vaistai.lt
Visoje Lietuvoje sumažėjo sergamumas gripuUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) 52-ąją šių metų savaitę  siekė 24,4 atv./ 10 tūkst. gyventojų. Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su 51 savaitės duomenimis, mažesnis sergamumas gripu ir ŪVKTI registruotas visose administracinėse teritorijose.  Nuo 2013 m. 40 sav. pradėti rinkti duomenys apie dėl gripo hospitalizuotus asmenis. 52-ąją metų savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo hospitalizuoti 7 asmenys, 3 iš jų vaikai iki 2 m. amžiaus, 4 - 2-17 m. amžiaus.
daugiau
Pasitelkus meną moterys skatinamos labiau rūpintis savo sveikataKovoje prieš vieną klastingiausių šio amžiaus ligų – vėžį – susivienijo medikai ir menininkai. Tuo tikslu Valstybinėje ligonių kasoje prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) pradėta eksponuoti fotografijų paroda, kurios tikslas – paskatinti moteris nemokamai išsitirti dėl gimdos kaklelio vėžio. Ji čia veiks iki vasario mėnesio, o vėliau bus perkelta kitur. Taip pasitelkus meną, tikimasi paskatinti dar daugiau moterų rūpintis savo sveikata, būti ryžtingoms, nebijoti kalbėti apie savo problemas ir laiku jas spręsti.
daugiau
Įvertinta žuvininkystės produktų sauga ir kokybėRuošiantis didžiosioms metų šventėms Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai atliko 190 tikslinių patikrinimų įvairiose žuvininkystės produktus tvarkančiose įmonėse. Apsilankius 99 didžiuosiuose šalies prekybos centruose, 39 parduotuvėse, 44 turgavietėse, 3 didmeninės prekybos sandėliuose, 5 gamybos įmonėse, buvo patikrinta daugiau nei 117 tonų įvairių pavadinimų žuvininkystės produktų (šviežių, šaldytų ir žuvų gaminių). Ypatingas dėmesys buvo skiriamas šių produktų saugai, kokybei ir ženklinimo informacijos atitikčiai.
daugiau
Kada kalėdinė dovana gali virsti liga?Specialistai perspėja, kad išpakavus aštrų kvapą turinčias ar iš suminkštėjusios plastmasės pagamintas kalėdines dovanas pirmiausia dėl jų naudojimo vertėtų pasikonsultuoti su žinovu arba išvis nenaudoti. Šie požymiai leidžia įtarti, kad, pavyzdžiui, kosmetika ar vaikiška lėlė turi vėžinius susirgimus galinčių sukelti kenksmingų cheminių medžiagų.

Ypatingas dėmesys – dovanoms iš Kinijos
Baltijos aplinkos forumas jau keletą mėnesių atsakinėja į vartotojų klausimus, susijusius su įsigytų  ar gautų dovanų ne maistinių produktų sudėtimi. Klausimai specialistams pateikiami socialiniame tinkle „Facebook“. Organizacijos atstovė Rita Norvaišaitė tikino, kad kai kada gyventojų nuogąstavimai iš tiesų pasitvirtina.

daugiau
Man skanu – mamai sveikaSeimas 2014-uosius paskelbė Vaikų sveikatos metais. Akivaizdu, vaikystės laikotarpis turi įtakos sveikatos rodikliams žmogui užaugus. Mamos pieno nauda jau neabejojama. Įrodyta, kad jis stiprina vaiko imunitetą, padeda jam optimaliai vystytis ir būti sveikam. Žindymas ir mamą, ir vaiką saugo nuo onkologinių ligų. Tyrimai skelbia, kad ši nauda tuo didesnė, kuo ilgesnė žindymo trukmė. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomenduoja mažylius iki 6 mėn. amžiaus maitinti vien tik mamos pienu ir žindymą tęsti iki vaikui sukaks dveji metai ar ilgiau.
daugiau
Ką rinktis – cukrų ar saldiklius?Energijos tvermės dėsnis teigia: energija iš niekur neatsiranda ir niekur nedingsta. Šis, vienas pagrindinių fizikos dėsnių, galioja ir kalbant apie mitybą bei kalorijas. Energiją gauname su maistu, o ką su ja darome – kiekvieno asmeninis reikalas. Kai kurie žmonės ją „paleidžia“ į aplinką sportuodami ar užsiimdami kitokia aktyvia veikla, kiti – kaupia energiją savo riebalinėse ląstelėse. Energija gaunama iš kalorijų, kurių turi kiekvienas maisto produktas. Tiesa, vieni produktai jų turi daugiau nei kiti, todėl savo sveikata ir svoriu besirūpinantys žmonės atidžiai žiūri, ką valgo.
daugiau
Kaip pesticidai susiję su endometriozeŠiuolaikinio pasaulio į aplinką išleidžiami teršalai kenkia ne tik įvairioms ekosistemoms,  kaupiasi gyvūnų organizme ir augaluose, bet gerokai paveikia ir mūsų, žmonių, sveikatos būklę. Iš aplinkos ir su maistu gaunami kancerogenai sukelia vėžinius pakitimus, miesto dulkės,  transporto teršalai – astmą ar lėtinę obstrukcinę plaučių ligą. Ir taip toliau. Štai naujausia informacija byloja apie dar vienų teršalų, pesticidų, grėsmę. Konkrečiau, apie pesticidų įtaką endometriozei išsivystyti.
daugiau
Švenčių metu maistas turi būti saugus sveikataiKauno visuomenės sveikatos centro specialistai primena, kad, ruošiant šventinius patiekalus, pavojingiausi produktas yra kiaušiniai bei paukštiena. Paukštiena laikoma svarbiausiu su maistu susijusiu kampilobakteriozės ir salmoneliozės šaltiniu. Sukėlėjai ilgai išlieka gyvybingi išorinėje aplinkoje, o esant palankioms sąlygoms gali daugintis maisto produktuose. Daugelio bakterijų skaičius, esant palankioms sąlygoms, ypač ilgai laikant kambario temperatūroje, maisto produkte per pusę valandos padvigubėja. Jei maistas laikomas šaltai, bakterijos nesidaugina, tačiau išlieka gyvybingos. Todėl maistą, kuriame gali būti šių mikroorganizmų, reikia kokybiškai išvirti arba iškepti. Žarnyno užkrečiamųjų ligų inkubacinis (slaptasis) periodas gali būti nuo kelių valandų iki 7 parų.
daugiau
Narkotikams taręs „ne“, tu gali gyventi laimingaiKoks narkotikų, alkoholio, tabako poveikis organizmui? Kokia rizika jaunam žmogui, iš smalsumo pabandžiusiam narkotikų, susirgti sunkiomis ir luošinančiomis ligomis? Kokia priklausomybių prevencija? Į šiuos ir kitus klausimus atsakyta Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro (SMPLC) visuomenės sveikatos administratorių ir Trakų pirminės sveikatos priežiūros centro Senųjų Trakų medicinos punkto bendruomenės slaugytojos Reginos Steponavičienės inicijuotose pamokose jaunimui.
daugiau
Silkių ir žuvų produktai šventėmsTradicinis šv. Kūčių stalas neįsivaizduojamas be patiekalų iš silkių ir kitų žuvų. Tai labai vertingi maisto produktai, juose daug gyvybiškai svarbių medžiagų – A, D, E ir B grupės vitaminų, mineralinių medžiagų – kalio, fosforo, magnio, mikroelementų – jodo, cinko, seleno. Cinkas ir selenas, vitaminai A ir E stiprina organizmo imuninę sistemą, fosforas gerina nervų sistemą. Žuvis turi daug gerų polinesočiųjų riebalų, kitaip – omega 3 riebalų rūgščių. Jos labai svarbios širdies ir kraujagyslių sistemai, imunitetui. Šių riebalų mūsų organizmas pats pasigaminti negali, todėl ir rekomenduojama valgyti daugiau žuvies. Daugiausia omega 3 riebiųjų rūgščių yra lašišose, silkėse, tunuose, jūros gėrybėse šių riebiųjų rūgščių kiekiai yra gerokai mažesni.
daugiau
5041 - 5050 iš 5538 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  501 502 503 504 505 506 507 508 509 510  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos