vaistai.lt

Širdies ritmo sutrikimus galima išgydyti itin moderniu prietaisuSergamumas širdies ir kraujagyslių ligomis Lietuvoje išlieka aukštas, o dažniausiai į gydytojus pacientai kreipiasi dėl širdies ritmo sutrikimų, kai jų širdies veikla yra per greita arba priešingai – per lėta. Didėjančio sergamumo šiomis ligomis priežastis paprasta – žmonės gyvena ilgiau, o tai reiškia, jog turime daugiau vyresnio amžiaus pacientų, kuriems svarbu užtikrinti pilnavertišką gyvenimą.

daugiau

Išvengti dėl plokščiapėdystės kylančio skausmo padeda chirurginis gydymasPlokščiapėdystė (mokslinėje literatūroje pastaruoju metu naudojamas apibrėžimas – progresuojanti kolaptuojanti pėdos deformacija) – tai būklė, kai pėdos skliautas sumažėja, nes joje esantys raiščiai, stabilizuojantys tam tikrus sąnarius, išlaisvėja. Nors dažnai ši deformacija nesukelia didelio diskomforto ir netrukdo džiaugtis kokybišku gyvenimu, jai progresuojant, žmogų pradeda varginti gana stiprus skausmas ir kojų nuovargis po fizinio krūvio ar ilgo stovėjimo.

daugiau

Kauno klinikose kepenų transplantacija atlikta vyriausiai pacienteiKauno klinikose mėnesį praleidusi pacientė Janina šiandien namuose džiaugiasi anūkais. Lapkričio mėnesį moteriai gydymo įstaigoje transplantuotos kepenys. Ji tapo vyriausia paciente Lietuvoje, kuriai atlikta ši procedūra. „Janina – visus medikus įkvepiantis pavyzdys griauti mitus, kad transplantacijos skirtos tik jauniems pacientams. Kai įtraukėme į laukiančiųjų sąrašą, pacientė jau buvo sulaukusi 70-ies metų, pasveikusi nuo dviejų onkologinių ligų, o iš karto po atliktos procedūros moteris sulaukė anūko“, – džiaugiasi doc. dr. Irena Valantienė, Kauno klinikų Gastroenterologijos klinikos Gastroenterologijos skyriaus vadovė.

daugiau

Naujovė sergantiesiems reta genetine liga: vietoje nuolatinių vaistų į veną – tabletėsLabai reta paveldima Fabry liga sergantys pacientai pirmą kartą Baltijos šalyse pradėti gydyti inovatyviu medikamentu – šaperoniniu migalastatu. „Džiaugiamės, kad Santaros klinikų Retų inkstų ir metabolinių ligų diagnostikos ir gydymo poskyrio medikų ir Valstybinės ligonių kasos pastangomis pacientai gaus moderniausią gydymą. 

daugiau

Kokios inovacijos yra retų ligų gydyme?Inovacijos – tai naujų būdų ir metodų ieškojimas, siekiant pagerinti teikiamas paslaugas. Medicinoje – nuo diagnostikos iki gydymo – vis dažniau susiduriama su naujais paslaugų teikimo metodais. Antanas Montvila, Kauno klinikų Inovacijų vertinimo ir diegimo tarnybos vadovas bei Radiologijos klinikos gydytojas radiologas, sako, kad inovacijos apima kiekvieną medicinos sritį ir kartais to net nepastebime. Daugiau apie medicinoje ir retų ligų gydyme taikomas inovacijas kalba A. Montvila.

daugiau

Kauno klinikose – naujas gydymo metodas pacientams, patiriantiems lėtinį skausmąKauno klinikų Anesteziologijos klinikoje pirmą kartą atlikta nauja skausmo valdymo procedūra – perkutaninė epidurinė neurolizė, praplečianti pacientų, patiriančių lėtinį skausmą, gydymo spektrą. Prof. Andrius Macas, Anesteziologijos klinikos vadovas pastebi, kad naujoji procedūra yra minimaliai invazyvi ir veiksmingai šalina epiduriniame lygmenyje esančias sąaugas.

daugiau

Telemedicinos galimybės gydant retas ligasTelemedicina – sveikatos priežiūros teikimas ir palaikymas, naudojant komunikacijos technologijas ir elektroninę informaciją, kai dalyvius skiria atstumas. Telemediciną galima skirstyti į du būdus: sinchroninį, kai pacientas konsultuojamas realiu laiku, bei asinchroninį, kuomet atsakymai apie sveikatos būklę gali būti pateikiami vėliau, pavyzdžiui, po gautų tyrimo rezultatų. Daugiau apie telemedicinos galimybes ir jų pritaikymą pasakoja Gailė Damulevičiūtė, Kauno klinikų Skubios medicinos klinikos gydytoja rezidentė ir Telemedicinos centro koordinatorė.

daugiau

Kardiologai negali gydyti rizikos grupėje esančių pacientų – prašo kompensuoti inovatyvius vaistusPastarąjį dešimtmetį Lietuvos mirtingumo rodikliai gerokai lenkia šalies gimstamumo rodiklius. Kol beveik daugiau nei pusę šalies mirčių sukelia širdies ir kraujagyslių ligos, gydytojai kardiologai pasigenda Vyriausybės reakcijos – jų manymu, situacija nesikeis, kol Lietuvoje nėra vienos strategijos širdies ir kraujagyslių ligoms gydyti bei perspėti. Viena sudedamųjų dalių - kompensuojami inovatyvus vaistai, kurie jau kompensuojami kaimyninėse Latvijoje ir Estijoje.

daugiau

Pradėtos naujos kartos nugaros smegenų stimuliatorių implantacijosKauno klinikų medikai sausio mėnesį užbaigė ypatingai – čia pradėtos taikyti naujos kartos nugaros smegenų stimuliatorių implantacijos, padedančios pacientams, kenčiantiems lėtinį nugaros ir galūnių skausmą. Pasak procedūrą atlikusio doc. dr. Andriaus Radžiūno, Kauno klinikų Neurochirurgijos klinikos Funkcinės neurochirurgijos sektoriaus vadovo, nugaros smegenų stimuliacija – terapija, padedanti pacientus išvaduoti nuo nuolatinių nugaros ar galūnių skausmų.

daugiau

Klaipėdos universiteto ligoninėje atlikta 1000 robotinių operacijųTūkstančio žmonių gyvybes išgelbėjo ir rimtas jų sveikatos problemas išsprendė Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) atliktos pirmosios robotinės operacijos. KUL medikai, robotinės chirurgijos pradininkai tiek Lietuvoje, tiek Baltijos šalyse, minėdami reikšmingą sukaktį – tūkstantį atliktų robotinių operacijų, sako, kad ši inovatyvi ir naujos kokybės chirurgija jiems tapo kasdienybe, o per daugiau nei penkerius metus sukaupta patirtis leido pasitelkti dirbtinį intelektą bei tapti vienu iš aktyviausių robotinės chirurgijos mokslinių centrų Europoje.

daugiau
1 - 10 iš 1149 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos