vaistai.lt
Sveikos mitybos rekomendacijosSveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras kartu su Vilniaus universiteto Medicinos fakultetu bei Kauno medicinos universitetu parengė „Sveikos mitybos rekomendacijas“. 
daugiau
Darželinukų ir mokinių vaikų tėvus toliau šiurpina utėlėsTarp balanos gadynės ir šiuolaikinės kompiuterizuotos mokyklos yra vienas niežulį keliantis panašumas: kaip kentėjo vaikai nuo utėlių, taip ir po šiol kenčia.
daugiau
Per karščius nepalikite vaikų automobiliuoseMeteorologams pranešant apie naujas karščio bangas, sveikatos apsaugos specialistai dar kartą perspėja tėvus nepalikti vaikų automobiliuose. Esant karštam orui, net ir atvėrus langus, temperatūra automobilyje per 15 min. gali pakilti 10-15 laipsnių. Vaiko kūno temperatūra kyla 3-5 kartus greičiau nei suaugusiojo...
daugiau
Neįprasti karščiai pavojingi visiemsLietuvoje vyrauja neįprasti karščiai. Nuo smarkiai padidėjusios oro temperatūros ir negailestingai tvieskiančios saulės kenčia visi, bet ypač sunku mažyliams, vyresnio amžiaus, turintiems antsvorio ar ligotiems žmonėms.
daugiau
Alergija – kas tai?Pastaraisiais metais vis daugiau ir dažniau kalbama apie vadinamąsias civilizacijos ligas, kurias lemia pasikeitęs gyvenimo būdas, urbanizacija, oro užterštumas ir kitos priežastys. Viena pagrindinių ligų – alergija, kuri vargina 20% visų suaugusių žmonių ir net 30% vaikų.
daugiau
Virškinimui padeda saikas ir ramūs nervaiLietuvos ir Vokietijoje mokslininkų atliktų tyrimų metu paaiškėjo, kad lietuvių  žarnyne yra net 1,5 karto didesnė sveikatai naudingų bakterijų įvairovė. Visgi, dažnas mūsų virškinamojo trakto negalavimus patiria dėl netinkamo gyvenimo būdo.
daugiau
Vasara – tinkamiausias laikas pasirūpinti vaikų dantų silantavimuKad vaikučiams neskaudėtų dantukų, jų veidukus puoštų graži šypsena, nenukentėtų tėvelių piniginė ir šiemet mūsų šalyje vykdoma Vaikų krūminių dantų dengimo silantinėmis medžiagomis prevencinė programa. Nors lėšų iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto kasmet skiriama pakankamai (šiemet 2 mln. litų) – beveik kasmet dalis jų lieka nepanaudota.
daugiau
Ruošiatės iškylai gamtoje? Būkite atsargūsPrasidėjus vasarai gyventojus vilioja  poilsis prie miškų, upių, paplūdimių. Vykdami į gamtą žmonės prisikrauna pilnus krepšius įvairaus maisto. Šiltai gabenami mašinose, krepšiuose be šaldymo įrangos greit gendantys maisto produktai tampa pavojingi sveikatai, nežiūrint prekės galiojimo termino, kuris pažymėtas ant pakuotės.
daugiau

Image Dabar žmonės keliauja beveik visus metus. Tačiau kelionės – tai ne tik malonumai, bet ir rizika susirgti, užsikrėsti įvairiomis užkrečiamosiomis ligomis. Todėl, planuojant keliones, būtina pasirūpinti savo sveikata kelionės metu dėl gresiančių įvairių užkrečiamųjų ligų...

daugiau

ImageNeatskiriami poilsio gamtoje palydovai  – įkyriai zyziantys ir besikandžiojantys uodai. Pelkėtose ir apskritai drėgnesnėse vietose šiltu oru žmogų ir gyvūnus puola nesuskaičiuojami uodų spiečiai.

daugiau
5521 - 5530 iš 5576 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  551 552 553 554 555 556 557 558  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos