vaistai.lt
Kinijoje užregistruoti du nauji A(H7N9) gripo atvejaiUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, lapkričio 11 d., Europos ligų kontrolės ir prevencijos centras pranešė apie 2 naujus gripo A(H7N9) atvejus Kinijoje. Pirmasis atvejis – 3 m. berniukas iš Guangdon provincijos. Jis susirgo spalio 23 d. Antrasis pacientas - 64 m. vyras iš Zhejiang provincijos, susirgo spalio 30 d. Abu pacientai turėjo kontaktą su naminiais paukščiais.  
Nuo 2013 m. kovo mėn. Kinijoje užregistruoti 139 A(H7N9) gripo atvejai: Zhejiang provincijoje (49), Šanchajuje (34), Jiangsu provincijoje (27), Henen provincijoje (4), Anhui provincijoje (4), Pekine (2), Shandong provincijoje (2), Fujian provincijoje (5), Hunan provincijoje (3), Jiangxi provincijoje (5), Hebei provincijoje (1), Guangdong provincijoje (2) ir Taivane (1).
daugiau
Pasaulyje minima plaučių uždegimo dienaLapkričio 12 -ąją Pasaulyje minima plaučių uždegimo diena. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro specialistai primena, kad plaučių uždegimas (Pneumonija)  yra plaučių audinio infekcinis pažeidimas, kuomet smulkiausios plaučių dalys (alveolės) – prisipildo uždegiminio skysčio ir sutrinka jų funkcija.  
Plaučių uždegimas – dažniausia mirties priežastis vaikų tarpe visame pasaulyje. Kiekvienais metais plaučių uždegimas sąlygoja 1,2 milijonų vaikų, jaunesnių nei 5 metai, mirtis. Tai sudaro 18 proc. visų vaikų, jaunesnių nei 5 metai, mirties atvejų visame pasaulyje. Plaučių uždegimą gali sukelti daug sukėlėjų, įskaitant virusus, bakterijas ir grybelius.
daugiau

Sergamumas gripu ir kvėpavimo takų infekcijomis Lietuvoje išlieka stabilusUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) 45-ąją šių metų savaitę  siekė 46,2 atv./ 10 tūkst. gyventojų. 44-ąją metų savaitę šis sergamumo rodiklis siekė 38,3 atv. /10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu bendras Lietuvos sergamumo rodiklis buvo toks pats 46,2 atv. /10 tūkst. gyventojų. Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su 44 savaitės duomenimis, didesnis sergamumas gripu ir ŪVKTI registruotas Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Utenos ir Vilniaus administracinėse teritorijose. 45-ąją metų savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldyti 10 asmenų, 6 iš jų - iki 2 m., 4 - nuo 2 iki 17 metų.

daugiau
Kaltų nėra, bet kentės vaikaiVaiko raidos centrui, įsikūrusiam Vilniuje, Žvėryno rajone, spalio mėnesį įlūžo stogas ir prasidėjo rašytojo Kafkos kūrinių stiliaus įvykiai. Niekur nevedančių klausimų daugiau nei atsakymų. Kaip neskanų pyragaitį atsakomybę vieni kitiems stumdo trys įstaigos. Kažkur pakibo mažiausiai trys milijonai europinių litų. Kažkas garsiai piktinasi, kažkas slepiasi už besipiktinančiųjų nugarų. Ir visai šone stovi suglumę tėveliai ir jų vaikai, kurie maždaug pusmetį laukdavo eilėje priėmimo pas centro specialistus. Suglumę, nes nežinia, kiek reikės laukti ir ar iš vis bus ko nors sulaukta.
daugiau
Psichoinformaciologija – mokslas apie tai, kas anksčiau buvo mistikaMintis turi begalinę galią.
Mintis yra pirminė bet kokio proceso ar veiksmo užuomazga.
Mintis iš nematerialios struktūros gali virsti bet kokia, joje užkoduota materijos forma.
Mintys keičia žmones, jų ryšius.
Mintys keičia materialias struktūras…

Visi stebime, kad aplink gana plati įvairių sveikatinimo, organizmo valymo ir atstatymo metodų pasiūla. Ir jie visi vienaip ar kitaip po truputį padeda harmonizuoti atskirus, pažeistus, išbalansuotus, itin didelio gyvenimo tempo sąlygotus žmogaus asmenybės aspektus. Tačiau padeda po truputį. Paprastai kiekviena tokia organizmo atstatoma metodika veikia per pasirinktą žmogaus informacijos priėmimo bei perdavimo kanalą.

daugiau

NAUJIENA – klinikos ,,Bendrosios medicinos praktika“ programos ,,Mano šeimos klinika“ ir ,,Šeimos klinika PLIUS“Maloniai kviečiame Jus tapti ,,Bendrosios medicinos praktika“ šeimos klinikos pacientais. Mūsų pacientams, kaip ir valstybinėse gydymo įstaigose, nemokamai, be jokių priemokų ir apribojimų teikiamos visos Teritorinės ligonių kasos (TLK) finansuojamos šeimos medicinos paslaugos įstatymais numatyta tvarka ir apimtimi. Prisirašymas prie šeimos klinikos nemokamas. Tai labai paprasta – tereikia atvykti į registratūrą ir užpildyti specialią formą. Pirmą kartą atvykstant būtina turėti asmens dokumentą. Paslaugomis galėsite naudotis kitą dieną po prisirašymo.

daugiau
Fizinis aktyvumas gali apsaugoti nuo Alzheimerio ir Parkinsono ligųJAV mokslininkai išaiškino molekulinį mechanizmą, kuriuo fiziškai aktyvūs seni žmonės apsaugomi nuo demencijos.

Tikimasi įveikti smegenų nykim
Fizinis aktyvumas padeda smegenims ne tik pasipriešinti stresui. Ištvermę skatinantys pratimai pagerina kognityvines senų žmonių funkcijas, nors iki šiol nebuvo suprantamas molekulinis šio poveikio mechanizmas. Stebint ištvermę skatinančių fizinių pratimų efektą pelėms (bėgiojo 30 dienų), buvo pastebėta, kad pelių raumenyse padidėja metabolinio komponento PGC-1 alfa, kuris skatina hormono FNDC5 produkciją ir jo kiekio didėjimą kraujo apytakos rate. Jau anksčiau buvo žinoma, kad  hormonas FNDC5 veikia hipocampus – smegenų dalį, atsakingą už įsiminimą ir atmintį. Jame kaupiasi  smegenis apsaugantis proteinas BNDF bei didėja jo poveikis.

daugiau
10 patarimų moksleiviams, kaip sveikai maitintisLapkričio 8 d. minima Europos sveikos mitybos diena. Šią dieną organizuojami renginiai, kuriuose atkreipiamas visuomenės dėmesys į sveiką mitybą bei būtinybę tinkamai maitintis. Mityba labai svarbi žmogaus sveikatai ir gyvenimo kokybei, todėl nuo pat mažens reikia ugdyti sveikos mitybos principais pagrįstus mitybos įpročius. Vaikai, nesuvokdami mitybos pasekmių sveikatai, dažnai renkasi greitai pagaminamą maistą, daug riebalų turinčius užkandžius, saldumynus ar saldintus gėrimus. Būtina, kad vaikas sveikos mitybos įpročių būtų mokomas ne tik mokykloje, bet ir šeimoje. Labai svarbu vaikus įtraukti į maisto ruošimo procesą, kalbėtis ir diskutuoti apie mitybą.
daugiau
Kada paskutinį kartą Jums buvo atlikta krūtinės ląstos rentgenograma?Jau antri metai, lapkričio 8-oji pasaulyje minima kaip Tarptautine radiologijos diena. 2013-jų metų tema – plaučių ligų diagnostika. Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Radiologijos ir branduolinės medicinos centro radiologai sako, kad plaučių ligų diagnostika užima ypatingai svarbią vietą visų ligų diagnozavime. Medikai atkreipia visuomenės dėmesį į paprastą, patikimą ir prieinamą rentgeninį krūtinės ląstos ištyrimą (rentgenografiją) bei klausia: „Kada paskutinį kartą Jums buvo atlikta krūtinės ląstos rentgenograma? Ar ji buvo Jums atlikta paskutinių 2 metų bėgyje?“.
daugiau
Europiečiai vartoja nepakankamai vitaminų ir mineralųAštuoniose Europos valstybėse ištyrus, kiek jų gyventojai su maistu suvartoja pagrindinių mikroelementų, nustatyta, kad kai kurių esminių vitaminų ir mineralų gaunama nepakankamai. Tyrimas atskleidė, kad daugiausiai nuo rekomenduojamų normų atsilieka vitamino D suvartojimas, tačiau visų amžiaus grupių gyventojai – tiek moterys, tiek ir vyrai, nepakankamai vartoja geležies, kalcio, cinko, vitaminų B1, B2, B6 ir folio rūgšties. Tarptautinio gyvybės mokslų instituto (International Life Sciences Institute, ILSI) mokslininkų grupė įvertino, kiek Belgijos, Danijos, Prancūzijos, Vokietijos, Nyderlandų, Jungtinės Karalystės, Ispanijos ir Lenkijos gyventojai su maistu gauna 17 svarbiausių mikroelementų.
daugiau
5131 - 5140 iš 5555 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  511 512 513 514 515 516 517 518 519 520  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos