vaistai.lt

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje jau atlikta 500 robotinių operacijųKlaipėdos universitetinė ligoninė (KUL) – pirmoji gydymo įstaiga Lietuvoje ir Baltijos šalyse, kurioje pradėta vystyti robotinė chirurgija. Pirmoji robotinė operacija ligonėje atlikta 2018-ųjų rudenį, o šią savaitę, praėjus mažiau nei 3 metams, jų skaičius jau perkopė 500. Šios chirurgijos rūšies pranašumus puikiai vertina ir pacientai, ir operacijose dalyvaujantis personalas. Ligoninės vadovybė svarsto apie robotinės chirurgijos plėtrą.

daugiau

Pirmą kartą Baltijos šalyse atlikta inovatyvi endoskopinė-artroskopinė operacijaŠiandien Vytenis, kuriam Kauno klinikose pirmą kartą Baltijos šalyse vienu metu atlikta kelio sąnario kremzlės rekonstrukcija ir menisko implantacija, šypsosi, tačiau dar visai neseniai jį vargino nuolat atsinaujinantis kairiojo kelio skausmas. „Tai kėlė emocinę įtampą. Atrodo, kad jau nebeskauda, bet vėl prasideda uždegimas. Džiuginantys dalykai nebetenka prasmės, kai nuolat turi jausti diskomfortą ir skausmą“, – pasakojimą pradeda vaikinas.


daugiau

Iš kraujo plazmos pagaminti vaistai gelbsti ir naujagimių gyvybesKasmet pagaminama vis daugiau vaistų iš kraujo plazmos, kuri atskiriama iš donorų kraujo, o jie padeda vis didesniam pacientų skaičiui įveikti retas, genetines ir kitas itin sunkias ligas tokias kaip hemofiliją, įgimtą imunoglobulinų deficitą, sunkius inkstų ir kepenų pažeidimus. Nepaisant to, vis dar sudėtinga patenkinti kraujo plazmos poreikį vaistų gamybai, nes jos surenkama per mažai.


daugiau

Hiperterminė pilvo ertmės chemoterapija padėjo įveikti klastingą ligąPrieš dvejus metus pajutusi pirmuosius ligos simptomus Žydrė net neįtarė, kad serga klastinga liga. Vieną dieną jai pakilo skrandžio rūgštingumas, o valgant atrodė, kad skauda net stemplę. „Pastebėjau, kad nesuvalgau įprastos maisto porcijos, nuolat jaučiuosi pavargusi, mieguista“, – pasakojimą apie savo ligą pradeda jauna moteris.


daugiau

Nobelio premiją pelnęs atradimas pasitarnauja gydant melanomąMelanoma – reta greitai plintanti piktybinė liga, apie kurią visas pasaulis kalba gegužės mėnesį. Statistikos duomenimis, per metus Lietuvoje melanoma suserga 200 gyventojų, dažniausiai – odos melanoma, tačiau šis piktybinis susirgimas taip pat gali pažeisti ir kitus organus. Vilniaus universiteto ligoninėje Santaros klinikose pritaikytas itin retos melanomos gydymas iki šiol mūsų šalyje dar netaikytu metodu žarnos navikui gydyti.

daugiau

Mažosios Domantės istorija: gydytojai išpildė mergaitės svajonę vaikščiotiTrejų metukų Domantė serga spinaline raumenų atrofija. Nors reta nervų ir raumenų ligos diagnozė į mergaitės šeimą atnešė daug nežinomybės ir nerimo, šiandien Domantė jau žengia pirmuosius savarankiškus žingsnius. „Visada žinojau, kad mano dukra vaikščios, o dabar tik dar labiau tuo tikiu“, – sako mergaitės mama Justina.


daugiau

Santaros klinikose – dar didesnės donorinių audinių panaudojimo galimybėsVilniaus universiteto ligoninėje Santaros klinikose ortopedai-traumatologai atliko operaciją, per kurią peties sąnario sausgyslė pakeista donoriniu audiniu: „Įsisenėjusio peties sausgyslės pažeidimo pagydyti kitų galimybių nebuvo, o pacientas jautė stiprius skausmus, ypač jie vargino nakties metu, – sako gydytojas ortopedas traumatologas Tomas Butėnas. – Vietoje pažeistos sausgyslės implantuotas donorinis Achilo sausgyslės audinys“.

daugiau

Klaipėdos chirurgai išoperavo retos kilmės 13 kilogramų auglįKlaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) medikai pacientui grąžino visavertį gyvenimą. Vyrui sėkmingai pašalintas net 13 kg auglys – sarkoma. Tai itin retas atvejis net patyrusiai ligoninės chirurgų komandai.

daugiau

Šiuolaikinės chirurgijos galimybės: per kelis nedidelius pjūvius pašalintas navikasNacionaliniame vėžio institute (NVI) atlikta pirmoji, o Lietuvoje viena iš pirmųjų minimaliai invazinė stemplės vėžio operacija – per nedidelius kelių centimetrų pjūvius pašalintas stemplės navikas. Stemplės vėžys ir jo gydymas yra viena iš sudėtingiausių onkologijos problemų. Deja, apie 75-80 proc. atvejų liga nustatoma vėlyvųjų stadijų, tik 20 proc. ligonių galima pasiūlyti chirurginį gydymą.


daugiau

Kiek kainuoja dantų breketai? Klausimas, aktualus kiekvienam pacientuiJei gamta padovanojo tobulus dantis – dėkokime likimui ir, žinoma, nepamirškime šių kruopščiai prižiūrėti. Tačiau tais atvejais, kai genetika ir kiti veiksniai susidėliojo nepalankiai, tokios situacijos neturėtumėte priimti kaip neišvengiamybės. Taisyklingas, gražus sąkandis – rezultatas šiuolaikinės odontologijos, o tiksliau – ortodontijos bei toje srityje dirbančių specialistų aukštos kvalifikacijos. Nesvarbu, kiek jums metų, jūs nusipelnėte džiaugtis gražia šypsena!

daugiau
131 - 140 iš 1158 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos