vaistai.lt
Kofeinas: svarbiausia vartoti saikingaiVidutiniškai žmogus per dieną suvartoja 300 mg kofeino, daugiausia – kartu su kava. Tačiau net ir nevartojantys kavos žmonės šios medžiagos gauna iš įvairių kitų produktų – arbatos, šokolado, gaiviųjų gėrimų, kai kurių žolelių, receptinių ir nereceptinių vaistų ir maisto papildų. Visi ne kartą girdėjome apie teigiamas ir neigiamas kofeino savybes. Visgi ši, skirtingų šaltinių kaip ingredientas, maisto papildas, ar net narkotikas apibūdinama ir griežtai kontroliuojama medžiaga, kiekvieną iš mūsų veikia labai skirtingai.
daugiau
Išaugo sergamumas meningitaisPanevėžio visuomenės sveikatos centras praneša, kad 2013 metais Panevėžio apskrityje padidėjo sergamumas meningitais. Centro duomenimis, praėjusiais metais užregistruota 83 virusinio meningito atvejai (sergamumo rodiklis 3,45 atvejo/10 000 gyventojų), kai 2012 metais šios ligos užregistruota 2 kartus mažiau – 42 atvejai (1,7 atvejo/10 000 gyventojų). Didžiausias sergamumas registruotas Panevėžio mieste (5,76 atvejo/10 000 gyventojų).
daugiau
Brandžiame amžiuje – didesnė sužalojimų rizikaVilniaus visuomenės sveikatos biuras drauge su aktyviais Vilniaus miesto, Vilniaus rajono bei Šalčininkų rajono senjorais organizuoja susitikimus, kurių metu aptariami pagyvenusių žmonių sužalojimo prevencijos klausimai. Džiaugiamės, kad aktyviausi dalyviai Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Vilniaus  miesto bendrijos nariai.  Diskutuojama, kokie yra griuvimų rizikos veiksniai, teikiami patarimai, kaip juos šalinti.
daugiau
Alternatyvioji medicina: ar pavyks atskirti šarlatanus nuo sveikatinti sugebančių bioenergetikų?Lietuvoje bręsta permainos: įstatymais įtvirtinus alternatyviosios medicinos – tiksliau, sveikatą stiprinančių asmenų – veiklą, žadama užkirsti šarlatanų ir apsišaukėlių pelnymąsi iš patiklių žmonių. Ekspertų taikinyje atsidurs ne tik žolininkai, hirudologai, masažuotojai ar homeopatai, bet ir bioenergetikai, magai, ekstrasensai ir kitaip save vadinantys energiniu poveikiu sveikatinantys asmenys, kurių galimybes ir darbo rezultatus pasverti itin sunku. Ar pavyks atskirti pelus nuo grūdų?
daugiau
Ar Sveikatingumo metai tapo startu sveikatos dešimtmečiams?Nevyriausybinių organizacijų iniciatyva 2013-uosius Seimas paskelbė Sveikatingumo metais. Buvo tikimasi, kad tai taps gera pradžia permainoms Lietuvos sveikatos politikoje. Vyriausybė, patvirtinusi priemonių planą Sveikatingumo metams, neskyrė lėšų jo įgyvendinimui. Apie tai ir kitomis su gyventojų sveikatingumu susijusiomis temomis šiandien kalbėjo Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys prof. Arimantas Dumčius spaudos konferencijoje ir Seime vykstančiame forume „Ar Sveikatingumo metai tapo startu sveikatos dešimtmečiams?“
daugiau
Zika viruso infekcijos protrūkis Prancūzijos Polinezijoje 2013-2014 m.Europos ligų kontrolės ir prevencijos centras, š.m. sausio mėn., išplatino pranešimą apie Zika viruso (ZIKV) sukeltą protrūkį. Nuo 2013 m. spalio pradžios buvo pranešta apie 7 156 įtariamus ZIKV infekcijos atvejus Prancūzijos Polinezijoje. Iš visų laboratorijoje ištirtų mėginių, PGR metodu (angl. RT-PCR) ZIKV infekcija buvo patvirtinta 361. Manoma, kad Prancūzijos Polinezijoje nuo protrūkio pradžios daugiau kaip 26 000 asmenų su į ZIKV infekciją panašiais simptomais kreipėsi medicininės pagalbos.
daugiau
Vaikų ugdymas spaudžiant šalčiamsPanevėžio visuomenės sveikatos centro specialistai nori atkreipti dėmesį į vaikų ugdymo proceso higieną, ypač šaltuoju metu laiku. Informuojame, kad vadovaujantis Lietuvos higienos norma HN 75:2010 „Įstaiga, vykdanti ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programą. Bendrieji sveikatos saugos reikalavimai“, patvirtinta Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2010 m. balandžio 22 d. įsakymu Nr. V-313 (toliau – HN 75:2010), kasdien 2 kartus šviesiu paros metu vaikai turi būti išvedami į lauką. Žiemos metu – esant ne žemesnei kaip minus 12oC temperatūrai ir silpnam vėjo greičiui (iki 2 m/sek.) arba ne žemesnei kaip minus 8oC temperatūrai ir vidutiniam vėjo greičiui (nuo 2 iki 6 m/sek.).
daugiau
Nacionalinis vėžio institutas šiandien – ne diskusijų objektas, o būtinybėSausio 23 d., ketvirtadienį, Seimo neeilinės sesijos metu bus svarstomas Nacionalinio vėžio instituto įstatymo projektas. Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė, Seimo Darbo partijos frakcijos narė Dangutė Mikutienė teigia, kad šiandien laikas nebe diskutuoti apie Vilniaus universiteto Onkologijos instituto reorganizavimo alternatyvas, o imtis realių, dar 2010 metais numatytų, strateginių veiksmų steigiant Nacionalinį vėžio institutą, apimantį onkologijos mokslą, mokymą ir gydymą.
daugiau
Netikėtos šalčio grimasos: užšalę vamzdžiai ir traumos ant ledoJau antrą savaitę Lietuvoje apsistojęs šaltukas praneša, jog žiema tikrai atkeliavo į mūsų kiemą. Šalčiausiomis dienomis padaugėjo skundų ne tik dėl užšalusio namų vandentiekio, neužsikuriančių automobilių, bet ir patirtų traumų tiesiog prie durų slenksčio.

Gyventojų rūpestis – užšalę vamzdžiai
Dauguma atvejų vanduo užšąla gyventojų eksploatuojame vamzdyne. Dažniausiai tai nutinka dėl  per sekliai paklotų vandentiekio vamzdžių arba minusinės patalpų temperatūros.

daugiau
Vaistininkai: žiemos atostogų džiaugsmus apkartina netinkamai sukomplektuota kelionės vaistinėlėNors populiarios žiemos išvykos į kalnus su slidėmis ar snieglente gresia įvairiomis traumomis, dalis gyventojų šią riziką įvertina nepakankamai, pastebi vaistininkai. Jų teigimu, dauguma lietuvių prieš atostogas linkę pasirūpinti kelionės vaistinėle, tačiau ji ne visuomet formuojama atidžiai: tuomet užklupus traumai ar negalavimui, pritrūksta reikalingų preparatų arba jų kiekis būna per mažas. Pasak vaistininkės Gintarės Krikščiūnienės, netinkamai suformuota kelionės vaistinėlė gali apkartinti net ir kruopščiai suplanuotas atostogas.
daugiau
4981 - 4990 iš 5510 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  491 492 493 494 495 496 497 498 499 500  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos