vaistai.lt
Gegužės 6-oji – Euromelanomos diena „Sveikata ir grožis – be dirbtinės saulės!”Europos gydytojų dermatologų iniciatyva nuo 2008-ųjų kasmet organizuojama akcija, skirta kovai su odos vėžiu ir melanoma – Euromelanomos diena. Euromelonomos diena kasmet minima pirmą gegužės antradienį. Euromelonoma yra visos Europos odos vėžio prevencijos projektas, kurio tikslas – skleisti informaciją apie odos vėžio prevenciją, ankstyvąją diagnostiką ir gydymą. Melanoma – tai piktybinis melanocitų auglys. Melanocitai – ląstelės, gaminančios tamsų pigmentą melaniną, atsakingą už kūno odos spalvą, apsaugą nuo žalingų ultravioletinių (UV) spindulių.
daugiau
Rūkymo pasekmės: strijos, paakių maišeliai ir...Jeigu rūkote, tikriausiai jau žinote, kad šio žalingo įpročio vertėtų kuo greičiau atsisakyti. Rūkymas kenkia jūsų širdžiai, plaučiams, smegenims ir netgi jūsų seksualiniam gyvenimui... Vis dėlto rūkymo žala akivaizdžiausiai matosi ant jūsų kūno, ypač ant veido. Vos per keletą rūkymo stažo metų jau galite pastebėti ant odos atsiradusias dėmeles, paburkusius paakius rytais ar pageltusius pirštus. Kaip dar kiekviena surūkoma cigaretė gali pakenkti jūsų išvaizdai ar sveikatai, atsako tinklalapio health.com ekspertai.
daugiau
Aplinkos ir patalpų oro kokybės įtaka žmogaus sveikataiAplinkos veiksnių, darančių įtaką žmogaus sveikatai – daug, juos galima sugrupuoti į tam tikras kategorijas. Tai fizikiniai veiksniai (triukšmas, elektromagnetiniai laukai), cheminiai (pramoninė oro tarša ir žemės ūkio tarša cheminėmis medžiagomis), biologiniai (žiedadulkės, mikroorganizmai), socialiniai (nedarbas) ir kiti. Žmogus per minutę įkvepia vidutiniškai 7–12 litrų oro, o fizinio aktyvumo metu net iki 50 litrų. Maži vaikai per minutę įkvepia du kartus daugiau oro, tenkančio vienam kilogramui kūno svorio, negu suaugusieji, todėl oro taršos pasekmės vaikų organizmui yra sunkesnės. Net ir esant nedidelei teršalų koncentracijai ore, nuolat kvėpuojant tokiu oru organizme pamažu kaupiasi kenksmingos medžiagos, kurių poveikis pasireiškia po tam tikro laiko.
daugiau
Pastarąją savaitę mažiausias sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis registruotas Tauragės apskrityjeUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) 2014 m. 18-ąją savaitę siekė 31,5 atv./ 10 tūkst. gyventojų. 17-ąją metų savaitę šis sergamumo rodiklis siekė 40,0 atv. /10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu bendras Lietuvos sergamumo rodiklis siekė 36,3 atv. /10 tūkst. gyventojų. Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su 17 savaitės duomenimis, mažesnis sergamumas gripu ir ŪVKTI registruotas visose administracinėse teritorijose.

 

daugiau
Europoje tęsiasi virusinio hepatito A protrūkisEuropoje tęsiasi virusinio hepatito A protrūkis, pranešė Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras ( angl. ECDC). Šio centro duomenimis, nuo 2013 metų pradžios Europos Sąjungos (ES) 11 – oje šalių yra užregistruota 1315 virusinio hepatito A (VHA) susirgimo atvejų.  240 iš šių atvejų yra sukelti to paties genomo hepatito A viruso (HAV). Anksčiau manyta, kad protrūkio atvejai susiję su kelione į Italiją, tačiau septyniose Europos šalyse - Prancūzijoje, Vokietijoje, Airijoje, Norvegijoje, Olandijoje, Švedijoje ir Jungtinėje Karalystėje – šiuo metu susirgę VHA asmenys nekeliavo į Italiją (pav.).
daugiau
Plaudami rankas stabdykime vaistams atsparių bakterijų plitimą Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras primena, kad gegužės 5 d. minima Pasaulinė rankų higienos diena. 2014 metų kampanija yra orientuota į sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų rankų higienos įgūdžių skatinimą ir tobulinimą, kovojant su antibiotikams atspariomis bakterijomis ir blokuojant jų perdavimą vieno asmens kitam. Rankų higienos kampanijų ir programų tikslas – prisidėti prie hospitalinių infekcijų prevencijos bei mažinti mirčių, kurios įvyksta dėl netinkamai suteiktos ar nekokybiškos medikų pagalbos, skaičių.
daugiau
Nuodingi augalai keliantys pavojų  žmogaus sveikataiSu atbundančiu pavasariu gamtoje pražysta ir pirmieji augalai. Vieni iš jų išskleidžia dailius lapus, kiti augalai pražysta gražiais kvepiančiais žiedais. Dažnai kyla noras nusiskinti pražydusį gėlės ar augalo žiedą. Tačiau būtina atminti, kad mūsų aplinkoje yra augalų, kurių sėklos, lapai, žiedai yra nuodingi ir jų reikia vengti. Apsinuodyti kai kuriais Lietuvoje augančiais augalais galima juos palietus arba suvalgius.Dažniausiai nuo augalų nukenčia vaikai, nes jie labiau linkę paliesti, nuskinti, „paragauti“. Taip pat vaikų odelė yra kelis kartus jautresnė, negu suaugusių žmonių. Pavojų gali sukelti daugelis augalų, jei vaikas jų paragautų.
daugiau
Vaikų ligų gydytojai primena: kokliušu vaikus dažniausiai užkrečia suaugusiejiMinėdami tarptautinę imunologijos dieną, gydytojai šiais metais pasirinko temą: „Ką mes žinome apie kokliušą“, nes ši klastinga infekcinė liga, pasireiškianti sunkiu kosuliu ir neretai sunkiomis komplikacijomis,  naujagimiui ar kūdikiui gali būti labai pavojinga ar netgi mirtina. Pasak Vaikų ligoninės Pediatrijos centro direktoriaus prof. Vytauto Usonio, nuo kokliušo, kaip skiepais valdomos ligos,  dėl žinių trūkumo visuomenė nukenčia net ir XXI amžiuje, kuriame apstu informacijos šaltinių ir naujausių technologijų, o mokslo laimėjimai tikrai neaplenkia medicinos.
daugiau
Tarptautinė triukšmo suvokimo dienaŠių metų paskutinį balandžio trečiadienį 19-ąjį kartą minima Tarptautinė triukšmo suvokimo diena, kuri skirta dar kartą atkreipti visuomenės dėmesį į triukšmą ir jo keliamą povojų sveikatai. Panevėžio visuomenės sveikatos centras nagrinėja asmenų prašymus, pranešimus, skundus dėl stacionarių triukšmo šaltinių keliamo akustinio triukšmo. Praėjusiais metais, vykdydamas valstybinę visuomenės sveikatos saugos operatyviąją (neplaninę) kontrolę, Centras išnagrinėjo 44 fizinių asmenų Skundus, iš kurių beveik 16 proc. (7 Skundai) buvo dėl triukšmo. Išnagrinėjus minėtus Skundus, nustatyta, kad 3 Skundai buvo pagrįsti.
daugiau
Kaip organizmas reaguoja į stresą?Silpnumas, kraujospūdžio pokyčiai – ne vieninteliai požymiai, rodantys, kad organizmas išgyvena stresą. Naujausi Europos ir Amerikos medicinos asociacijos tyrimais nustatytos devynios keistos organizmo, susidūrusio su stresu, būklės.

1. Adrenalino ir kiti streso hormonai kraujyje gali sukelti galvos skausmą ir net migreną. Ir šie hormonai gali neigiamai paveikti smegenis, atsakingas už analizės, planavimo ir kritinio mąstymo sritis. Rezultatas: jūs lemensite, negalėsite rasti tinkamų žodžių savo minčiai išreikšti ir dėl to atrodysite kvailai.

daugiau
4871 - 4880 iš 5555 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  481 482 483 484 485 486 487 488 489 490  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos