vaistai.lt
Sergančiųjų hemofilija priežiūros centrui Santariškėse suteiktas aukščiausias pripažinimasPrieš dvejus metus įkurtas Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Hemofilijos ir krešėjimo sutrikimų koordinacinis centras gavo Europos hemofilijos centrų aukščiausią pripažinimą. Pasak šio centro vadovės, Vaikų ligoninės Vaikų onkohematologijos centro vyresniosios gydytojos dr. Sonatos Šaulytės-Trakymienės, tai reiškia, kad jis yra oficialiai pripažintas kaip visapusiškos hemofilijos priežiūros centras Europoje. Tokį sertifikatą gauna tie centrai, kurie prižiūri nepagydomomis krešėjimo ligomis sergančius ligonius nuo gimimo per visą jų gyvenimą, garantuoja jiems visavertę diagnostiką, ilgalaikę stebėseną, taiko šiuolaikinį gydymą ir gali efektyviai kovoti su pagrindinėmis šių ligų komplikacijomis.
daugiau
Ministrė R. Šalaševičiūtė kviečia NVO skleisti informaciją apie sveiką gyvensenąSaulėtą ir šiltą birželio 6-ąją Vilniaus Balsių mitologiniame parke šurmuliavo bendruomenės šventė, skirta Balsių mikrorajono 25 – erių metų įkūrimo sukakčiai. Visą dieną skambėjo muzika, vyko bėgimo maratonas Balsių gatvėmis, šiaurietiško ėjimo žygis, buvo demonstruojami rytų kovos menai, jogos užsiėmimai, vienas po kito vyko pasirodymai ir koncertai, policijos prevencinės akcijos, edukacinės programos vaikams ir kiti įdomūs dalykai. Balsių bendruomenę jubiliejaus proga sveikindama LR sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė pasidžiaugė, kad aktyvi jauna bendruomenė rūpinasi savo narių sveikata ir organizuoja puikų projektą „Sveikatos dūzgės“, skirtą ligų prevencijai ir fizinio aktyvumo skatinimui.
daugiau
Baltijos Asamblėjos posėdyje tartasi dėl bendrų projektų sveikatos apsaugos srityjeKlaipėdoje surengtame jungtiniame Baltijos Asamblėjos (BA) Švietimo, mokslo ir kultūros bei Socialinės gerovės komitetų posėdyje aptarti Baltijos valstybių darbo rinkos perspektyva ir su ja susiję pagrindiniai iššūkiai bei politiniai sprendimai. Posėdyje, kurį sudaro keturios sesijos, diskutuota, kaip glaudžiau susieti darbo rinką ir švietimo sistemą, aptarti komandiruotų darbuotojų klausimai ir išklausyta ataskaita, kaip įgyvendinamos BA rekomendacijos dėl bendrų Baltijos valstybių projektų sveikatos apsaugos srityje, e. sveikatos sistemos ir Europos Sąjungos direktyvos dėl pacientų teisių į tarpvalstybines sveikatos priežiūros paslaugas.
daugiau
Kasmetė tiekėjų apklausa padeda optimizuoti vaistų modulį CPO LT elektroniniame katalogeCPO LT, vykdydama įstaigos steigėjos Ūkio ministerijos pavedimą, elektroniniame kataloge nuo 2013 m. administruoja vaistų modulį, užtikrinantį medicinos įstaigoms, kitoms perkančiosioms organizacijoms galimybę centralizuotai, greitai, minimaliomis darbo ir laiko sąnaudomis apsirūpinti būtinais medikamentais pacientų gydymui. „Siekdama rezultatyvaus, sklandaus ir kokybiško pirkimo vykdymo, CPO LT ypatingą dėmesį skiria vaistų modulio kokybei. Tuo tikslu ji kasmet vykdo ne tik perkančiųjų organizacijų, bet ir tiekėjų apklausą, siekdama išsiaiškinti farmacijos įmonių, parduodančių vaistinius preparatus per CPO LT katalogą, vertinimus, pasiūlymus“, – pažymėjo direktorius Rolandas Černiauskas, pristatydamas apklausos rezultatus.
daugiau
Patvirtinta receptų rašymo taisyklių nauja redakcijaSveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė patvirtino Receptų rašymo ir vaistinių preparatų, medicinos priemonių ir kompensuojamųjų medicinos pagalbos priemonių pardavimo vaistinėse gyventojams taisyklių naują redakciją. Jose nustatomi du receptų išrašymo būdai – popieriniuose blankuose ir elektroninėmis priemonėmis, taip pat patikslinta receptų galiojimo trukmė, amžius, nuo kurio vaikams gali būti parduodami receptiniai vaistai. „Receptų rašymo ir vaistinių preparatų, medicinos priemonių (medicinos prietaisų) ir kompensuojamųjų medicinos pagalbos priemonių išdavimo (pardavimo) vaistinėse gyventojams ir popierinių receptų saugojimo, išdavus (pardavus) vaistinius preparatus, medicinos priemones (medicinos prietaisus) ir kompensuojamąsias medicinos pagalbos priemones vaistinėje taisyklių“ (toliau – Taisyklės) nauja redakcija patvirtinta visų pirma siekiant tinkamai įgyvendinti projektą „Elektroninės paslaugos „E. receptas“ plėtra“.
daugiau

Pacientams akių lęšiukus turi nupirkti gydymo įstaigosValstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) primena, kad nuo šių metų kataraktai gydyti reikalingus akių lęšiukus savo pacientams turi nupirkti pačios gydymo įstaigos ir ragina žmones neskubėti jų įsigyti savo lėšomis. Šie gaminiai yra kompensuojami Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis ir įskaičiuoti į bendrą kataraktos gydymo kainą, kurią apmoka ligonių kasos, tad pacientai turi galimybę juos gauti nemokamai. VLK apie tai primena, reaguodama į pacientų skundus, kurių pastaruoju metu padaugėjo. Žmonės skundžiasi, kad gydymo įstaigose negauna nemokamų lęšiukų, o turi juos įsigyti savo lėšomis.

daugiau
Aptarė planuojamą neurochirurgijos paslaugų centralizavimąŠalies neurochirurgai su Europos Parlamento nariu, prezidentu Rolandu Paksu aptarė Sveikatos apsaugos ministerijos siūlomą šios srities pertvarką. Ministerijos numatytoje tvarkoje nuo kitų metų turėtų būti siekiama centralizuoti neurochirurgiją tik Kauno klinikose ir Santariškėse Vilniuje, atsisakant daugelio šiandien atliekamų neurochirurginių operacijų Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Dalis medikų tokią reformą vadina veikiančio mechanizmo griovimu ir atskirų gydymo įstaigų protegavimu. Pasak jų, ši pertvarka tik apsunkins tinkamos medicininės pagalbos užtikrinimą atskirų regionų gyventojams, sukels pacientams diskomfortą, o jų šeimų nariams užkraus papildomą finansinę naštą rūpinantis artimųjų gydymu.
daugiau

Kviečiame suteiktas sveikatos priežiūros paslaugas pasitikrinti elektroniniu būduPanevėžio teritorinė ligonių kasa (TLK) kviečia pacientus, besinaudojančius elektronine bankininkyste, pasitikrinti jiems suteiktų sveikatos priežiūros paslaugų ir išrašytų medikamentų apimtis, peržvelgti duomenų suvestinę apie Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto išlaidas (kainas) paciento sveikatos priežiūrai per kalendorinius metus. Ši suvestinė – tai naujovė. Iki šiol pacientai elektroninėje erdvėje galėjo matyti informaciją apie atskiras jiems suteiktas paslaugas, o duomenų suvestinę galėjo gauti tik gulėjusieji ligoninėje ar gydęsi medicininės reabilitacijos įstaigose, kai atvykdavo į teritorinę ligonių kasą.

daugiau
Nauja Tabako gaminių direktyva po vienų metųPrieš kiek daugiau nei metus įsigaliojo nauja Tabako gaminių direktyva. Ši direktyva – svarbus žingsnis gerinant ES visuomenės sveikatą, visų pirma apsaugant jaunimą. Jos nuostatos per ateinančius kelis mėnesius bus pradėtos įgyvendinti visose ES šalyse, tuomet labai keisis ES rinkai teikiamų tabako produktų rūšys ir pakavimas. Tabako gaminių direktyva draudžiama į cigaretes ir suktinių tabaką pridėti stipraus skonio ir kvapo, pavyzdžiui, vaisių arba mentolio, priedų. Joje reikalaujama, kad ant cigarečių pakuočių būti dideli vaizdiniai ir tekstiniai įspėjimai, primenantys vartotojams apie rūkymo pavojų, ir uždraudžiama vartoti klaidinančius užrašus, kaip antai „ekologiškas“ arba „natūralus“.
daugiau
Lietuvoje lankosi Baltarusijos sveikatos apsaugos ministerijos delegacijaSveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės kvietimu pirmadienį į Lietuvą atvyko Baltarusijos sveikatos apsaugos ministerijos delegacija, vadovaujama pirmojo ministro pavaduotojo Dmitrijaus Pinevičiaus. Šis vizitas – tai pirmas žingsnis praktiškai įgyvendinant susitarimą tarp Lietuvos ir Baltarusijos dėl bendradarbiavimo sveikatos apsaugos srityje. „Lietuva ir Baltarusija yra glaudžiai susijos savo istorija, todėl privalome ir toliau dirti kartu mūsų žmonių sveikatos labui, – dėkodama Baltarusijos sveikatos apsaugos ministerijos delegacijai už aktyvų bendradarbiavimą, teigė Lietuvos sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.
daugiau
3771 - 3780 iš 4734 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  371 372 373 374 375 376 377 378 379 380  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos