vaistai.lt
Efektyvus atsparios mielominės ligos gydymo protokolasNeseniai prestižiniame žurnale „Lancet Oncology“ paskelbti III fazės tyrimo rezultatai keičia pažengusios ir atsparios įprastiniam gydymui mielominės ligos gydymo principus.

Kombinuoto gydymo pranašumas
Studija vykdyta Europoje, JAV, Rusijoje, Australijoje ir Kanadoje. Į tyrimą įtraukti ligoniai, kurių liga buvo atspari įprastam gydymui ir kurie jau buvo gavę mažiausiai dviejų eilių gydymą bortezomibu ir lenalidomidu. Tiriamieji suskirstyti į dvi grupes ir jiems skirtas gydymas pomalidomidu kombinuojant su deksametazonu arba vien aukštomis deksametazono dozėmis. Gydymas tęstas iki ligos progresavimo arba sunkių nepageidaujamų poveikių atsiradimo. Pagrindinis vertinimo parametras buvo laikas iki ligos progresavimo.

daugiau
Preparatai atminčiai gerinti ne visada efektyvūs vartojant per ankstiVis daugiau asmenų kenčia nuo atminties sutrikimų ir galvos smegenų funkcijos blogėjimo didėjant amžiui. Pažengusiai demencijai gydyti yra sukurta nemažai preparatų, tačiau senstant populiacijai šie vaistai dažnai skiriami ir pacientams, kenčiantiems nuo lengvo pažintinių funkcijų sutrikimo.

Nė vienas vaistas nepagerino kognityvinės funkcijos
Kanados mokslininkai iškėlė klausimą, ar šis gydymas efektyvus, ir atliko šia tema atliktų tyrimų analizę. Buvo išnagrinėta daugiau nei 15 tūkst. publikacijų ir iš jų atrinkti 3 tyrimai, kurie atitiko kokybinius kriterijus. Mokslininkai ieškojo tyrimų, kuriuose būtų analizuojamas donepezilis, rivastigminas, galantaminas ir memantinas, juos skiriant tik lengvą kognityvinės funkcijos sutrikimą turintiems ligoniams. Pacientų protinės funkcijos vertintos pagal MMSE skalę.

daugiau
Naujas alergijų gydymo metodasMokslininkai, ieškantys sėkmingų būdų alergijoms gydyti, skelbia, kad atrastas potencialiai sėkmingas metodas, galintis palengvinti daugybės nuo alergijos kenčiančių žmonių gyvenimus. Mokslininkų komanda iš „Adiga Life Sciences“ (Kanada) kompanijos pristato du naujus tyrimus: pirmasis skirtas žiedadulkių sukeliamos alerginės ligos, vadinamos šienlige, gydymui, o antrasis – alergijai dulkių erkutėms. Tikimasi, kad naujieji gydymo metodai bus naudingi milijonams žmonių visame pasaulyje, kurių organizmai pernelyg stipriai reaguoja į žiedadulkes ar dulkių erkučių išskiriamus baltymus. Reakcija į šiuos alergenus paprastai pasireiškia simptomais, labai primenančiais peršalimą: nosies tekėjimu, užsikimšimu, spaudimu sinusų srityse ir pan. 
daugiau
Vaistai gali sulėtinti plaučių funkcijos blogėjimą rūkaliamsRūkymas visame pasaulyje jau seniai pripažįstamas kaip pagrindinis lėtinės obstrukcinės plaučių ligos (LOPL) rizikos faktorius. Mažiau žinomi faktoriai, kurie daro įtaką rūkančiųjų plaučių funkcijos blogėjimui.

Medikamentai veikė teigiamai
Tyrime dalyvavo 1170 rūkalių. Jie stebėti mažiausiai 3 metus (vidutiniškai 6 metus), reguliariai atliekant plaučių funkcijos tyrimus. Tuo pat metu buvo analizuojami pacientų vartojami medikamentai, kitos ligos, gyvenimo būdo ypatumai. 

daugiau
Melanomos sutramdymas: ipilimumabas odos vėžio aukų gyvenimą pratęs dešimtmečiaisDana-Farber vėžio tyrimų instituto Bostone (JAV) mokslininkai apibendrino 10 metų tyrimo rezultatus. Tyrimo metu buvo siekiama įvertinti preparato, pavadinimu "ipilimumabas", poveikį sergantiems odos vėžiu (melanoma). Tyrimų rezultatai byloja, kad vaistas yra fenomenaliai veiksmingas, skelbia "Popsci.com". Šis preparatas iš esmės gali būti pirmas rimtas žingsnis kelyje į visišką odos vėžio išgydymą. Ipilimumabas – žmogaus monokloninis antikūnis, aktyvuojantis imuninę sistemą kovai su melanoma. Šis preparatas veikia baltymų receptorių, pavadinimu citotoksinis T-limfocitų antigenas 4 (angl. - Cytotoxic T-Lymphocyte Antigen 4, CTLA-4).
daugiau
Skausmo gydymo efektyvumą padidintų specializuota psichologinė pagalbaDaugelio onkologinėmis ligomis sergančių pacientų skausmo problemos efektyviai išsprendžiamos opioidiniais analgetikais, bet jų vartojimą mūsų šalyje vis dar dažnai apsunkina įsigalėję mitai ir nepagrįstos baimės. Pokalbyje apie skausmo gydymą Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Skausmo gydymo dienos stacionaro gydytojas Alfredas Vaitkus taip pat atkreipė dėmesį, kad Lietuvoje kol kas neišnaudojamas didelis psichologinės pagalbos skausmo gydymo srityje potencialas.
daugiau
Vaistų dozavimas sergant inkstų funkcijos nepakankamumu lieka didelė problemaVisiems žinoma, jog ligoniams, kenčiantiems nuo inkstų funkcijos sutrikimo, dažnai reikia skirti mažesnes vaistų dozes. Neseniai atlikta analizė parodė, kad norint surasti tinkamą  vaistų dozę konkrečiam pacientui, reikia nemažai pavargti.

Duomenys ir informacija – skirtinga
Mokslininkai pasirinkto 61 medikamentą, kurių skyrimas esant sutrikusiai inkstų funkcijai turi būti įvertinamas ir perskaičiuojamas. Buvo išanalizuotos 5 duomenų bazės ir lyginta jose pateikiama informacija. Buvo nagrinėjamas inkstų funkcijos sutrikimo apibrėžimas, klasifikacija, vaistų dozavimo patarimai ir kiti nurodymai. Apibendrinant ši informacija buvo lyginama. 

daugiau
Skausmas: ar medicina pajėgi jį efektyviai gydytiSkausmas yra žalingas: moksliniai tyrimai rodo, kad per vienerius lėtinio skausmo metus sunyksta maždaug 1,3 kubinio cm pilkosios smegenų medžiagos – maždaug tiek, kiek natūralaus senėjimo proceso metu smegenys netenka per 10–20 metų. Lėtinis skausmas griauna ir socialinį, asmeninį gyvenimą – susergama depresija, trinka santykiai šeimoje, netenkama darbo. Tai – priežastys, kodėl skausmą būtina laiku ir efektyviai gydyti. „Nors apie šią būtinybę kalbama daug, mūsų šalies gyventojai vis dar pernelyg dažnai linkę skausmą iškentėti, o ne jį gydytis“, – „Vakarų Lietuvos medicinai“ sakė Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Skausmo gydymo dienos stacionaro gydytojas Alfredas Vaitkus. 
daugiau

VERRUTOP priemonė nuo karpų 0.2ml amp.N5VERRUTOP priemonė nuo karpų 0.2ml ampulės N5
(Auriga International) 0.2ml ampulės

Paprastai naudojama ir efektyvi priemonė nuo karpų

  • Greitas patologinių audinių išdžiovinimas organinėmis ir neorganinėmis rūgštimis
  • Naudojama tik prižiūrint ar rekomenduojant medikui
daugiau
Vaistų nuo vėžio paieškaVėžys – viena tų ligų, kurios diagnozę labiausiai bijoma išgirsti. Jos gydymas tarsi sparčiai tobulėja ir žengia į priekį, bet esminio perversmo, kad vėžys taptų įveikiamas bent kaip tuberkuliozė  ar plaučių uždegimas, nėra. Kodėl? Apie tai ir apie  vaistų nuo vėžio paieškas kalbėjomės su Vilniaus universiteto Biotechnologijų instituto Biotermodinamikos ir vaistų tyrimo laboratorijos vedėju, biochemiku ir biofiziku, fizinių mokslų daktaru profesoriumi Daumantu Matuliu, 2012 m. pelniusiu Lietuvos mokslo premiją už pasiekimus biomedicinos mokslų srityje. Kalbėjomės po ilgai užsienyje gyvenusio ir į Lietuvą sugrįžusio jauno profesoriaus skaitytos paskaitos apie vaistų nuo vėžio paiešką.
daugiau
1071 - 1080 iš 1155 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  101 102 103 104 105 106 107 108 109 110  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos