vaistai.lt
Didžiausias sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis išlieka VilniujeUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) 2014 m. 10-ąją savaitę siekė 68,7 atv./ 10 tūkst. gyventojų. 9-ąją metų savaitę šis sergamumo rodiklis siekė 74,2 atv. /10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu bendras Lietuvos sergamumo rodiklis siekė 63,9 atv. /10 tūkst. gyventojų. Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su 9 savaitės duomenimis, didesnis sergamumas registruotas visose administracinėse teritorijose, išskyrus Telšių ir Vilniaus administracines teritorijas.
daugiau
Kauno klinikų ortopedai galės objektyviai įvertinti sąnario kremzlės būklęNuo šiol Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ligoninės Kauno klinikų ortopedai operacijos metu galės objektyviai įvertinti sąnario kremzlės būklę. Ortopedijos ir traumatologijos klinikos Sporto traumų ir artroskopijos sektoriaus vadovas prof. Rimtautas Gudas atliko pirmąsias artroskopines operacijas, kurių metu kremzlės susidėvėjimą išmatavo vieninteliu Baltijos šalyse aparatu sąnario kremzlės kietumui įvertinti.
daugiau
Baisusis ėduonis: kodėl atsiranda ir kaip išvengtiŠi bėda ilgam sugadina nuotaiką – juk skaudantys dantys yra viena nemaloniausių patirčių. Taigi, kas turi didžiausią įtaką ėduonies vystymuisi? Specialistai sako, kad jis atsiranda tikrai ne tik dėl potraukio saldumynams. Dantų ėduonis – tai lėtinė infekcinės kilmės kietųjų danties audinių irimas, kurį sukelia burnoje esančios rūgštys. Audiniuose pradeda mažėti mineralinių medžiagų (t. y. kalcio ir fosforo). Ilgainiui emalis susilpnėja, įskyla, ir taip dantyje susiformuoja ertmė, tiksliau – skylė.
daugiau
Kokiai kontracepcijai priklauso ateitisYra temų, kuriomis prakalbus vyrai stengiasi kuo greičiau pasišalinti – gimdymas, mėnesinės ar kontracepcijos priemonės. Šiame tekste bus kalbama visomis šiomis temomis, daugiausiai dėmesio skiriant kontracepcijai. Būtent efektyvi kontracepcija gali išspręsti nemažai menstruacinio ciklo problemų, leidžia negalvoti apie neplanuotą nėštumą ir niekada nepatirti aborto. Kokios kontracepcijos priemonės yra „vakarykštė diena“? Ar bus sukurta priemonė, kuri leis pamiršti lytiniu keliu plintančias ligas ir neplanuotus nėštumus? Ką apie kontraceptines priemones mano jauna perspektyvi sportininkė ir keturių vaikų mama? Ir kaip nėštumus planuoja lietuvės? Vieną popietę į visus šiuos klausimus buvo pateikti išsamūs atsakymai.
daugiau
Nešvarūs žaislai – pavojus vaikų sveikataiPanevėžio visuomenės sveikatos centro specialistai, vadovaujantis Lietuvos higienos norma HN 75:2010 „Įstaiga, vykdanti ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programą. Bendrieji sveikatos saugos reikalavimai“, patvirtinta Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2010 m. balandžio 22 d. įsakymu Nr. V-313 (toliau - HN 75:2010) reikalavimais, 2013 metais patikrino 64 Panevėžio miesto ir rajono ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo įstaigas.
daugiau
Maisto papildų vartotojai apskritai gyvena sveikiau, rodo tyrimasMultivitaminus ir kitus maisto papildus vartojantys žmonės paprastai gyvena sveikiau, tad papildų vartojimas gali būti laikomas teigiamu ženklu, rodo nauja anksčiau atliktų tyrimų apžvalga. Pasak mokslininkų, daugiau nei pusė amerikiečių vartoja multivitaminus, kalcį, omega-3 rūgštis, antioksidantus ir skaidulas. Tačiau ginčijantis dėl maisto papildų naudingumo paprastai nuvertinama tai, kad tokie asmenys dažniau sportuoja ir siekia išlaikyti normalią kūno masę.
daugiau
Darbuotojų sveikos mitybos skatinimo rekomendacijosHigienos instituto specialistai parengė Darbuotojų sveikos mitybos skatinimo rekomendacijas, skirtas profesinės, visuomenės sveikatos ir kitiems specialistams, kurie prižiūri darbuotojų sveikatą įmonėse. Didelę laiko dalį žmonės praleidžia darbe, todėl labai svarbu, kad jiems būtų sudarytos sąlygos sveikai maitintis. Rūpinimasis darbuotojų sveikata yra vienas svarbiausių socialiai atsakingos ir patrauklios darbovietės požymių.
daugiau
Vėl dominuoja gripo pandemiją sukėlęs virusasJauni suaugusieji, saugokitės! Kaulių gripas, sukėlęs pandemiją prieš penkerius metus, vėl vyraujantis štamas Šiaurės Amerikoje. Tai nereiškia, kad esame kiaulių gripo pandemijos įkarštyje, tačiau darbingo amžiaus žmonės yra ypač pažeidžiami šio 2009 metais išplitusio viruso. Daugiau nei 60 % žmonių JAV, sergančių sunkiu gripu šį sezoną ar mirusių nuo jo, yra tarp 18 ir 64 metų amžiaus. Pastebimas padvigubėjęs sunkių atvejų skaičius šioje amžiaus grupėje per pastarąsias tris žiemas, nors H3N2 virusas, kuris yra pavojingiausias vyresnio amžiaus žmonėms, buvo vyraujantis štamas Šiaurės Amerikoje. Tik trečdalis sunkių atvejų JAV šiais metais yra virš 65 metų amžiaus grupėje.
daugiau
Kodėl būsimos mamos turėtų vengti dekoratyvinės kosmetikosNe paslaptis, kad planuojančiosioms pastoti, nėščiosioms ar žindyvėms primygtinai rekomenduojama atsisakyti žalingų įpročių. Pavyzdžiui, rūkymo, vyno (ar kitų alkoholinių gėrimų) gurkšnojimo. Nepatariama piktnaudžiauti ir daug kofeino turinčiais gėrimais. Panašu, kad tokį sąrašą galima papildyti dar vienu punktu – dekoratyvine kosmetika. Pasirodo, su žalingais įpročiais nieko bendro neturintys kosmetikos produktai kelia pavojų tiek nėščiosioms, tiek vaisiaus sveikatai.
daugiau
Didžiausias sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis registruotas VilniujeUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) 2014 m. 9-ąją savaitę siekė 74,2 atv./ 10 tūkst. gyventojų. 8-ąją metų savaitę šis sergamumo rodiklis siekė 62,2 atv. /10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu bendras Lietuvos sergamumo rodiklis siekė 63,1 atv. /10 tūkst. gyventojų. Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su 8 savaitės duomenimis, didesnis sergamumas gripu ir ŪVKTI registruotas Panevėžio, Tauragės, Telšių, Utenos ir Vilniaus administracinėse teritorijose.
daugiau
4941 - 4950 iš 5540 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  491 492 493 494 495 496 497 498 499 500  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos