vaistai.lt
Šalies gydymo įstaigų restruktūrizavimo siūlo neskubintiSeimo Darbo partijos frakcijos nariai po pasitarimo su partijos deleguotais ministrais bei komitetų pirmininkais siekia atkreipti Vyriausybės dėmesį į nutarimo projektą „Dėl Ketvirto sveikatos sistemos plėtros ir ligoninių tinklo konsolidavimo etapo plano patvirtinimo“, kuris nulems nemažos dalies šalies gydymo įstaigų likimą. Darbo partijos frakcijos Seime seniūnas Kęstutis Daukšys pabrėžė, kad tokios svarbos projektas gali būti priimamas tik rimtai jį išdiskutavus ir suderinus politines nuostatas, todėl skubėti negalima.
daugiau
Baltijos šalyse gimė pirmasis kūdikis pritaikius priešimplantacinę genetinę atrankąLatvijoje pasaulį išvydo pirmasis mažylis, gimęs po to, kai 2014 metais klinikos „iVF Riga“ laboratorijoje buvo pritaikyta priešimplantacinė genetinė atranka. Mažylio chromosomų rinkinys buvo išanalizuotas priešimplantacinės genetinės atrankos metodu aCGH (array Comparative Genome Hybridization).  Šis  metodas leidžia vienu metu testuoti visas tėvų embriono chromosomas dar iki jo perkėlimo į motinos gimdos ertmę. Tai įmanoma tik naudojant reagentus ir aparatūrą, kuri sukurta naudojant naujausius mokslinius pasiekimus.
daugiau

Vakcina nuo tuberkuliozės jau pakeliui į LietuvąŠiandien Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) pasirašė sutartį su tiekėju dėl neregistruotos bulgariškos vakcinos nuo tuberkuliozės pristatymo į Lietuvą. Tad ši naujagimiams reikalinga vakcina jau yra pakeliui ir mūsų šalies gydymo įstaigas pasieks rugpjūčio mėnesio pabaigoje. Tai suderinta su šių vakcinų tiekėju. Iš viso šios vakcinos nupirkta pusei metų, jos turėtų užtekti iki kitų metų vasario. Tad gydymo įstaigos galės skiepyti savo mažuosius pacientus, nesibaimindamos, kad jos gali pritrūkti.

daugiau

Pasirūpinkite vaikų sveikata dar vasarąVilniaus teritorinė ligonių kasa (Vilniaus TLK) primena tėveliams pasirūpinti vaikų sveikatos patikrinimu vasarą, nelaukti naujų mokslo metų pradžios. Kiekvienais metais ugdymo įstaigai tėvai turi pateikti ne anksčiau kaip prieš metus išduotą vaiko sveikatos pažymėjimą. Kaip kasmet, taip ir šiemet, ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikų tėvai privalo pasirūpinti savo atžalų sveikatos patikra ir ugdymo įstaigai pateikti specialios formos pažymėjimą. Profilaktiškai tikrintis sveikatą ir apsilankyti pas šeimos gydytoją bei gydytoją odontologą privaloma visiems vaikams iki 18 metų.

daugiau
Atnaujinta suaugusiųjų psichosocialinės reabilitacijos paslaugų sistemaSveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės patvirtinti Psichosocialinės reabilitacijos paslaugų psichikos sutrikimų turintiems asmenims teikimo tvarkos pakeitimai įtvirtina moksliškai pagrįstų metodų ir principų įgyvendinimą. Pirmą kartą psichosocialinės reabilitacijos paslaugų apmokėjimui numatytas ir atskiras finansavimas. Pasak ministrės, psichosocialinė reabilitacija, padedanti psichikos sutrikimų turintiems žmonėms integruotis į bendruomenę, buvo taikoma Lietuvoje ne vienus metus. Tačiau dažnai ji buvo fragmentiška, neapimanti sergančių psichikos ligomis pacientų poreikių visumos.
daugiau
Su lietuviškais receptais vaistus galima pirkti visose ES valstybėseSveikatos apsaugos ministerija primena, kad Lietuvos gyventojai keliaujantys ar viešintys bet kurioje Europos Sąjungos (ES) valstybėje gali įsigyti vaistų ar medicinos pagalbos priemonių pagal Lietuvoje išrašytus popierinius receptus. Tokia tvarka galioja jau nuo 2013 m. spalio 25 d. Išimtis daroma tik narkotiniams vaistams – jų įsigyti kitose valstybėse pagal lietuviškus receptus negalima.
daugiau
Atostogų sezono metu gydymo įstaigose – eilėsPastaruoju metu žiniasklaidoje gausu informacijos apie tai, kad vasaros atostogų metu sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumas pacientams gydymo įstaigose nėra pakankamas. Kai kuriose įstaigose, teikiančiose pirmines ir specializuotas ambulatorine paslaugas, susiformavusios didelės sveikatos priežiūros paslaugų laukimo eilės pas gydytojus, be to, pacientai yra priversti laukti eilėse ne tik gydytojo konsultacijos, bet ir poliklinikų registratūrose registruojantis pas gydytoją.
daugiau
Specialius ortopedinius įtvarus vaikai gaus nemokamaiGerindama ortopedijos techninių priemonių (OTP) prieinamumą mažiesiems pacientams ir norėdama apriboti piktnaudžiavimo atvejus suaugusiems išduodant šiuos gaminius, sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė patvirtino naują jų skyrimo tvarką. Šioms naujovėms įsigaliojus nuo rugpjūčio 1 d., užtikrinamas didesnis šių gaminių prieinamumas vaikams ir sugriežtintos skyrimo sąlygos tiems gaminiams, kurie suaugusiems būdavo išduodami labai dideliais kiekiais ir ne visais atvejais pagrįstai.
daugiau
Europos vaistininkus vienijančiai organizacijai vadovaus lietuvėNuo rugpjūčio 10 d. darbą Farmacinėje grupėje prie Europos Sąjungos (Pharmaceutical Group of the European Union (PGEU) pradeda lietuvė – farmacijos magistrė Jūratė Švarcaitė. Ji eis generalinio sekretoriaus pareigas ir bus atsakinga už kasdienę PGEU sekretoriato veiklą, Generalinės Asamblėjos bei tarybos priimtų sprendimų įgyvendinimą. Ji taip pat atstovaus organizacijai įvairiuose tarptautiniuose forumuose ir pasitarimuose.
daugiau
Į kompensuojamųjų vaistų sąrašą įtraukiami nauji efektyvūs vaistai Hepatitui C gydytiLigų, vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių kompensavimo komisija siūlo įtraukti į kompensuojamųjų vaistinių preparatų sąrašą naujus žymiai efektyvesnius vaistus, skirtus lėtinio, labai pažengusio Hepatito C gydymui (kai kepenų fibrozė įvertinta 3 ar daugiau balų pagal METAVIR klasifikaciją). Kliniškai patvirtinta, kad vaistinių preparatų Viekirax/Exviera derinys taikomas anksčiau nuo Hepatito C negydytiems pacientams yra efektyvus beveik 100 procentų, o iš pacientų, kurie buvo nesėkmingai gydyti nuo šios ligos kitais vaistais, pasveiksta 98 procentai.
daugiau
3721 - 3730 iš 4749 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  371 372 373 374 375 376 377 378 379 380  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos