vaistai.lt

Kokios nemokamos pagalbos gali sulaukti klausos sutrikimų turintys pacientai?Minint Tarptautinę klausos dieną, ligonių kasų specialistai primena, kokios sveikatos priežiūros paslaugos ir medicinos priemonės klausos sutrikimų turintiems žmonėms yra kompensuojamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis. 

daugiau

NKC žengia dar vieną žingsnį saugant kraujo donorų sveikatą: dalins geležies papildusNacionalinis kraujo centras (NKC) skaičiuoja, kad maždaug kas dešimtas šalies gyventojas, atvykęs dovanoti kraujo, to padaryti negali dėl geležies kraujyje trūkumo. Tad siekiant didinti kraujo donorų gretas, šalies gyventojams, kurie ateis dovanoti kraujo, tačiau to padaryti negalės dėl netinkamų rodiklių – per žemo hemoglobino ar feritino kiekio, NKC pirmasis Lietuvoje iš donorystės centrų pristato išskirtinę naujovę. Jau nuo šiandien, š. m. kovo 4 d., gyventojams, kurie nori, bet negali aukoti kraujo, bus dovanojami maisto papildai su geležimi. Suvartojus dalį papildų kurso, pakartotiniam tyrimui ar donacijai į vieną iš NKC padalinių gyventojai galės sugrįžti jau po mėnesio.

daugiau

Vairuotojams bus siunčiami informaciniai pranešimai su raginimu pasitikrinti sveikatąNuo 2025 m. sausio 1 d.  vairuotojo pažymėjimo galiojimas bus susietas su  medicininės pažymos galiojimu – nustatytu periodiškumu nepasitikrinę sveikatos vairuotojai nebegalės dalyvauti eisme. „Regitros“ duomenimis, iki kitų metų sausio, daugiau kaip 319 tūkstančių vairuotojų turi pasitikrinti sveikatą, t. y. kas penktas šalies vairuotojas. „Regitra” ragina nedelsti ir pasitikrinti elektroninėje sistemoje, iki kada galioja sveikatos patikrinimo medicininė pažyma  – nenustebkite gavę šį priminimą ir SMS ar el. paštu.

daugiau

Tyrimas: gyventojai už paslaugas moka ir valstybinėse sveikatos priežiūros įstaigose Beveik pusė Lietuvos valstybinių sveikatos įstaigų pacientų sakosi per pastaruosius dvejus metus papildomai oficialiai susimokėję už medicinos paslaugas. Tai atskleidžia viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ atliktos apklausos duomenys. Kas trečias šalies gyventojas, besilankantis privačiose gydymo įstaigose, teigia visas reikiamas sveikatos paslaugas gavęs nemokamai, kompensuojamas valstybės.

daugiau

Tobulėjanti retų ligų diagnostika ir gydymas padeda gelbėti gyvybes ir sergantiems užtikrinti geresnę gyvenimo kokybęMinint Tarptautinę retų ligų dieną, penktadienį Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) surengta diskusija, kaip užtikrinti efektyvesnę tokių ligų diagnostiką ir gydymą, orientuotą į pacientą ir jo šeimą. Diskusijos dalyviai sutarė, kad Lietuva šioje srityje yra padariusi ženklią pažangą, ir aptarė tolesnius žingsnius, kaip toliau tobulinti retomis ligomis sergančių pacientų sveikatos priežiūrą.

daugiau

Naujose moderniose patalpose įsikūrusi Vaistų kontrolės laboratorija dar efektyviau vykdys rinkoje esančių vaistinių preparatų priežiūrąValstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) Vaistų kontrolės laboratorija persikraustė į naujas, modernias patalpas, esančias Studentų gatvėje, Vilniuje. Šiandien įvyko oficialus naujųjų laboratorijos patalpų atidarymas, kuriame dalyvavo ir sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

daugiau

Darbą pradeda naujas Klaipėdos miesto poliklinikos vadovasNuo šio pirmadienio Klaipėdos miesto poliklinikos vyriausiojo gydytojo pareigas pradeda eiti dr. Jonas Sąlyga. Medikas, buvęs ilgametis Klaipėdos jūrininkų ligoninės vadovas, miesto poliklinikoje dirbti pradės laimėjęs konkursą, kuriame iš viso dalyvavo 9 kandidatai. Vadovas paskirtas penkerių metų kadencijai.

daugiau

Nuo žmogaus papilomos viruso paskiepyta 13 tūkstančių berniukųNuo praeitų metų vasario Lietuvoje pagal Vaikų profilaktinių skiepijimų kalendorių žmogaus papilomos viruso vakcina pradėti skiepyti 11 metų sulaukę berniukai. Per pirmuosius vakcinacijos metus Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis nuo šio viruso buvo paskiepyta arti 13,5 tūkst. berniukų, praneša ligonių kasos.

daugiau

Nuo žmogaus papilomos viruso paskiepyta 13 tūkstančių berniukųValstybinė ligonių kasa jau sudarė pirkimo sutartį dėl 240 tūkst. keturvalentės vakcinos dozių 2024-2025 m. gripo sezonui. Tai net 55 tūkst. dozių daugiau, nei praėjusį sezoną buvo pristatyta į gydymo įstaigas. Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis apmokami skiepai skirti žmonėms, priklausantiems rizikos grupėms. Jų šiais metais padaugėjo: jau šį rudenį pirmą kartą nemokama gripo vakcina galės pasiskiepyti ir 2-7 metų vaikai.

daugiau

Lietuvą dėl transriebalų vartojimo sumažinimo palankiai įvertino PSOPasaulio sveikatos organizacija (PSO) Lietuvai suteikė riebalų rūgščių transizomerų (sukietintų aliejų, dar vadinamų transriebalais) eliminavimo iš maisto tiekimo sistemos patvirtinimo sertifikatą. Lietuva tapo viena iš penkių pirmųjų šalių pasaulyje, gavusių tokį sertifikatą. Jis taip pat suteiktas Danijai, Lenkijai, Saudo Arabijai ir Tailandui.

daugiau
31 - 40 iš 4734 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos