vaistai.lt
Psichoinformaciologija – mokslas apie tai, kas anksčiau buvo mistikaMintis turi begalinę galią.
Mintis yra pirminė bet kokio proceso ar veiksmo užuomazga.
Mintis iš nematerialios struktūros gali virsti bet kokia, joje užkoduota materijos forma.
Mintys keičia žmones, jų ryšius.
Mintys keičia materialias struktūras…

Visi stebime, kad aplink gana plati įvairių sveikatinimo, organizmo valymo ir atstatymo metodų pasiūla. Ir jie visi vienaip ar kitaip po truputį padeda harmonizuoti atskirus, pažeistus, išbalansuotus, itin didelio gyvenimo tempo sąlygotus žmogaus asmenybės aspektus. Tačiau padeda po truputį. Paprastai kiekviena tokia organizmo atstatoma metodika veikia per pasirinktą žmogaus informacijos priėmimo bei perdavimo kanalą.

daugiau

NAUJIENA – klinikos ,,Bendrosios medicinos praktika“ programos ,,Mano šeimos klinika“ ir ,,Šeimos klinika PLIUS“Maloniai kviečiame Jus tapti ,,Bendrosios medicinos praktika“ šeimos klinikos pacientais. Mūsų pacientams, kaip ir valstybinėse gydymo įstaigose, nemokamai, be jokių priemokų ir apribojimų teikiamos visos Teritorinės ligonių kasos (TLK) finansuojamos šeimos medicinos paslaugos įstatymais numatyta tvarka ir apimtimi. Prisirašymas prie šeimos klinikos nemokamas. Tai labai paprasta – tereikia atvykti į registratūrą ir užpildyti specialią formą. Pirmą kartą atvykstant būtina turėti asmens dokumentą. Paslaugomis galėsite naudotis kitą dieną po prisirašymo.

daugiau
Fizinis aktyvumas gali apsaugoti nuo Alzheimerio ir Parkinsono ligųJAV mokslininkai išaiškino molekulinį mechanizmą, kuriuo fiziškai aktyvūs seni žmonės apsaugomi nuo demencijos.

Tikimasi įveikti smegenų nykim
Fizinis aktyvumas padeda smegenims ne tik pasipriešinti stresui. Ištvermę skatinantys pratimai pagerina kognityvines senų žmonių funkcijas, nors iki šiol nebuvo suprantamas molekulinis šio poveikio mechanizmas. Stebint ištvermę skatinančių fizinių pratimų efektą pelėms (bėgiojo 30 dienų), buvo pastebėta, kad pelių raumenyse padidėja metabolinio komponento PGC-1 alfa, kuris skatina hormono FNDC5 produkciją ir jo kiekio didėjimą kraujo apytakos rate. Jau anksčiau buvo žinoma, kad  hormonas FNDC5 veikia hipocampus – smegenų dalį, atsakingą už įsiminimą ir atmintį. Jame kaupiasi  smegenis apsaugantis proteinas BNDF bei didėja jo poveikis.

daugiau
10 patarimų moksleiviams, kaip sveikai maitintisLapkričio 8 d. minima Europos sveikos mitybos diena. Šią dieną organizuojami renginiai, kuriuose atkreipiamas visuomenės dėmesys į sveiką mitybą bei būtinybę tinkamai maitintis. Mityba labai svarbi žmogaus sveikatai ir gyvenimo kokybei, todėl nuo pat mažens reikia ugdyti sveikos mitybos principais pagrįstus mitybos įpročius. Vaikai, nesuvokdami mitybos pasekmių sveikatai, dažnai renkasi greitai pagaminamą maistą, daug riebalų turinčius užkandžius, saldumynus ar saldintus gėrimus. Būtina, kad vaikas sveikos mitybos įpročių būtų mokomas ne tik mokykloje, bet ir šeimoje. Labai svarbu vaikus įtraukti į maisto ruošimo procesą, kalbėtis ir diskutuoti apie mitybą.
daugiau
Kada paskutinį kartą Jums buvo atlikta krūtinės ląstos rentgenograma?Jau antri metai, lapkričio 8-oji pasaulyje minima kaip Tarptautine radiologijos diena. 2013-jų metų tema – plaučių ligų diagnostika. Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Radiologijos ir branduolinės medicinos centro radiologai sako, kad plaučių ligų diagnostika užima ypatingai svarbią vietą visų ligų diagnozavime. Medikai atkreipia visuomenės dėmesį į paprastą, patikimą ir prieinamą rentgeninį krūtinės ląstos ištyrimą (rentgenografiją) bei klausia: „Kada paskutinį kartą Jums buvo atlikta krūtinės ląstos rentgenograma? Ar ji buvo Jums atlikta paskutinių 2 metų bėgyje?“.
daugiau
Europiečiai vartoja nepakankamai vitaminų ir mineralųAštuoniose Europos valstybėse ištyrus, kiek jų gyventojai su maistu suvartoja pagrindinių mikroelementų, nustatyta, kad kai kurių esminių vitaminų ir mineralų gaunama nepakankamai. Tyrimas atskleidė, kad daugiausiai nuo rekomenduojamų normų atsilieka vitamino D suvartojimas, tačiau visų amžiaus grupių gyventojai – tiek moterys, tiek ir vyrai, nepakankamai vartoja geležies, kalcio, cinko, vitaminų B1, B2, B6 ir folio rūgšties. Tarptautinio gyvybės mokslų instituto (International Life Sciences Institute, ILSI) mokslininkų grupė įvertino, kiek Belgijos, Danijos, Prancūzijos, Vokietijos, Nyderlandų, Jungtinės Karalystės, Ispanijos ir Lenkijos gyventojai su maistu gauna 17 svarbiausių mikroelementų.
daugiau
Kas lietuvaitę žurnalistę stebina Vokietijos medicinoje„Jei Lietuvos medikai nebūtų tokie begėdžiai kyšininkai ir sugebėtų valdyti savo emocijas,  jie būtų tikrai pagarbos verti puikūs specialistai. Pagarbos pacientui jiems dar reikia mokytis ir mokytis“, – „Vakarų Lietuvos medicinai“ pasakoja Vokietijoje, Saaro žemėje, jau septynerius metus gyvenanti  šilutiškė Ella Rose. Ir pasimokyti medikams ji siūlo iš vokiečių. Kodėl?

Ella, iš pradžių prisistatykite tiems, kas Jūsų nepažįsta.
Penkiolika metų dirbau Pamario krašto žurnaliste: rengiau informacines laidas vietinėje televizijoje, „Pamario“ laikraštyje rašiau ekonomikos, sveikatos ir socialinėmis temomis, bendradarbiavau Lietuvos radijuje, kuriam ir išvykusi  gyventi į Vokietiją rengiu verslo žinias iš Liuksemburgo. Gyvendama Lietuvoje įkūriau pirmą krašto elektroninį laikraštį „Šilutės žinios“.

daugiau

Sergamumas gripu mažėja visoje LietuvojeUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) 44-ąją šių metų savaitę  siekė 38,3 atv./ 10 tūkst. gyventojų. 43-ąją metų savaitę šis sergamumo rodiklis siekė 58,4 atv. /10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu bendras Lietuvos sergamumo rodiklis buvo panašus ir siekė 36,48 atv. /10 tūkst. gyventojų. Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su 43 savaitės duomenimis, mažesnis sergamumas gripu ir ŪVKTI registruotas visose administracinėse teritorijose. 44-ąją metų savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldyti 4 asmenys, vienas jų - iki 2 metų vaikas.

daugiau
Kompiuteriniai žaidimai laimi prieš fizinį aktyvumąTokius nieko nestebinančius rezultatus pateikė 6–7 klasių mokinių mitybos įpročių ir fizinio aktyvumo įgūdžių tyrimas, kurį inicijavo projektas „Sveikatiada“, atliko Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras. Šiandieniniai mokiniai tikrai negali pasigirti fiziniu aktyvumu. Pradėkime nuo ryto, nuo rytinės mankštos: jos nedaro pusė apklausoje dalyvavusių mokinių, tik 12,3 proc. teigė ją darantys kasdien. Kiek aktyvesni mokiniai eidami į mokyklą – beveik pusė jų mokyklą pasiekia pėsčiomis, ketvirtadalis ateina tik iki transporto stotelės, penktadalį atveža tėvai. Tiesa, kelias iki mokyklos pėsčiomis ilgai netrunka – kiek daugiau nei pusė mokinių (52 proc.) mokyklą pasiekia per 10 minučių ar greičiau, 15,8 proc. kelionėje užtrunka 15–25 minutes, o ilgiau nei 25 minutes pėsčiomis į mokyklą eina 6,1 proc. apklaustų mokinių.
daugiau
Pacientų patirtos žalos atlyginimas: efektyvus mechanizmas ar teisinė fikcija?Vilniaus universitete vykusioje Europos teisės studentų asociacijos organizuotos konferencijos dėmesio centre atsidūrė pacientų žalos atlyginimo mechanizmo ypatumai. Lietuvos gydytojų sąjungos atstovai dabartinį neefektyvų, nei pacientams, nei medikams nepalankų žalos atlyginimo reguliavimą siūlo keisti nuo 2007 m., bet nieko nevyksta. Sulaukta tik keistų ir nemalonių pasekmių. Vis daugiau galimą žalą patyrusių pacientų tiesiog skundžia medikus teisėsaugos institucijoms, o šios pradeda ikiteisminius tyrimus, dažniausiai pagal Baudžiamojo kodekso 229 straipsnį.
daugiau
5091 - 5100 iš 5511 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  501 502 503 504 505 506 507 508 509 510  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos