vaistai.lt
Vartotojai labiausiai nepatenkinti viešojo maitinimo įstaigų patiekalų kokybeLietuvos vartotojai daugiausiai priekaištų turi kavinėms, restoranams ir užkandinėms dėl patiekalų kokybės. Taip pat juos piktina prekybininkai, siūlantys įsigyti abejotinos kokybės produktų. Tai atskleidė skundų, kuriuos 2013 m. gavo Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), analizė.
daugiau
Didžiausias sergamumas gripu išlieka VilniujeUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) 2014 m. 2-ąją savaitę siekė 44,7 atv./ 10 tūkst. gyventojų. 1-ąją metų savaitę šis sergamumo rodiklis siekė 32,6 atv. /10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu bendras Lietuvos sergamumo rodiklis siekė 67,2 atv. /10 tūkst. gyventojų.
daugiau
Atnaujintas lankstukas „Kaip vyresnio amžiaus žmonėms išvengti traumų“Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro Neinfekcinių ligų profilaktikos skyrius atnaujino lankstuką „Kaip vyresnio amžiaus žmonėms išvengti traumų?“, skirtą vyresnio amžiaus žmonių traumų prevencijai. Lankstuką rasite http://www.smlpc.lt/ skiltyje „Atmintinės, lankstukai, plakatai - Traumų ir nelaimingų atsitikimų prevencija“.
daugiau
Vaistininkai: žiemos darganos palankios virusams plistiNeįprastos žiemos darganos virusams plisti yra palankesnės nei dideli šalčiai, perspėja gydytojai ir vaistininkai. Anot jų, esant drėgniems orams, rizika susirgti viršutinių kvėpavimo takų ligomis padidėja. Tai patvirtina Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenys bei pastaruoju metu vaistinėse išaugę antivirusinių preparatų pardavimai.
daugiau
Kokia nauda iš „ilgesnio“ recepto?Šiuos metus Sveikatos apsaugos ministerija pradėjo nuo pernykščių pažadų įgyvendinimo. Metų pabaigoje ministras V. Andriukaitis tikino, kad keis receptų išrašymo tvarką – medikai lėtinėmis ligomis sergantiesiems nuolat vartojamus medikamentus galės išrašyti šešiems mėnesiams. Ši tvarka jau įsigaliojo. Kokia iš to nauda pacientams, medikams ir valstybės biudžetui?
daugiau
VLK ragina aktyviau dalyvauti prevencinėse programoseValstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) ragina žmones aktyviau dalyvauti Lietuvoje vykdomose prevencinėse programose ir nemokamai pasitikrinti sveikatą. Nepaisant to, kad jose dalyvauti ir gauti profesionalių medikų įvertinimą apie sveikatos būklę nieko nekainuoja, vis tik tai daroma vangiai. VLK kviečia žmones nebūti abejingais savo sveikatai ir išnaudoti visas valstybės siūlomas galimybes nemokamai ją išsitirti. Už paslaugas, kurios suteikiamos pagal šiuo metu Lietuvoje vykdomas 6 prevencines programas, žmogui nereikia mokėti, nes jos kompensuojamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis.
daugiau
Visoje Lietuvoje registruotas didesnis sergamumas gripuUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, 2014 m. 1 sav. (gruodžio 30 – sausio 5 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis 32,6 atv./10 tūkst. gyventojų. Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 1 savaitę registruotas Utenos administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Vilniaus administracinėje teritorijoje. Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su 52 savaitės duomenimis, didesnis sergamumas gripu ir ŪVKTI registruotas visose administracinėse teritorijose. Tačiau tai galėtų būti siejama su šventiniu laikotarpiu, kurio metu galimai mažiau gyventojų kreipėsi medicininės pagalbos.
daugiau
Pasiutligė – vis dar aktuali problemaPasiutligė yra virusinė zonootinė liga, registruojama daugiau nei 150 pasaulio šalių. Virusas infekciją gali sukelti tiek laukiniams, tiek naminiams gyvūnams. Žmonės pasiutlige užsikrečia, kai jiems įkanda, įdreskia ar apseilėja sergantis naminis ar laukinis gyvūnas ir su gyvūno seilėmis pasiutligės virusas patenka į žaizdą.1 Pirmieji pasiutligės simptomai yra panašūs į gripą: karščiavimas, galvos skausmas, didelis silpnumas.
daugiau
Gyventojai užsimojo Vilnių paversti viena didele nerūkymo zonaNuo sausio 1-os dienos Vilniuje uždrausta rūkyti viešojo transporto stotelėse. Rūkalių tabako dūmų nepakenčiantys sostinės gyventojai nori dar daugiau - jie reikalauja, kad rūkyti būtų draudžiama ir daugiabučių namų balkonuose. Vilniaus miesto savivaldybė savo ruožtu teigia, kad planuojama plėsti nerūkymo zonas, tačiau šiose zonose GRYNAS.lt žurnalisto sutikti dūmu besimėgaujantys pažeidėjai į jiems nepalankias iniciatyvas numoja ranka, sakydami, kad ir toliau rūkys ten, kur jiems patinka.
daugiau
Apie psichikos sveikatos skauduliusBeveik 70 proc. lietuvių mano, kad turintys psichikos sutrikimų asmenys yra pavojingi. Pernai Žmogaus teisių stebėjimo instituto užsakymu atliktame visuomenės nuomonės tyrime psichikos sutrikimų turintys asmenys yra įvardyti kaip labiausiai diskriminuojama visuomenės grupė mūsų šalyje. VšĮ „Psichikos sveikatos perspektyvos“ vadovė Karilė Levickaitė įsitikinusi, jog šių asmenų diskriminacija prasideda nuo juos pavadinti vartojamų sąvokų ir baigiasi teisiniuose dokumentuose.

Pradėti reikia nuo sąvokų
„Labai svarbu išsiaiškinti vartojamas sąvokas: psichikos sveikata yra emocinis ir dvasinis atsparumas, kuris leidžia patirti džiaugsmą ir ištverti skausmą, nusivylimą, liūdesį.

daugiau
5001 - 5010 iš 5510 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  501 502 503 504 505 506 507 508 509 510  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos