vaistai.lt
Ministrė R. Šalaševičiūtė ragina neskubėti išlaidauti perkant endoprotezusŠiais metais kelio ir klubo sąnarių endoprotezams įsigyti bei apmokėti jų keitimo operacijas skirta net 20 proc. daugiau lėšų. Nepaisant to, atliktų per pusmetį operacijų skaičius sumažėjo. Tai atsitiko todėl, kad nemokamus endoprotezus gavę pacientai atsisako operacijos nukeldami ją vėliau. Kita vertus, neretai norėdami skubiau pasikeisti sąnarį, žmonės perka endoprotezus gerokai permokėdami. Todėl Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė ragina prieš perkant endoprotezą pasinaudoti kitomis eilės mažinimo galimybėmis, o sulaukus nemokamo sąnario, nekenkti sau ir neatidėlioti operacijos.
daugiau

Emigrantai negali būti apdrausti PSD dviejose šalyseSvetur gyventi ir dirbti išvykstantiems mūsų kraštiečiams reikėtų žinoti, jog privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokas jiems reikia mokėti tik vienoje šalyje, paprastai ten, kur dirba ir moka mokesčius. Pasitaiko atvejų, kuomet nedeklaravę savo išvykimo oficialiai, žmonės moka dukart – ne tik toje šalyje, kur dirba ir moka mokesčius, bet ir Lietuvoje, kur jau kuris laikas nebegyvena ir nebedirba.

daugiau

Ką būtina žinoti apie sveikatos draudimą būsimiems studentamsPasibaigus bendrajam priėmimui į aukštąsias mokyklas, Vilniaus teritorinė ligonių kasa (Vilniaus TLK) atkreipia šiemet mokyklas baigusių jaunuolių ir nuolatinių (dieninių) skyrių studentų dėmesį dėl privalomojo sveikatos draudimo. Jie valstybės lėšomis apdrausti iki šių metų rugpjūčio 31 dienos (imtinai).

daugiau

Dalinai apribota antros ortopedijos įmonės veiklaPrieš savaitę apribota dar vienos ortopedijos įmonės veikla – tai bendrovė „Nacionalinis ortopedijos centras". Ši įmonė nebegali gaminti ir pacientams siūlyti ortopedinės avalynės, kuri sudarė didžiausią jos gaminamos produkcijos dalį.  
Tai reiškia, kad nuo šiol pacientai, kurie nori tokius gaminius gauti nemokamai, t. y. kompensuojamus Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis, turėtų būti budrūs ir nebesikreipti į šią įmonę.

daugiau
Į mokyklą – tik pasiskiepijus nuo užkrečiamųjų ligųArtėjant naujų mokslų metų pradžiai, visuomenės sveikatos specialistai primena, kad visi 6-7 m. amžiaus vaikai – būsimi moksleiviai – prieš pradėdami lankyti mokyklą, o vėliau kasmet turi pasitikrinti sveikatą ir iki rugsėjo 15 d. sveikatos pažymą pateikti mokyklai. Profilaktinio sveikatos patikrinimo pas savo šeimos gydytoją metu, raginame nepamiršti ir užkrečiamųjų ligų profilaktikai skirtų priemonių, t.y. ne tik skiepų bet ir mėginio dėl tuberkuliozės.
daugiau
Paliatyviosios pagalbos trukmė nebus ribojamaSveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė pakeitė paliatyviosios pagalbos suaugusiems ir vaikams teikimą reglamentuojantį įsakymą. Juo panaikinami apribojimai šių paslaugų teikimo trukmei, bet patikslintos ir aiškiau reglamentuotos indikacijos paliatyviajai pagalbai stacionare gauti. Praėjusių metų gegužę Valstybinės ligonių kasos iniciatyva buvo pakeistas paliatyviosios pagalbos suaugusiems bei vaikams teikimo tvarkos aprašas apribojant stacionarinės pagalbos teikimo trukmę iki 60 dienų (vietoj neribotos).
daugiau
R. Šalaševičiūtė: laikausi pozicijos ne nuleisti sprendimus iš viršaus, o priimti juos tariantisAmbulatorinių paslaugų, pirminės sveikatos priežiūros stiprinimas, slaugos, ilgalaikio gydymo, geriatrijos, paliatyviosios slaugos plėtra bei intensyvesnis dienos stacionaro, dienos chirurgijos ir stebėjimo paslaugų vystymas - tokios pagrindinės ketvirtojo sveikatos sistemos pertvarkos etapo kryptys. Trečiadienį spaudos konferencijoje buvo pristatytas Sveikatos apsaugos ministerijos parengtas Ketvirtojo sveikatos sistemos plėtros ir ligoninių tinklo konsolidavimo etapo plano projektas. Įgyvendinant jį, numatoma atsisakyti perteklinių lovų rajono ligoninėse, didinant jų užimtumą iki 300 dienų per metus.
daugiau
Lietuvos gyventojų pasitikėjimas sveikatos apsaugos sistema augaLietuvos sveikatos apsaugos sistema pasitiki pusė šalies gyventojų. Tai parodė bendros Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimo kompanijos „Baltijos tyrimai“ atlikta gyventojų apklausa. Tyrėjų duomenimis, per paskutiniuosius metus pasitikinčių Lietuvos sveikatos sistema skaičius padidėjo 5 procentiniais punktais. O lyginant su 2012 metais, pasitikinčiųjų gyventojų dalis padidėjo 13 proc. Per paskutiniuosius metus ženkliausiai – 15 proc. – padidėjo palankus Sveikatos apsaugos ministerijos veiklos vertinimas.
daugiau

Prasideda socialinė akcija „Neskriausk silpnesnio“Sveikatos apsaugos ministerija ir Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) imasi vis griežtesnių priemonių, siekiant sumažinti piktnaudžiavimo atvejus, skiriant judėjimą lengvinančias specialias ortopedijos technikos priemones, kurios kompensuojamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis. Na, o siekiant skatinti žmonių sąmoningumą netoleruoti piktnaudžiavimo šioje srityje, VLK su Lietuvos samariečių bendrija pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuria pradedama socialinė akcija „Neskriausk silpnesnio!".

daugiau

Protezuojant dantis rekomenduojamose įstaigose galima gauti kompensacijąValstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) atkreipia pacientų dėmesį, kad gavę teritorinių ligonių kasų (TLK) kvietimus protezuoti dantis ir norėdami gauti šią paslaugą, jie gali rinktis gydymo įstaigą iš rekomenduojamo sąrašo. Tai reiškia, jei žmogus pasirinks įstaigą ne iš TLK atsiųsto sąrašo, už paslaugas jam nebus kompensuojama Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis. Tokiu atveju už jas pilną kainą reikės susimokėti pačiam.

daugiau
3711 - 3720 iš 4751 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  371 372 373 374 375 376 377 378 379 380  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos