vaistai.lt

Aktyvaus gyvenimo džiaugsmą sugrąžina pažangūs sąnario kremzlės gydymo metodaiSąnario kremzlė – tai spaudimui atsparus jungiamasis audinys, padengiantis kaulų sąnarinį paviršių ir atsakingas už mažos trinties judesius. Jis veikia kaip apsauginis amortizatorius, padedantis sąnario kaulams sklandžiai susijungti bei laisvai judėti, tačiau kasdien patiriantis kelis kartus didesnę apkrovą nei mūsų kūno svoris. Sveiką sąnario kremzlę sudaro vanduo ir jungiamojo audinio baltymai, kurių pagrindinis yra kolagenas.

daugiau

Ketvirtos stadijos vėžys – jau ne mirties nuosprendisKovoje su vėžiu didžiausia vieningai medikų įvardijama problema – liga diagnozuojama per vėlai. Tačiau tobulėjančios medicinos technologijos jau leidžia kovoti ir su ketvirtos stadijos vėžiu, kuris anksčiau buvo prilyginamas mirties nuosprendžiui.

daugiau

Viltis tūkstančiams ligonių – specialios širdies nepakankamumo gydymo paslaugosLietuvos kardiologų draugija informuoja, kad sergamumas širdies ir kraujagyslių ligomis Lietuvoje yra vienas didžiausių Europoje, o šie sveikatos negalavimai mūsų šalyje lemia daugiau kaip pusę visų mirčių. Trečia pagal dažnumą kraujotakos sistemos patologija yra širdies nepakankamumas, dėl kurios kasmet į ligoninę patenka apie 35tūkst. šalies gyventojų. Ketvirtadalis jų per vienerių metų laikotarpį miršta, o du trečdaliai pakartotinai hospitalizuojami.

daugiau

 įgūdžiams lavinti – Akių mikrochirurgams atsivėrė reta galimybė mokytis itin sudėtingų akių operacijų pasitelkus virtualiosios realybės sistemą. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ligoninės Kauno klinikų Akių ligų klinika pirmoji Lietuvoje įsigijo akių mikrochirurgijos įgūdžių lavinimo simuliatorių.

daugiau

Santaros klinikose – kraujagyslių operacija, išsauganti galūnes nuo amputacijosKomplikacijos po galūnių amputacijos nusineša 60 procentų moterų ir 40 procentų vyrų gyvybių per pirmus metus. Tokia negailestinga statistika gerokai lenkia ir piktybinių ligų mirtingumo rodiklius per pirmuosius gydymo metus. Tai gali pakeisti gydymo būdas, išsaugantis paciento galūnes, kuris jau taikomas VUL Santaros klinikose.

daugiau

Šiauliečio gyvybė išgelbėta retai atliekama procedūra konikotomijaRespublikinės Šiaulių ligoninės Skubiosios pagalbos- priėmimo skyriaus medikai pirmą kartą atliko konikotomijos procedūrą ir išgelbėjo žmogaus gyvybę. Retai šiais laikais diagnozuojamu epiglotitu susirgęs 39-erių metų šiaulietis į gydymo įstaigą atvyko kritinę minutę, kai jau nebebuvo galimybės taikyti kitų gydymo būdų. Jaunas skubios medicinos gydytojas Martynas Gedminas ne tik tiksliai nustatė diagnozę, bet ir per pjūvį kakle įvedė intubacinį vamzdelį, kuriuo pacientas galėjo kvėpuoti.

daugiau

Kuria planą, kaip per 10 metų suvaldysime vėžįEuropoje kasmet vėžiu suserga 2,6 mln. žmonių ir šis skaičius kasmet didėja, tad Europa išsikėlė grandiozinį tikslą – iki 2030 m. mokslo ir inovacijų dėka papildomai išsaugoti 3 mln. gyvybių, padėti žmonėms gyventi ilgiau ir geriau, - praneša Nacionalinis vėžio centras.


daugiau

Šiuolaikinės gydymo galimybės kontroliuojant piktybinę kraujo ligąKasmet Lietuvoje kraujo vėžiu suserga 1500 žmonių, iš jų apie 150 pacientų išgirsta mielominės ligos diagnozę. Apie šios piktybinės kraujo ligos priežastis, simptomus bei naujausią gydymą kalbamės su Kauno klinikų Onkologijos ir hematologijos klinikos gydytoja hematologe dr. Milda Rudžianskienė ir gydytoju hematologu, onkologu-chemoterapeutu Domu Vaitiekumi.


daugiau

Vėžio gydymo ateitis – individualizuotas gydymasSergamumas onkologinėmis ligomis Lietuvoje kasmet didėja 2 proc. Vis dėlto mirštamumo nuo šių ligų rodikliai krenta žemyn. Tai, pasak mokslininkų, yra modernėjančios medicinos rezultatas. Proveržiu onkologijoje tapę individualizuoti gydymo metodai medikams leidžia paskirti efektyvesnį gydymą ir lengviau kontroliuoti ligą, o pacientui suteikia geresnę gyvenimo kokybę.


daugiau

Ateityje – strategiškai kitoks chirurginis krūties vėžio gydymasKokios apimties chirurginė operacija gydant krūties vėžį būtų optimali? Į šį klausimą bandys atsakyti Europos šalių, taip pat ir Nacionalinio vėžio instituto specialistai: pradedamas didelės apimties tarptautinis klinikinis tyrimas, kuriame dalyvauja Krūties vėžio kompetencijos centrai iš Šveicarijos, Vokietijos, Italijos ir Lietuvos. 

daugiau
161 - 170 iš 1158 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos