vaistai.lt
Sveikatos priežiūros specialistams parengtas informacinis bukletas „Kaip kalbėti su tėvais apie vaikų skiepus“Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro specialistai remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos metodine medžiaga parengė informacinį bukletą „Kaip kalbėti su tėvais apie vaikų skiepus“. Nuo slaugytojų ir kitų medicinos darbuotojų labiausiai priklauso teisinga pacientų nuomonė apie skiepus. Jie turėtų suteikti tėvams informaciją, atsakančią į jų klausimus bei užtikrintų, kad šeimos, pasirinkusios skiepus, susitartų dėl vizitų skiepytis ir atvyktų sutartu laiku.
daugiau
Cholesterolis: kodėl sutinkame mirti nuo riebalų?89,7 proc. tirtų lietuvių kraujuje rastas padidėjęs cholesterolio kiekis. Tai jau vadinama liga, ne vien rizikos veiksniu. Ši liga yra paveldima iš kartos į kartą, todėl kartais ją vaizdžiai galima vadinti „šeimos prakeiksmu“. Kas antras žmogus mūsų šalyje miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligos. Šių ligų pradžioje visuomet būna diagnozuojamas padidėjęs cholesterolio kiekis.  Nepaisydami mirties grėsmės, lietuviai vis tiek kerta lašinius, tepasi sviestą ir maistą gardina riebia grietine.
daugiau
Kas daroma Europoje, kad būtų išvengta tyčinių vaikų sužalojimų?Europos vaiko saugos aljanso strateginiame plane teigiama, kad vaikai turi teisę gyventi, mokytis, augti, žaisti apsupti meilės ir rūpesčio bei saugioje aplinkoje. Tai pirmoji kiekvieno iš tėvų pareiga, taip pat tuo rūpintis turėtų šalies vyriausybės, verslo atstovai, mokyklos ir kitos bendruomenės. Vaikų sauga turėtų būti bendras visų rūpestis. Vaikų sužalojimai yra pirmaujanti mirties ir negalios priežastis kiekvienoje Europoje Sąjungos valstybėje, kur didžiausia našta tenka labiausiai pažeidžiamoms socialinėms žmonių grupėms, ir valstybėse, kuriose vyksta intensyviausi socialiniai ir ekonominiai pokyčiai.
daugiau
Ilgo veikimo kontraceptikai apsaugo moteris nuo ŽIVLankstus į makštį dedamas žiedas gali pasiūlyti ilgo veikimo apsaugą nuo ŽIV (žmogaus imunodeficito viruso), pūslelinės ir nėštumo. Tai yra pirmoji priemonė, kurioje yra du vaistai nuo skirtingų ligų ir tuo pačiu metu dar gali apsaugoti nuo ŽIV plitimo. Kovojant su ŽIV mažiau išsivysčiusiose šalyse svarbu moterims suteikti galimybę apsaugoti save, kuomet jų partneris nenaudoja prezervatyvų. Deja, tyrimai nustatė, kad kasdieninis tablečių vartojimas, siekiant sumažinti ŽIV infekcijos riziką, kaip ir makšties gelių naudojimas prieš ir po lytinių santykių, yra neefektyvūs.
daugiau
Parengta informacija tėvams nusprendusiems neskiepyti savo vaikoUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro specialistai primena: jei nusprendėte atidėti kai kuriuos skiepus arba kai kurių skiepų visiškai atsisakyti, atminkite, kad tai gali būti pavojinga. Apsisprendę atidėti skiepijimą arba jo visiškai atsisakyti, jūs prisiimate atsakomybę labai svarbiu klausimu, kuris yra susijęs su pavojumi jūsų vaiko sveikatai ir net gyvybei.
daugiau
Klimato kaita gali „pažadinti“ labiausiai bijomos ligos pasaulyje virusąMokslininkų teigimu, tikėtina, jog Sibire tirpstant amžinajam įšalui, ligos virusas iš senųjų laidojimo vietų galėtų vėl patekti į aplinką, rašo portalas dailymail.co.uk. Raupai, kurie nusėja kūną skausmingomis pūslelėmis ir gali baigtis aklumu ar mirtimi, buvo viena labiausiai bijomų ligų pasaulyje, bet ją pavyko visiškai išnaikinti 1979 m. Tačiau kai kurie ekspertai baiminasi, jog Sibiro tundroje atitirpstantys kūnai gali sukelti naują epidemiją. Tiesa, kol kas mokslininkai neaptiko nei vienų tokių palaikų, kuriuose būtų išlikęs gyvybingas raupų virusas.
daugiau
Galėčiau sūrainį? Perdėta gyvūninės kilmės baltymų keliamo vėžio rizikaEsate vidutinio amžiaus ir jaučiate silpnybę sūrainiams? Jeigu taip, tuomet jus gali sudominti mokslinis tyrimas, atskleidžiantis, kad turite didesnę riziką mirti nuo vėžio nei jūsų bendraamžiai, valgantys mažiau baltyminio maisto.
 Vis dėlto ne visi mokslininkai sutinka su šio tyrimo rezultatais.
daugiau
Meningokokinė infekcija – ne peršalimasUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) 2014 m. 10-ąją savaitę siekė 68,7 atv./ 10 tūkst. gyventojų. 9-ąją metų savaitę šis sergamumo rodiklis siekė 74,2 atv. /10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu bendras Lietuvos sergamumo rodiklis siekė 63,9 atv. /10 tūkst. gyventojų. Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su 9 savaitės duomenimis, didesnis sergamumas registruotas visose administracinėse teritorijose, išskyrus Telšių ir Vilniaus administracines teritorijas.
daugiau
Didžiausias sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis išlieka VilniujeUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) 2014 m. 10-ąją savaitę siekė 68,7 atv./ 10 tūkst. gyventojų. 9-ąją metų savaitę šis sergamumo rodiklis siekė 74,2 atv. /10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu bendras Lietuvos sergamumo rodiklis siekė 63,9 atv. /10 tūkst. gyventojų. Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su 9 savaitės duomenimis, didesnis sergamumas registruotas visose administracinėse teritorijose, išskyrus Telšių ir Vilniaus administracines teritorijas.
daugiau
Kauno klinikų ortopedai galės objektyviai įvertinti sąnario kremzlės būklęNuo šiol Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ligoninės Kauno klinikų ortopedai operacijos metu galės objektyviai įvertinti sąnario kremzlės būklę. Ortopedijos ir traumatologijos klinikos Sporto traumų ir artroskopijos sektoriaus vadovas prof. Rimtautas Gudas atliko pirmąsias artroskopines operacijas, kurių metu kremzlės susidėvėjimą išmatavo vieninteliu Baltijos šalyse aparatu sąnario kremzlės kietumui įvertinti.
daugiau
4931 - 4940 iš 5538 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  491 492 493 494 495 496 497 498 499 500  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos