vaistai.lt
Gydymo įstaigų vadovai patirties sėmėsi VokietijojeRespublikinės Šiaulių ligoninės generalinis direktorius Petras Simavičius drauge su šalies gydymo įstaigų vadovų delegacija dalyvavo Lietuvos gydytojų vadovų sąjungos organizuotoje išvykoje į Vokietiją. Savaitę Vokietijos Žemutinės Saksonijos žemės Celės vadybos universitete vyko mokymai „Sveikatos apsaugos efektyvumo didinimas ir ligoninės vadyba“. Medikams buvo rengiami seminarai, vizitai į gydymo įstaigas, įteikti sertifikatai.
daugiau
Gydymo įstaigų vadovai patirties sėmėsi VokietijojeVirškinamojo trakto navikai sudaro penktadalį visų naujų vėžio atvejų tiek Lietuvoje, tiek ir visame pasaulyje. Apie naujoves gydant šį vėžį bus diskutuojama ketvirtą kartą įvyksiančioje tarptautinėje virškinamojo trakto vėžio konferencijoje „MAYO klinikos dienos Vilniuje“. Mayo klinikos moksliniai-pedagoginiai renginiai Lietuvoje Nacionalinio vėžio instituto Onkochirurgijos centro vadovo prof. Narimanto Evaldo Samalavičiaus iniciatyva yra tapę tradicija. Gegužės 15 d. organizuojama konferencija – jau ketvirtoji nuo 2007 metų. Šiemet, be amerikiečių, į renginį atvyksta svečių iš Japonijos, Korėjos, Brazilijos ir Jungtinės Karalystės.
daugiau
R. Šalaševičiūtė: svarbu stiprinti savivaldybių gydytojų vaidmenįSavivaldybių gydytojų pavyzdinių nuostatų pakeitimo projektas, Slaugos politikos kryptys 2015 – 2025 metams pristatyti Sveikatos apsaugos ministerijos vadovybės susitikime su šalies savivaldybių gydytojais. Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė susitikime pabrėžė savivaldybių vaidmenį ir atsakomybę už gyventojų sveikatos stiprinimo ir ugdymo veiklą, visuomenės sveikatos biurų tinklo plėtrą, kalbėjo apie galimybes didinti biurams finansavimą. „Jūs esate labai svarbūs, nuo jūsų priklauso ir visuomenės sveikatos, gydymo kausimai“. – sakė kreipdamasi į savivaldybių gydytojus ministrė. Ji pabrėžė savivaldybės gydytojų veiklos, įgyvendinant valstybės ir savivaldybių sveikatos politiką, svarbą.
daugiau
Santariškių klinikų Priėmimo-skubios pagalbos skyrius kuriasi naujose patalposeVilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Priėmimo-skubios pagalbos skyrius visu pajėgumu galės priimti pacientus atsinaujinusiose patalpose jau nuo rudens. Buvusios skyriaus patalpos apėmė vos 700 m2, o, po rekonstrukcijos, išsiplėtė iki 5241 m2 ploto. Jis įsikūrė B korpuso 2 aukšte. Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus vedėja Božena Markevič sako, kad skyriaus personalo darbo sąlygos akivaizdžiai pagerės. „Ilgą laiką teko dirbti labai susispaudus. Per dieną mūsų skyriuje priimama nuo 100 iki 130 skubios pagalbos laukiančių pacientų, neskaitant planinių hospitalizacijų, kurių pirmadieniais būna apie 300, o kitomis savaitės dienomis – apie 200.
daugiau
Lietuviški nanorobotai: suranda, slapta prisėlina ir sunaikina taikinįFizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) mokslininkai kuria nanorobotus, galinčius transportuoti veikliąsias medžiagas į vėžio pažeistą audinį. Tyrimų metu aiškinamasi, kaip gali būti kuriamos ir modifikuojamos tokios veikliųjų medžiagų dalelės. Ateityje šios žinios taps labai svarbios vėžio ir kitų ligų gydymui. Nanorobotai – labai mažų matmenų sistemos, skirtos atlikti tam tikras funkcijas. Tokių robotų funkcijoms įgyvendinti gali būti pasitelkiami jutikliai, nanovarikliai, nanomanipuliatoriai, elektros energijos generatoriai ar net molekuliniai kompiuteriai.
daugiau

Prevenciškai išsitirti vengiantys žmonės bijo sužinoti blogą diagnozęNepaisant to, kad Lietuvoje vykdomose prevencinėse programose dėl krūties, gimdos kaklelio, storosios žarnos ir prostatos vėžio bei širdies ir kraujagyslių ligų žmonės dalyvauja vis aktyviau ir joms įgyvendinti skiriama daugiau lėšų, nemažai žmonių vengia prevenciškai ir  nemokamai išsitirti. To daryti neskubantys žmonės teigia, kad jiems tai neįdomu, bijo sužinoti blogą diagnozę, neturi laiko arba nenori laukti eilėse. Tai parodė rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai"  gyventojų apklausa, atlikta Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) užsakymu.

daugiau

Po svarstymo pritarta pataisoms dėl privalomojo sveikatos draudimo įsigaliojimo taisykliųSeimas po svarstymo pritarė Sveikatos draudimo įstatymo pataisoms (projektas Nr. XIIP-809(4), kuriomis siekiama įgyvendinti Konstitucinio Teismo nutarimą dėl sveikatos draudimo įmokų. Šiuo metu įstatyme nustatyta, kad asmenims, dirbantiems pagal darbo sutartis, valstybės pareigūnams, politikams privalomasis sveikatos draudimas (PSD) įsigalioja nuo tos dienos, kurią už juos buvo pradėtos mokėti privalomojo sveikatos draudimo įmokos arba jie patys jas pradėjo mokėti, o asmenims, gaunantiems pajamas pagal autorinę sutartį, individualia veikla besiverčiantiems, kitiems įstatyme numatytiems asmenims – tik kitą mėnesį po to, kai 3 mėnesius už juos buvo mokamos PSD įmokos arba jie patys jas mokėjo, arba nuo tos dienos, kai šie asmenys sumoka 3 minimaliųjų mėnesinių algų (MMA) dydžio įmoką.

daugiau
Sveikatos apsaugos ministerija NVO projektams paskirstė lėšasSveikatos apsaugos ministerija tęsia Nevyriausybinių organizacijų, dalyvaujančių sveikatos stiprinimo veikloje, skatinimo programą. Jos tikslas – skatinti nevyriausybines organizacijas aktyviai dalyvauti formuojant bei įgyvendinant sveikatos politiką, ugdant visuomenės informuotumą, skleidžiant informaciją apie sveiką gyvenseną, profilaktines programas ir kitas su sveikatos stiprinimu susijusias veiklas. Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė įsakymu patvirtino NVO projektams skirtų 57 924 Eur paskirstymą. 
daugiau

Įsigydami vaistus pacientai permokėjo 27 mln. eurųJei įsigydami kardiologinius kompensuojamuosius vaistus, žmonės rinktųsi tokius pačius tik pigesnius vaistus, jie galėtų sutaupyti – išleistų vidutiniškai 6 kartus mažiau, t.y. visi kartu sutaupytų 27 mln. eurų visos Lietuvos mastu. Pernai šių vaistų priemokoms jie išleido 33 mln. eurų, kai galėjo išleisti 6 mln. eurų. Tai reiškia, kad šiuos pinigus jie būtų galėję panaudoti kitoms savo reikmėms ir išleisti prasmingiau, nes už vaistus galima ir nepermokėti. Tai parodė Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) atlikti skaičiavimai, analizuojant 2014 metų mūsų šalies gyventojų vaistų vartojimo ypatumus.

daugiau

Naujame kompensuojamųjų vaistų kainyne – 24 inovatyvūs vaistaiSveikatos apsaugos ministerija paskelbė naują 2015 metų kompensuojamųjų vaistų kainyną. Šiemet į jį įrašomi 24 nauji inovatyvūs kompensuojamieji vaistai sudėtingoms ligoms gydyti. Pasak sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės, svarbu užtikrinti gyventojams geresnį vaistų prieinamumą asortimento, kainos ir teritoriniu atžvilgiu. „Ministerijos siekis yra mažinti senų vaistų kainas ir sutaupytas lėšas skirti naujiems inovatyviems vaistams kompensuoti. Taip pat geriname vaistų įtraukimo į kompensavimo sistemą procesą, skaidriname kompensavimo komisijos veiklą, trumpiname paraiškų įrašyti vaistus į kompensavimo sąrašus nagrinėjimo ir sprendimų dėl jų priėmimo terminus", – teigė R. Šalaševičiūtė.

daugiau
3811 - 3820 iš 4734 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  381 382 383 384 385 386 387 388 389 390  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos