vaistai.lt

Aktyviausiai ortopedines priemones grąžina panevėžiečiaiSveikatos apsaugos ministerijai (SAM) ir Valstybinei ligonių kasai  prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) ėmusis griežtesnių priemonių, siekiant sumažinti piktnaudžiavimo atvejus išduodant ortopedijos technikos priemones, taip pat apeliuojama ir į Lietuvos žmonių sąmoningumą prašant jų netoleruoti piktnaudžiavimo šioje srityje. VLK ragina žmones pranešti, jei jie mato tai, ko neturėtų būti išduodant Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis kompensuojamas ortopedines priemones.

daugiau
Valdiškas požiūris į neįgaliuosius – nepateisinamasLietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė Vilijampolės socialinės globos namuose ir apžiūrėjo, kaip yra užtikrinamos proto ir psichikos negalią turinčių vaikų ir suaugusiųjų gyvenimo sąlygos. Šiuose globos namuose vien tik šiemet žuvo du vaikai, taip pat teisėsauga vykdo tyrimą dėl galimo smurto prieš šių namų neįgalius gyventojus. Prezidentė pabrėžia, Lietuva per 25 nepriklausomybės metus nesugebėjo pakeisti sovietinio tipo globos sistemos, todėl tokie skausmingi atsitikimai yra užprogramuoti.
daugiau

Pasibaigus draustumo galiojimui gydymo paslaugas galima gauti dar mėnesįValstybinė ligonių kasa (VLK) gyventojams primena, kad žmonės apdraustaisiais privalomuoju sveikatos draudimu (PSD) laikomi iki apmokėto mėnesio paskutinės dienos, tačiau galimybė gauti kompensuojamas gydymo paslaugas galioja dar vieną mėnesį. Vis tik ši garantija neatleidžia gyventojo nuo prievolės PSD įmoką sumokėti iki papildomo mėnesio pabaigos.

daugiau

Išvykstate studijuoti – pristatykite akademinę pažymąPanevėžio teritorinės ligonių kasos (TLK) Gyventojų aptarnavimo skyrius primena studentams, pasirinkusiems studijas Europos Sąjungos (ES), Norvegijos, Islandijos, Lichtenšteino bei Šveicarijos aukštųjų mokyklų dieniniuose skyriuose: išvykstant mokytis ligonių kasai reikia pristatyti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir mokymo įstaigos, kurioje studijuosite, išduotą akademinę pažymą (originalą). Pažymoje turi būti nurodyta, kad tikrai esate tos aukštosios mokyklos studentas.

daugiau

Pirmakursiai, būkite budrūs!Prasidedant naujiems mokslo metams, Vilniaus teritorinė ligonių kasa (Vilniaus TLK) kartu su Lietuvos studentų sąjunga (LSS) atkreipia studentų dėmesį ir ragina juos kritiškai vertinti į mokymo įstaigas užsukančių privačių gydymo įstaigų atstovų pasiūlymus persirašyti gydytis į naujas sveikatos priežiūros įstaigas. Kasmet naujų mokslo metų pradžioje Vilniaus TLK sulaukia pasipiktinusių gyventojų skundų, kad sostinėje studijuoti pradėję jaunuoliai raginami persirašyti gydytis į privačias gydymo įstaigas.

daugiau

Ligonių kasų ekspertai dirba profesionaliai ir skaidriaiGydymo įstaigų atstovai palankiai vertina juos kontroliavusių ligonių kasų ekspertų darbą. Tai paaiškėjo Valstybinei ligonių kasai prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) išanalizavus 2015 m. pirmojo pusmečio teritorinių ligonių kasų (TLK) tikrintų įstaigų pateiktus anoniminių anketų duomenis. Prie šio Ūkio ministerijos vykdomo Grįžtamojo ryšio modelio projekto,  kuris suteikia galimybę tikrintoms įstaigoms anonimiškai įvertinti atliekamus patikrinimus ir tikrintojų darbo kokybę, VLK ir TLK prisijungė šiemet.

daugiau
Ištyręs daugiau nei 650 asmenų dėl ŽIV, „Saugaus gyvenimo karavanas‘2015“ baigė kelionęPrieš 10 dienų iš Vilniaus pajudėjęs  „Saugaus gyvenimo karavanas‘2015“ rugpjūčio 14-19 d. aplankė Panevėžį, Kauną, Druskininkus, Šiaulius ir Palangą. Prevencinės akcijos metu ŽIV tyrimą  atliko 651 asmuo, 3-jų pirminis ŽIV tyrimo rezultatas buvo teigiamas. Daugiausiai ŽIV tyrimų atlikta Šiauliuose – 212, mažiausiai Druskininkuose – 90. Iš viso ŽIV tyrimą atliko  651 asmuo, iš jų 311 moterų ir 340 vyrų.
daugiau
Ar savivaldybės imsis esminių sprendimų, kad žmonės nenusigertų?2015 m. gegužės 21 d. LR Seimas priėmė Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimus, kad ne tik koncertų, teatro spektaklių, bet ir visų švenčių, masinių renginių, parodų bei kitų renginių, skirtų nepilnamečiams, metu nebūtų prekiaujama alkoholiu ir jis nebūtų vartojamas. Įstatyme nurodoma, kad savivaldybių tarybos turi teisę riboti ar uždrausti prekybą alkoholiniais gėrimais ne tik švenčių, masinių renginių, bet ir parodų, koncertų, teatro spektaklių, cirko ir kitų renginių metu.
daugiau
Ministrė R. Šalaševičiūtė ragina neskubėti išlaidauti perkant endoprotezusŠiais metais kelio ir klubo sąnarių endoprotezams įsigyti bei apmokėti jų keitimo operacijas skirta net 20 proc. daugiau lėšų. Nepaisant to, atliktų per pusmetį operacijų skaičius sumažėjo. Tai atsitiko todėl, kad nemokamus endoprotezus gavę pacientai atsisako operacijos nukeldami ją vėliau. Kita vertus, neretai norėdami skubiau pasikeisti sąnarį, žmonės perka endoprotezus gerokai permokėdami. Todėl Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė ragina prieš perkant endoprotezą pasinaudoti kitomis eilės mažinimo galimybėmis, o sulaukus nemokamo sąnario, nekenkti sau ir neatidėlioti operacijos.
daugiau

Emigrantai negali būti apdrausti PSD dviejose šalyseSvetur gyventi ir dirbti išvykstantiems mūsų kraštiečiams reikėtų žinoti, jog privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokas jiems reikia mokėti tik vienoje šalyje, paprastai ten, kur dirba ir moka mokesčius. Pasitaiko atvejų, kuomet nedeklaravę savo išvykimo oficialiai, žmonės moka dukart – ne tik toje šalyje, kur dirba ir moka mokesčius, bet ir Lietuvoje, kur jau kuris laikas nebegyvena ir nebedirba.

daugiau
3701 - 3710 iš 4749 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  371 372 373 374 375 376 377 378 379 380  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos