vaistai.lt
Apie racionalių vaistų skyrimą ir vartojimą kalbėta konferencijojeŠiaulių teritorinė ligonių kasa, Vaistų komitetas ir Lietuvos klinikinės farmakologijos draugija, siekdami skatinti racionalų vaistų skyrimą ir vartojimą, surengė mokslinę praktinę konferenciją – diskusiją „Kaip racionalizuoti antikoaguliantų, antibiotikų ir benzodiazepinų vartojimą“.
daugiau
Stiprinama nelegaliai pardavinėjamų vaistų kontrolėValstybinėje vaistų kontrolės tarnyboje (VVKT) įvyko susitikimas su Lietuvos policijos, Lietuvos Banko, Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos bei Lietuvos Respublikos Ryšių reguliavimo tarnybos atstovais. Susitikimo metu aptartos efektyvesnio tarpinstitucinio bendradarbiavimo galimybės tiriant atvejus, kai fiziniai ar juridiniai asmenys, neturintys licencijų farmacinei veiklai vykdyti, internetu prekiauja vaistais ir preparatais, galimai turinčiais farmakologinį poveikį.
daugiau
Ministras A. Veryga su ES šalių ministrais tarėsi, kaip suvaldyti koronavirusąBriuselyje (Belgijoje) vykusioje neeilinėje ministrų Užimtumo, socialinės politikos, sveikatos ir vartotojų reikalų Taryboje, kur Lietuvą atstovavo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, apsikeista nuomonėmis su kitų šalių ministrais ir priimtos Tarybos išvados dėl naujojo koronaviruso (2019-nCoV). 
daugiau
Medicinos pagalba svetur: vieniems apmokės ligonių kasos, kitiems – privatus draudimas​Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) informuoja, kad dėl ekstremalios situacijos Europos Sąjungos (ES) šalyse esantys Lietuvos apdraustieji privalomuoju sveikatos draudimu, turintys Europos sveikatos draudimo kortelę (ESDK), ir toliau gali naudotis jos teikiamomis garantijomis.
daugiau
Populiariausias sveikatos paieškų maršrutas veda į LatvijąIš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto Lietuvos piliečių gydymosi paslaugoms užsienyje apmokėti pernai buvo skirta per 113 tūkst. eurų. Prašymus kompensuoti tarpvalstybinės sveikatos priežiūros išlaidas ligonių kasoms pateikė 157 gyventojai. Naujausia statistika rodo, kad populiariausias sveikatos maršrutas veda į kaimyninę Latviją.
daugiau
Panevėžio TLK: gyventojai dažniau skundžiasi žodžiu nei raštuPanevėžio teritorinės ligonių kasos (TLK) vadybos vertinamosios analizės posėdyje apžvelgti 2019 metų žodiniai gyventojų skundai ir kreipimaisi į įstaigą, pateikta informacijos, ar pagal dalį jų atlikus kontrolės procedūrą, skundai pasitvirtino. Taip pat aptarta raštu Panevėžio TLK pateiktų gyventojų prašymų, paklausimų, skundų ataskaita.
daugiau
Ministras A. Veryga su kitais ministrais tarsis, kaip suvaldyti koronavirusąSveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga rytoj, vasario 13 d., Briuselyje (Belgijoje) atstovaus Lietuvai neeilinėje ministrų Užimtumo, socialinės politikos, sveikatos ir vartotojų reikalų Taryboje. Čia ministras A. Veryga pristatys Lietuvos pasirengimą reaguojant į naujojo koronaviruso grėsmę bei užtikrinant, kad būtų galima kuo greičiau suteikti reikiamą pagalbą žmonėms, kuriems įtariama ar patvirtinta naujojo koronaviruso sukelta infekcija.
daugiau
Atsisakius perteklinių pažymų – gydytojams atlaisvintos rankos gydytiNei darželiai, nei mokyklos, nei jokio kitos ugdymo įstaigos nuo praėjusių metų rugsėjo 1-osios nebegali reikalauti 094/a formos medicininių pažymų, kuriomis anksčiau buvo pateisinamas vaiko neatvykimas. Šie Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) inicijuoti pokyčiai, kurių medikų bendruomenė laukė ne vieną dešimtmetį, kaip rodo naujausi duomenys, svariai – daugiau nei 30 proc. – sumažino apsilankymų pas šeimos ir vaikų ligų gydytojų skaičių. Tai reiškia, kad medikai dabar gali daugiau dėmesio skirti pacientų problemoms, o ne popierizmui.
daugiau
5 požymiai, įspėjantys apie nepatikimą internetinę parduotuvęInternetiniai sukčiai, apgaule išviliojantys patiklių pirkėjų pinigus, o vėliau paslaptingai dingstantys kartu su reklamuotomis prekėmis – dažnas reiškinys interneto platybėse. Patrauklūs pasiūlymai, akcijos ir nuostabių rezultatų žadantys produktai skatina skubotus sprendimus, kurie nebūtinai lems gerą pirkinį. Minėdama tarptautinę Saugesnio interneto dieną, Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba primena auksines taisykles, padėsiančias atpažinti nepatikimą pardavėją internete.
daugiau
Dar viena ligoninė pacientų maitinimu rūpinsis patiSveikesnis, estetiškos išvaizdos ir pacientų būklę atitinkantis maitinimas – tokį nuo Naujųjų metų savo pacientams siūlo Respublikinė Šiaulių ligoninė, nusprendusi atsisakyti išorės tiekėjo paslaugų ir įkūrusi savo virtuvę.
daugiau
1821 - 1830 iš 4744 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  181 182 183 184 185 186 187 188 189 190  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos