vaistai.lt

Ligonių kasos primena, kas gelbsti po Europą keliaujančius sunegalavusius užmaršuoliusPasitaiko, kad žmonės pamiršta ar praranda Europos sveikatos draudimo kortelę arba išvykdami į kelionę laiku jos neužsisako. Tokia situacija gali sukelti nerimo dėl gydymo išlaidų, jei prireikia būtinosios medicinos pagalbos svečiuojantis kitose Europos šalyse. Ligonių kasos ramina: kortelę su visomis jos garantijomis pakeičia sertifikatas, kurį apdraustieji gali internetu susiformuoti patys.

daugiau

Viceministras O. Niakšu dalyvauja neformaliame ES sveikatos apsaugos ministrų susitikime BudapešteLiepos 25 d. viceministras O. Niakšu dalyvauja neformaliame ES sveikatos apsaugos ministrų susitikime Budapešte (Vengrija). Susitikime bus aptarti tokie klausimai kaip širdies ir kraujagyslių ligų situacija, organų transplantacija bei sveikatos duomenys. 

daugiau

Sujungus dvi Alytaus apskrities ligonines gerės paslaugos gyventojamsAlytaus apskrities tuberkuliozės ligoninė bus prijungta prie didžiausios Alytaus regiono ligoninės ir ateityje galės pasiūlyti gyventojams platesnį paslaugų spektrą. Trečiadienį Vyriausybė pritarė, kad Alytaus apskrities tuberkuliozės ligoninė, kurios savininkės teises ir pareigas įgyvendina Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), būtų reorganizuota ją prijungiant prie Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės.

daugiau

Nuo liepos 1 d. – galimybė vaikus apsaugoti nuo sudėtingų pneumokokinės infekcijos formųNacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad nuo 2024 m. liepos 1 d. pagal Lietuvos Respublikos vaikų profilaktinių skiepijimų kalendorių (Kalendorius) vaikai bus skiepijami 15-valente pneumokokine vakcina. Iki šiol vaikų skiepijimas buvo vykdomas naudojant 10-valentę pneumokokinę vakciną.

daugiau

Kūdikių skiepams – efektyvesnė pneumokokinės infekcijos vakcinaNuo liepos 1 dienos visi Lietuvoje gimę kūdikiai skiepijami pneumokokinės infekcijos vakcina, apsaugančia nuo daugiau sukėlėjų. Valstybinė ligonių kasa nupirko 15-valentę vakciną, kuri jau pasiekė gydymo įstaigas. Skiepai apmokami Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis, todėl atžalų susilaukusiems tėvams papildomai už juos mokėti nereikia.

daugiau

Kaip duomenų rinkimas padeda kovoti su bakterijų atsparumu?Atsparumas antimikrobinėms medžiagoms (AMR) yra viena iš didžiausių grėsmių pasaulio sveikatai. Jis atsiranda, kai mikroorganizmai keičiasi taip, kad vaistai tampa neveiksmingi jų sukeliamoms infekcijoms gydyti. Duomenų rinkimas apie antimikrobinių vaistų pardavimą ir naudojimą gyvūnams yra labai svarbus nustatant rizikos veiksnius, kurie gali paveikti visuomenės ir gyvūnų sveikatą. Kokybiški duomenys leidžia kurti tikslines kovos su AMR priemones.

daugiau

Klaipėdos savivaldybės tarybos komitete pateikti siūlymai dėl tuberkuliozės valdymoNacionalinis visuomenės sveikatos centras aktyviai bendradarbiauja su savivaldybėmis, siekdamas informuoti apie aktualią užkrečiamųjų ligų situaciją ir skatinti taikyti prevencines priemones, kad būtų išvengta naujų atvejų ir sergamumas mažėtų.  

daugiau

Ligonių kasos: senatvės pensijos amžiaus sulaukusiems žmonėms – daugiau paslaugųVisiems privalomuoju sveikatos draudimu apraustiems gyventojams Lietuvoje teikiamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis apmokamos medicinos paslaugos, jei dėl jų kreipiamasi į gydymo įstaigas, sudariusias sutartis su ligonių kasomis, o pas gydytoją specialistą vykstama turint siuntimą ir užsiregistravus. Vis dėlto vyresni gyventojai gali gauti didesnį nemokamų paslaugų paketą nei kitų amžiaus grupių žmonės.

daugiau

Lietuva atnaujino susitarimą su Latvija dėl greitosios medicinos pagalbos teikimo pasienyjeKetvirtadienį, liepos 11 d.,  Joniškyje sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys su Latvijos kolega, sveikatos apsaugos ministru Hosams Abu Meri pasirašė atnaujintą susitarimą tarp valstybių dėl greitosios medicinos pagalbos teikimo pasienio teritorijoje. Susitarime apibrėžta, kad esant masinėms nelaimėms, šalys teiks tarpusavio medicinos pagalba.

daugiau

Kas kompensuojama pacientams, gydomiems nuo cukrinio diabeto?Cukrinis diabetas – tyli ir gyvenimą  paveikianti liga, kurios diagnozę Lietuvoje išgirsta vis daugiau žmonių. Tačiau šiandien  galimybių šiai ligai suvaldyti daugėja,  jos modernėja. Ligonių kasų specialistai primena, kokias garantijas suteikia privalomasis sveikatos draudimas pacientams, gydomiems  nuo cukrinio diabeto.

daugiau
1 - 10 iš 4820 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos