vaistai.lt

Į kompensuojamųjų vaistų rezervinį sąrašą įtraukti nauji vaistai, skirti gydyti cistinę fibrozęVaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių kompensavimo komisija ketvirtadienį nusprendė įtraukti naujus cistinei fibrozei gydyti skirtus preparatus į Rezervinį vaistų sąrašą. Kompensuojamieji vaistai pasieks pacientus, kai Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžete bus numatytos lėšos šiems vaistams kompensuoti.

daugiau

Šalies institucijos užsibrėžė per kelerius metus žymiai sumažinti žūčių šalies keliuose skaičių11 Lietuvos institucijų susibūrė bendram darbui ir tikslui siekiant sumažinti žuvusiųjų šalies keliuose skaičių. Šiandien pasirašytas memorandumas dėl eismo saugumo programos ,,Vizija – nulis“ priemonių įgyvendinimo, kuriuo įsipareigojama siekti iki 2030 metų žymiai sumažinti žuvusiųjų skaičių Lietuvos keliuose.

daugiau

Priminė pacientų teises ir atsakomybę už savo sveikatąBalandžio 18-ąją minima Europos pacientų teisių diena, kurios tikslas – atkreipti piliečių, valstybinių bei nevyriausybinių organizacijų, visuomenės narių dėmesį į pacientų teisių svarbą. Ligonių kasos primena pagrindines Europos Sąjungos pacientų teises, susijusias su sveikatos priežiūra.

daugiau

Ligonių kasos: kam vaistų priemokas padengia valstybė?Ligonių kasos sulaukia gyventojų klausimų, kodėl pernai metų gale nereikėjo mokėti paciento priemokų už kompensuojamuosius vaistus, o šiemet vėl tenka šias priemokas mokėti. Ligonių kasų specialistai primena, kad kasmet vaistų priemokų krepšelis kaupiamas iš naujo. 

daugiau

PSDF biudžeto lėšomis bus kompensuojami nauji tyrimai ir procedūrosNuo gegužės 1 d. Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis finansuojamų paslaugų sąrašą papildys nauji tyrimai ir procedūros, kurios padės efektyviau diagnozuoti ir gydyti prostatos ir krūties vėžį, žarnyno infekciją.

daugiau

Klaipėdos universiteto ligoninė tobulins operacinių darbą su tarptautiniu ekspertuKlaipėdos universiteto ligoninė (KUL) ieško sprendimų, kaip trumpinti eiles ne tik gydytojų konsultacijoms, bet ir operacijoms. Siekdama maksimaliai išnaudoti operacines bei gerinti su jų veikla susijusį darbo organizavimą, įstaiga pasitelkė tarptautinę eksperto patirtį sukaupusį profesionalą iš Jungtinės Karalystės Rytį Kalinauską. Jau kurį laiką jis gilinasi į KUL vykstančius procesus, o šią savaitę lankosi įstaigoje, kur su medikais dalijasi žiniomis ir gerąja praktika.

daugiau

Geriatrijos plėtrai – tvirtas finansinis pagrindasPlečiant sveikatos priežiūros paslaugas vyresnio amžiaus gyventojams, sveikatos apsaugos ministro įsakymu didinamas finansavimas gydymo įstaigoms už teikiamas geriatrijos paslaugas. Padidinus įkainius, pagal kuriuos paslaugos apmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF), gydymo įstaigos bus skatinamos vieno vizito metu atlikti išsamesnius tyrimus ir daugiau pacientui reikalingų procedūrų.

daugiau

SAM rekomenduoja kasmetinę vaikų sveikatos patikrą atlikti anksčiauAntradienį Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) pristatyta Lietuvos ugdymo įstaigas lankančių vaikų kasmetinės sveikatos patikros rodiklių apžvalga. Duomenys rodo, kad tam tikri rodikliai, tokie kaip kūno svoris ir dantų būklė, yra stabilūs arba nežymiai gerėjantys, tačiau kai kurios tendencijos reikalauja atidaus ir tėvų, ir sveikatos priežiūros specialistų dėmesio. 

daugiau

Atliekama gyventojų apklausa siekiant informuoti apie nuotolinę prekybą vaistaisValstybinė vaistų kontrolės tarnyba kartu su Sveikatos apsaugos ministerija ir Vilniaus universiteto Medicinos fakultetu kviečia gyventojus dalyvauti apklausoje, kurios rezultatai, tikimasi, prisidės prie nuotolinės prekybos vaistais pagal sveikatos priežiūros specialisto išrašytus elektroninius receptus skatinimo. 

daugiau

Ligonių kasos paaiškino slaugos paslaugų namuose tvarkąSu laiku mūsų visuomenėje auga slaugos paslaugų poreikis. Kad senstantys žmonės, nebegalintys savarankiškai pasirūpinti savimi, turėtų daugiau galimybių būti slaugomi jiems įprastoje aplinkoje, Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis apmokama vis daugiau slaugos paslaugų namuose. Ligonių kasos primena svarbiausius dalykus apie šią slaugą.

daugiau
1 - 10 iš 4734 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos