vaistai.lt
Dauguma psichoterapeutų pagalbos ieškančiųjų nori keisti… gyvenimąRespublikinės Šiaulių ligoninės Psichiatrijos klinikos IV bendrosios psichiatrijos skyriaus psichikos sveikatos specialistai daug dėmesio skiria sergančiojo psichikos liga žmogaus mąstymui ir elgesiui keisti. Apie 300 pacientų per metus priimančiame skyriuje dirbantiems medikams dažniausiai tenka gydyti sergančiuosius dėl nuotaikos sutrikimų, neurozinių sutrikimų, šizofreninio, asmenybės sutrikimo. Medikams svarbiausia, kad pacientas norėtų padėti pats sau, keistų mąstymą ta linkme, kad mintys, įsitikinimai, požiūriai, nuostatos, samprotavimai ne trukdytų, o padėtų gyventi visavertį gyvenimą. Skyriaus psichologai ir psichoterapeutai įdiegė ne vieną naują metodą, padedantį siekti vis geresnių gydymo rezultatų.
daugiau
Europos dienų metu Vilniaus teritorinė ligonių kasa (Vilniaus TLK) organizavo dviejų dienų akciją „Būk saugus ir sveikas EuropojeEuropos dienų metu Vilniaus teritorinė ligonių kasa (Vilniaus TLK) organizavo dviejų dienų akciją „Būk saugus ir sveikas Europoje" – teikė informaciją apie apdraustųjų teises į sveikatos priežiūros paslaugas keliaujant po Europos Sąjungos šalis. Vilniaus TLK atstovai dvi dienas bendravo su nuolat prie informacinio stendo besibūriuojančiais praeiviais, aiškino apie Europos sveikatos draudimo kortelės privalumus, ragino pasirūpinti savo saugumu ruošiantis į kelionę po Europą. Žmonės teiravosi ne tik kaip saugiai keliauti po Europą, bet kur ir kaip gauti kortelę, ką daryti, kai baigiasi kortelės galiojimas, kuo ji skiriasi nuo kelionės draudimo.
daugiau
Byla baigta – skiepai autizmo nesukelia10 daugiau nei milijono vaikų tyrimų nerado jokio ryšio tarp skiepų ir autizmo. Tarp autizmo ir skiepų nėra jokio ryšio, sako Australijos profesorius, peržiūrėję 10 tarptautinių tyrimų, kuriuose dalyvavo daugiau, nei milijonas vaikų. „Išanalizavome duomenis ir juose sąryšio nėra,“ sako Sidnėjaus medicinos mokyklos asocijuotasis profesorius Guy'us Eslickas. Atlikti tyrimą jį paskatino dvi televizijos dokumentikos laidos, kuriose vakcinavimas siejamas su autizmu. „Ėmiausi tikrinti tyrimus ir neradau nė vieno, kuriame viskas būtų apjungta.“
daugiau
Vyrai (ir ne tik!) kviečiami rūpintis savo sveikataSveikatos apsaugos ministerija ragina gyventojus aktyviai dalyvauti Lietuvoje vykdomose reikšmingose prevencinėse programose ir nemokamai pasitikrinti sveikatą, išsitirti ar nėra rizikos susirgti vėžiu. Už paslaugas, kurios suteikiamos pagal prevencines programas privalomuoju sveikatos draudimu apdraustajam žmogui nereikia mokėti. Jos kompensuojamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis. Viena populiariausių vykdomų prevencinių programų yra priešinės liaukos (prostatos) vėžio ankstyvosios diagnostikos programa. Informaciją gyventojams apie galimybes dalyvauti šioje bei kitose vėžio prevencijos programose privalo teikti šeimos gydytojai.
daugiau
Per pirmą šių metų ketvirtį – 30 naujų ŽIV atvejųUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, šiemet per pirmąjį ketvirtį Lietuvoje užregistruota 30 naujų ŽIV infekcijos atvejų. Tai beveik 19 procentų mažiau nei pernai per tą patį laikotarpį (37 nauji atvejai). Iš viso iki 2014 metų balandžio 1 dienos Lietuvoje nustatyti 2267 ŽIV užsikrėtę asmenys, iš kurių 1831 - vyras ir 436 – moterys. Pagal užsikrėtimo būdą, daugiau nei pusė (60,0 proc. arba 18 atvejų) šiemet užsikrėtusiųjų ŽIV, šia infekcija užsikrėtė lytinių santykių metu: 14 – heteroseksualių ir 4 – homoseksualių. Pernai per lytinius santykius per tą patį laikotarpį užsikrėtusiųjų užregistruota mažiau – 16 atvejų.
daugiau
MENINGOKOKINĖ INFEKCIJA – NEDELSK!Šiais metais nuo sausio 1 d. iki gegužės 1 d. Lietuvoje užregistruoti 28 susirgimai meningokokine infekcija (iš jų 4 mirties atvejai), tuo tarpu 2013 metais tuo pačiu laikotarpiu užregistruoti 37 atvejai (iš jų 6 mirties atvejai). Meningokokinė infekcija labai klastinga ir gali smogti žaibiškai. Ankstyvieji meningokokinės ligos požymiai panašūs į peršalimo ligų, ligai progresuojant ligos eiga sunkėja ir išryškėja odos bėrimas. Ankstyvas meningokokinės infekcijos gydymas gali išgelbėti gyvybę, todėl jei Jums ar Jūsų vaikui atsirado bent vienas iš simptomų nedelskite, o kreipkitės į gydytoją.
daugiau
Didžiausias sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis registruotas KauneUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) 2014 m. 20 -ąją savaitę siekė 39,7 atv./ 10 tūkst. gyventojų. 19-ąją metų savaitę šis sergamumo rodiklis siekė 41,3 atv. /10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu bendras Lietuvos sergamumo rodiklis siekė 32,2 atv. /10 tūkst. gyventojų. Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su 19 savaitės duomenimis, didesnis sergamumas gripu ir ŪVKTI registruotas visose administracinėse teritorijose, išskyrus Klaipėdos, Utenos ir Vilniaus administracines teritorijas.
daugiau
Visa tiesa apie pavojingą vaisių ir uogų saldumąLabai dažnai galvojama, kad cukrų pakeitus fruktoze, bus mažiau kenkiama sveikatai. Tačiau ar tai tiesa? Nedideli fruktozės kiekiai, kiek jos gaunama suvalgius vaisių ar daržovių, yra nekenksmingi  ir net naudingi, nes padeda organizmui skaidyti gliukozę. Žmoguje užkoduotas prigimtinis baimės jausmas lemia, kad kartais vienokius, kartais kitokius maisto produktus ar jo priedus paverčia savo priešais. Tokiais sveiką gyvenseną propaguojančio asmens priešais tapo druska, cukrus, glitimas, fruktozė ir t. t.
daugiau
Nuo grėsmingiausios ligos vyrus išgelbės saulėAr žinote, kokia tema vyrams jautresnė nei aptarinėjamas jų turėtų moterų skaičius? Net ne jų pilvukas ar plikė, o pasiteiravimas apie sveikatą. Kalbėti apie ligą, o juo labiau priversti vyrą, kad nueitų pasitikrinti pas daktarus, prilygsta žygdarbiui. Tačiau vyro sveikata galime pasirūpinti, pasitelkdamos skaistųjį pagalbininką – saulę.
daugiau
Ginekologai apie mitus, susijusius su hormonine spiralePrieš tūkstančius metų moterys nėštumo stengėsi išvengti, į gimdą dėdamos įvairius daiktus – akmenukus, vielas, žiedus, nes buvo pastebėta, kad natūralios aplinkos pokyčiai gimdos ertmėje gali trukdyti pastoti. Pasirodo, šie senoviniai metodai yra šiuolaikinio kontracepcijos būdo – gimdos spiralės – pirmtakai. Pasaulyje sparčiai didėja hormoninės gimdos spiralės. Pagrindiniai šios priemonės privalumai yra ilgalaikis poveikis ir pastangų nereikalaujantis naudojimas. Spiralė įvedama į gimdą 3 arba 5 metų laikotarpiui, todėl nebereikia kasdien rūpintis apsauga nuo nėštumo.
daugiau
4851 - 4860 iš 5555 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  481 482 483 484 485 486 487 488 489 490  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos