mokyklose yra daugiau nei patenkinama ir pastebi, jog panašios prevencinės akcijos duoda teigiamų rezultatų. Vis dėlto, dar apie trečdalis Kauno miesto mokinių nešioja per sunkias kuprines, o tai gali sukelti rimtas sveikatos problemas.
daugiau
Veisiejų prekyvietėje laikinai sustabdyta prekyba žuvų produktaisLazdijų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, laikinai sustabdyta individualiai įmonei priklausančio prekybos kiosko veikla Veisiejuose (Lazdijų r.). Veisiejų miestelio prekyvietėje veikusiame kioske buvo pardavinėjamos atšaldytos ir šaldytos žuvys. Lazdijų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams atlikus neplaninį patikrinimą, buvo nustatyta grubių pažeidimų, dėl kurių ir priimtas griežtas sprendimas – laikinai stabdyti veiklą.
daugiau

Šiemet per dešimt mėnesių nustatyta 113 naujų ŽIV atvejųUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, per dešimt šių metų mėnesių užregistruota 113 naujų ŽIV infekcijos atvejų ir tai trečdaliu mažiau nei pernai per tą patį laikotarpį (161). Iš viso iki 2014 metų lapkričio 1 dienos Lietuvoje nustatyta 2350 ŽIV užsikrėtusių asmenų, iš kurių 1886 – vyrai ir 464 – moterys. Pagal galimą užsikrėtimo būdą pusė (49,6 proc.) asmenų ŽIV infekcija užsikrėtė lytinių santykių metu: 49 – heteroseksualių ir 7 – homoseksualių. Daugiau nei ketvirtadalis atvejų (27,4 proc.) išaiškinta tarp švirkščiamųjų narkotikų vartotojų ir tai mažiau nei pernai per tą patį laikotarpį (36,6 proc.). Šiais metais užregistruoti du perinataliniai ŽIV perdavimo atvejai, kada ŽIV užsikrėtusi motina infekciją perdavė vaikui. 24 asmenų galimas užsikrėtimo būdas nenustatytas.

daugiau
Į rinką nepateko nesaugios moldaviškos džiovintos slyvosValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad į mūsų šalies rinką nepateko 20 t nesaugių džiovintų slyvų ,,Ashlock“, importuotų iš Moldavijos. Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, vykdydami importuojamų iš trečiųjų šalių maisto produktų kontrolę, paėmė džiovintų slyvų mėginius ištirti laboratorijoje. Atlikus šių džiovintų vaisių laboratorinius tyrimus, nustatytas per didelis konservanto sorbo rūgšties kiekis (1 691 mg/kg), kuris viršijo didžiausią leistiną koncentraciją (1 000 mg/kg).
daugiau
4561 - 4570 iš 5510 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  451 452 453 454 455 456 457 458 459 460  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos