vaistai.lt
VLK primena, kad vaikai turi būti gydomi nemokamaiValstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) primena tėveliams, kad vaikai turi visas galimybes sveikatos priežiūros paslaugas nemokamai gauti gydymo įstaigose, kadangi jie yra draudžiami valstybės, o jiems suteiktos paslaugos apmokamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis. Nežinodami to tėvai neretai sumoka dideles pinigų sumas už atžaloms suteiktas gydymo paslaugas, nors neturėtų to daryti.
daugiau
Interviu apie vakcinacijąInterviu apie vakcinaciją su Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro Imunoprofilaktikos skyriaus vedėja Daiva Razmuviene ir Sveikatos apsaugos ministerijos kancleriu Vytautu Bakasėnu.
daugiau
Daugiau žalos, nei naudos? Antioksidantai kūne saugo vėžįJie reklamuojami kaip apsaugos nuo ligų būdas, bet antioksidantų papildai vis labiau laikomi priešais, o ne draugais. Dabar žinome, kodėl: antioksidantai ne tik nuo DNR pažeidimų saugo sveikas ląsteles, bet taip pat ir vėžinėms padeda išvengti mūsų kūno gynybos. Jie reklamuojami kaip apsaugos nuo ligų būdas, bet antioksidantų papildai vis labiau laikomi priešais, o ne draugais. Dabar žinome, kodėl: antioksidantai ne tik nuo DNR pažeidimų saugo sveikas ląsteles, bet taip pat ir vėžinėms padeda išvengti mūsų kūno gynybos.
daugiau
Aštriadančiai mūsų „kambariokai“: naktimis siurbia kraują ir progai pasitaikius lenda po kelnėmisPavasarį kyla ūpas išsivalyti butų langus, plačiau praverti langines ir galbūt net padaryti generalinę namų tvarką. To labiausiai bijo įvairūs jūsų „įnamiai“, kuriems paliktas duonos trupinys ar apkuistas kambarys - puiki terpė klestėti. Kviečiame susipažinti, kokių skaudžiai kandančių gyvių gali netikėtai atsirasti jūsų būstuose - net ir tuomet, kai juose palaikoma tvarka.
daugiau
Mineralinis vanduo iš Lietuvos gelmių: gerti - per sūru, bet džiakuzi voniai - kaip tikLietuvos geologijos tarnybos (LGT) duomenimis, Lietuvoje yra 31 mineralinio požeminio vandens vandenvietė, 16 iš jų kol kas nenaudojamos. Tačiau pats naujausias patvirtintas mineralinio vandens telkinys Anykščiuose, kaip tikisi miesto atstovai, pasitarnaus ne tik SPA centro gydomajai vandens terapijai, bet galbūt ateityje taps ir nauju mineraliniu vandeniu, kuriuo bus prekiaujama Lietuvoje. Savo ruožtu tarnybos Hidrogeologijos skyriaus vedėjas Kęstutis Kadūnas GRYNAS.lt aiškino, kad mineralinio vandens telkinio naudojimą nulemia poreikis – jeigu miestas mato galimybes jį panaudoti – valio, jeigu ne – gręžinys stovi be darbo.
daugiau
Sumedžiotus šernus būtina tirti dėl trichineliozėsValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena, kad sumedžiotų šernų mėsą privaloma tikrinti dėl trichineliozės. Nors kiaulienoje trichineliozė nustatoma pavieniais atvejais, tačiau būtina tikrinti ir savo reikmėms skerdžiamas kiaules. Kasmet Lietuvoje šernuose nustatoma vidutiniškai po 100 šios ligos atvejų (2012 m. – 95, 2013 m. – 107). Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje 2013 metais buvo ištirti 3 085 šernų mėginiai, iš kurių 107 atvejais buvo patvirtinta trichineliozė. Nuo šių metų pradžios ištirti 509 mėginiai, iš jų 19 patvirtinta šios ligos diagnozė.
daugiau
Kodėl Lietuvos abiturientės praranda gyvenimo džiaugsmą?Mažiau nei 100 dienų liko iki mokyklos baigiamųjų egzaminų. Jų sėkmę lems ne tik įgytos žinios, bet ir jaunuolių sveikata. Tačiau absoliučiai daugumai mūsų šalies abiturienčių pavasarį trūksta gyvybiškai būtino vitamino D. Kita opi problema – geležies stokos mažakraujystė. Nerimą keliančias išvadas, kad daugeliui merginų trūksta saulės vitamino ir geležies, pateikė Lietuvos sveikatos priežiūros specialistų grupė, ištyrusi 317 Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių ir Mažeikių abiturienčių.
daugiau
Kodėl sergantį darbuotoją geriau išprašyti iš darbo?Net kai nosis varva ant kompiuterio klaviatūros, dažnam mūsų tai nė motais – juk laukia tiek daug darbo! Nesvarbu ir tai, kad galva tiesiog braška nuo skausmo, čiaudulys kartojasi kas kelias minutes, o bendradarbiai kreivai žiūrėdami siūlo verčiau traukti namo ir pamirkyti kojas karštame druskos tirpale. Daugumai atrodo, kad peršalimas – menka bėda, neturinti didelės įtakos mūsų sveikatai. Tačiau čia išgirstumėte tris skirtingas puses: tuos, kuriems peršalimas yra vienadienė būsena; tuos, kurie negali pakęsti, kai šalia vaikšto bakterijų ir virusų kaupykla; tuos, kuriems atsainus požiūris į ligą baigėsi rimtomis komplikacijomis.
daugiau
Sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis Lietuvoje nekinta, tačiau registruotas didesnis gripo atvejų skaičiusUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) 2014 m. 8-ąją savaitę siekė 62,2 atv./ 10 tūkst. gyventojų. 7-ąją metų savaitę šis sergamumo rodiklis siekė 64,6 atv. /10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu bendras Lietuvos sergamumo rodiklis siekė 71,9 atv. /10 tūkst. gyventojų. Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su 7 savaitės duomenimis, mažesnis sergamumas gripu ir ŪVKTI registruotas didžiojoje Lietuvos dalyje.
daugiau
Gležnas ir pūkuotas namų gyventojas, nuodingumu kartais prilygstantis žalsvajai musmireiAr žinote, kad gamtoje yra per 1,5 mln. grybų rūšių? Tiesa, mokslininkų aprašytos tik šiek tiek daugiau nei 100 tūkst. iš jų, ir net jau aprašytos bei ištyrinėtos rūšys nuolat pateikia įvairių staigmenų. Paklausite, tai kur tie grybai ir kur ieškoti tų neatrastųjų, kokį krepšį griebti jiems surinkti? Atsakysiu – neskubėkite į girios gilumą - visai tikėtina, kad šie grybai yra visai šalia jūsų, o gal net ir dabar, skaitydami šį straipsnį, kvėpuojate jų sporomis. Taip jau atsitiko, kad žodis „grybai“ mums dažniausiai asocijuojasi su makrogrybais, t.y. su tais, kuriuos mes dedame į pintines, tačiau grybų pasaulyje iš tiesų karaliauja plika akimi nematomi organizmai. Ir nenuvertinkite jų dėl dydžio, nes ir pastarieji gali tapti ne mažiau pavojingi nei žalsvoji musmirė.
daugiau
4951 - 4960 iš 5540 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  491 492 493 494 495 496 497 498 499 500  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos