vaistai.lt
Vaistininkai: žiemos atostogų džiaugsmus apkartina netinkamai sukomplektuota kelionės vaistinėlėNors populiarios žiemos išvykos į kalnus su slidėmis ar snieglente gresia įvairiomis traumomis, dalis gyventojų šią riziką įvertina nepakankamai, pastebi vaistininkai. Jų teigimu, dauguma lietuvių prieš atostogas linkę pasirūpinti kelionės vaistinėle, tačiau ji ne visuomet formuojama atidžiai: tuomet užklupus traumai ar negalavimui, pritrūksta reikalingų preparatų arba jų kiekis būna per mažas. Pasak vaistininkės Gintarės Krikščiūnienės, netinkamai suformuota kelionės vaistinėlė gali apkartinti net ir kruopščiai suplanuotas atostogas.
daugiau
Pavojinga oro tarša žiemąŠiaulių miesto visuomenės sveikatos biuras informuoja, kad žiemos metu dažnai padidėja oro tarša kietosiomis dalelėmis. Įsivyravus šaltiems ir ramiems orams, kietųjų dalelių koncentracija miestų ore liko padidėjusi, Šiauliuose, Klaipėdoje, N. Akmenėje ir Mažeikiuose kietųjų dalelių kiekis viršijo paros ribinę vertę. Aplinkos oro užterštumui padidėjimui daugiausia įtakos galėjo turėti suintensyvėjusi energetikos įmonių ir individualių namų šildymo įrenginių veikla. Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, artimiausiomis dienomis žymesnio sniego nenumatoma, pūs nestiprus šiaurės rytų krypties vėjas.
daugiau
Trečdalyje mėginių iš Lietuvos ekologinių ūkių aptinkama chemijos likučiųĮ GRYNAS.lt redakciją parašęs skaitytojas pasidalino įtarimais, kad trijuose ekologiniuose ūkiuose, esančiuose Panevėžio rajone, neleistinai naudojami cheminiai preparatai. Ekologiniams ūkiams tręšti pasėlius chemija draudžiama. Šią informaciją patvirtino ir ekologinius ūkius sertifikuojančios viešosios įstaigos „Ekoagros“ atstovai. Jų teigimu, pernai spalio viduryje įtarimą sukėlusiuose ūkiuose buvo paimti mėginiai, ištirti laboratorijoje ir nustatyta, kad ekologinio ūkio statuso ūkiai turėti nebegali.
daugiau
Sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis Lietuvoje išlieka panašusUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) 2014 m. 3-ąją savaitę siekė 51,2 atv./ 10 tūkst. gyventojų. 2-ąją metų savaitę šis sergamumo rodiklis siekė 44,7 atv. /10 tūkst. gyventojų.
daugiau
Tyrimas: žmonės vis labiau pasitiki sveikatos apsauga ir domisi nemokamomis paslaugomisLietuvos gyventojai vis labiau pasitiki šalies sveikatos apsaugos sistema ir supranta privalomojo sveikatos draudimo (PSD), garantuojančio nemokamą gydymą susirgus, naudą. Žmonės rūpinasi savo sveikata, tad daugiau domisi sveikatos priežiūros naujovėmis, pokyčiais. Tyrimas parodė, kad piliečiams vis svarbiau kokias paslaugas, apmokamas Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis, gali gauti nemokamai, o manančių, kad už paslaugą gydytojui būtina atsilyginti sparčiai mažėja. Be to, auga ir žmonių sąmoningumas – pastaruoju metu spartesniais tempais mažėja neapdraustų PSD skaičius.
daugiau
Operacijos, apie kurias turite žinotiDeja, nė vienas žmogus negali būti tikras, kad jam niekada nereikės gultis po chirurgo skalpeliu. Todėl naudinga bent šį tą žinoti apie dažniausiai mūsų šalyje atliekamas operacijas.

Išsiplėtusios kojų venos
Pasak specialistų, dėl išsiplėtusių kojų venų kenčia kas dvidešimtas mūsų šalies gyventojas. Nesigydant ilgainiui pakinta odos būklė (ji suplonėja), o kiek vėliau ant kojų atsiveria sunkiai gyjančios žaizdos.

daugiau
Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro specialistai parengė keturias naujas metodines rekomendacijasSu kelionėmis susijusios legioneliozės atvejų skaičius Europoje didėja, todėl šios ligos priežiūra yra viena iš prioritetinių sričių Europoje. Dėl informacijos viešinimo visuomenė vis labiau suvokia legionierių ligos riziką, susijusią su gyvenimu viešbučiuose ir nori saugių paslaugų. Legioneliozės prevencijos ir kontrolės priemonės, atvejo išaiškinimo bei komunikavimo procedūros yra pateikiamos rekomendacijose.
daugiau
Medžio dūmais rūkyti gaminius leidžiama, tačiau nustatyti griežtesni reikalavimai rūkytų produktų saugaiValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, patikslindama viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, praneša, kad pagal 2011 m. rugpjūčio 19 d. Komisijos reglamentą Nr. 835/2011 dėl didžiausios leidžiamos policiklinių aromatinių angliavandenilių koncentracijos maisto produktuose, nuo 2014 m. rugsėjo 1 d. sumažinama didžiausia leidžiama policiklinių aromatinių angliavandenių koncentracija rūkytuose gaminiuose. Tačiau pati technologinė operacija, t.y. maisto produktų rūkymas nėra ir nebus draudžiamas.
daugiau
Keliuose barstoma druska ištirps mūsų geriamo vandens stiklinėseVos pasnigus ir gatvėms pasidengus ledu ilgai žiemos laukę kelininkai užvedė automobilius, barstančius smėlio – druskos mišinį. Tačiau mokslininkai sako, kad slidumą mažinanti druska kasmet vis labiau užteršia gruntinį vandenį. Anot jų, natrio chlorido koncentracija kasmet vis didėja, todėl tik laiko klausimas, kada ši medžiaga užterš geriamąjį vandenį taip, kad jį gerdami jusime sūrumą.
daugiau
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) veiklos sritys nuo šių metų pradžios dar labiau prasiplėtė. VMVT bus atsakinga už maisto papildų notifikavimą ir kontrolę, natūralaus mineralinio vandens pripažinimą mūsų šalyje, taip pat įmonių, gaminančių su maistu besiliečiančias medžiagų, priežiūrą ir kontrolę.Tik iškritus sniegui ir pašalus žmonės itin dažnai paslysta, patiria įvairių traumų ir tiesiog užplūsta gydymo įstaigų traumataloginius skyrius. Griūnant dažniausiai patempiami raiščiai, lūžta kaulai, patiriamos galvos traumos, įvairūs sumušimai. Atpažinti sužalojimus padeda simptomai: skausmas, pažeistos vietos deformacija, mėlynė, patinimas, sutrikęs sužalotos galūnės judėjimas, galūnės neįprastas judrumas, iš žaizdos kyšantys kaulo galai, pakitusi pažeistos galūnės kraujotaka ir jutimai. Pagrindiniai kaulų ir minkštųjų audinių sužalojimų pirmosios pagalbos elementai yra ramybė, imobilizacija, šaltis, galūnės pakėlimas.
daugiau
4991 - 5000 iš 5511 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  491 492 493 494 495 496 497 498 499 500  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos