vaistai.lt
Inkstų transplantacijoms Kaune – 15 metųKauno klinikose pirmosios inkstų transplantacijos atliktos 2000 metų gegužės 4-ą dieną. Tai buvo naujo etapo ligoninės istorijoje pradžia, nes netrukus pradėtos ir kitų organų – širdies, kepenų, plaučių – persodinimo operacijos. Vienas iš inkstų transplantacijų plėtros Kaune tikslų buvo padidinti donorų skaičių, pagerinti jų ruošimą. Tas tikslas buvo pasiektas – iš 318 transplantuotų Kauno klinikose inkstų tik 2 buvo iš Panevėžio ir 2 – iš Šiaulių ligoninių. Visi kiti 314 inkstų persodinti iš Kauno klinikose paruoštų donorų. Kaip prisimena inkstų transplantacijų Kauno klinikose iniciatorius ir pradininkas Nefrologijos klinikose profesorius Vytautas Kuzminskis, apie inkstų transplantacijas buvo kalbama nuo tada, kai pavyko atnaujinti hemodializių sales, sustiprinti nefrologinę tarnybą ir paruošti reikalingų įgūdžių turinčią specialistų komandą.
daugiau
Pasirašomas Lietuvos gydytojo profesinės etikos kodeksasSiekiant turėti galimybę visapusiškai nagrinėti klausimus, susijusius su etine kultūra gydymo įstaigose, Lietuvos gydytojų sąjunga ir Lietuvos bioetikos komitetas parengė Lietuvos gydytojo profesinės etikos kodeksą. Sveikatos apsaugos ministerija ir Lietuvos gydytojų sąjunga kodeksą pasirašys gegužės 11 d., pirmadienį, 14 val. Sveikatos apsaugos ministerijoje.
daugiau
ŽIV ir AIDS pacientams uostamiestyje – daugiau dėmesioApie du trečdalius visų, kurie infekuoti ŽIV, Klaipėdos krašto gyventojų pas gydytojus nepatenka. Tai rodo, jog sveikatos priežiūros paslauga jiems sunkiai prieinama arba jų tiesiog trūksta. Šią spragą žadama užpildyti asociacijai „Pozityvus gyvenimas“ gavus finansavimą iš Klaipėdos m. savivaldybės administracijos. Infekuotus ŽIV, sergančius AIDS žmones, jų artimuosius vienijančiai asociacijai šį pavasarį socialiniam projektui „Paslaugų ŽIV infekuotiems ir rizikos grupių asmenims prieinamumo didinimas“ vykdyti skirta 904 eurų dalinės paramos suma padės sumažinti ŽIV plitimą, pagerins infekuotųjų žmogaus imunodeficito virusu (ŽIV) bei sergančių AIDS sveikatos priežiūrą bei gydymą.
daugiau

Buvimas draustu PSD taupo pinigusValstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) primena, kad draustumas privalomuoju sveikatos draudimu (PSD) suteikia saugumo, nes garantuoja gydymą susirgus, už kurį sumoka ligonių kasos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis. Neapsidraudusiems nemokamai teikiama tik būtinoji medicinos pagalba. 
Apdraustaisiais PSD laikomi tie žmonės, už kuriuos mokamos arba kurie patys moka nustatyto dydžio privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokas, kurios yra privalomos visiems. Daugumai mūsų šalies gyventojų tai nesukelia rūpesčių, nes legaliai įsidarbinusieji gauna su darbo santykiais susijusias pajamas ir yra drausti nuo įsidarbinimo dienos.

daugiau
Sveikatos reikalų komitetas siūlo reglamentuoti privalomojo sveikatos draudimo galiojimo laiką visiems asmenimsSveikatos reikalų komitetas užvakar dienos posėdyje pritarė komiteto patobulintam Sveikatos draudimo įstatymo Nr. I-1343 8, 22 ir 23 straipsnių pakeitimo įstatymo projektui Nr. XIIP-809(4), kuris buvo parengtas siekiant įgyvendinti Konstitucinio Teismo 2013 m. gegužės 16 d. nutarimo 7 punktą, kuriuo pripažinta, „kad Lietuvos Respublikos sveikatos draudimo įstatymo 8 straipsnio 2 dalis prieštarauja (prieštaravo) Lietuvos Respublikos Konstitucijos 29 straipsniui”. Lietuvos Respublikos sveikatos draudimo įstatymo 8 straipsnio 1 dalyje nurodytų asmenų ir 2 dalyje nurodytų asmenų atžvilgiu nustatytas skirtingas privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įsigaliojimo laikas.
daugiau
Įvyko aplinkos ir sveikatos proceso vidurinio laikotarpio peržiūros susitikimasHaifoje, Izraelyje, vykusiame Pasaulio sveikatos organizacijos Europos regiono Europos aplinkos ir sveikatos proceso vidurinio laikotarpio peržiūros aukšto lygio susitikime, kuriame dalyvavo Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro direktorius Romualdas Sabaliauskas, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro Aplinkos sveikatos skyriaus visuomenės sveikatos administratorė Olita Rusickaitė, šalys buvo pakviestos įvertinti visą aplinkos sveikatos procesą, jo pasiekimus ir iššūkius bei aptarti pasiruošimą artėjančiai 6-ajai aplinkos ir sveikatos ministrų konferencijai, vyksiančiai 2017 m.
daugiau
Paskelbti du pirmieji Lietuvoje nacionaliniai referenciniai centraiSveikatos apsaugos viceministro Valentino Gavrilovo vadovaujamos Nacionalinių referencijos centrų koordinavimo tarybos sprendimu, Nacionaliniu referencijos centru onkohematologijos srityje yra paskirta VšĮ Vilniaus universiteto ligoninė Santariškių klinikos. Nacionaliniu referencijos centru neurochirurgijos srityje tapo VšĮ Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ligoninė Kauno klinikos, su kuriomis bendradarbiavimo sutartį partnerystės pagrindais pasiūlė sudaryti VšĮ Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė. Nacionaliniai referenciniai centrai koordinuos pagal kompetenciją sveikatos priežiūrą (sveikatos priežiūros specialistų veiksmus, mokslinį ir praktinį potencialą, žinias) tam tikrose specializuotose medicinos srityje nacionaliniu mastu, dalyvaus Europos referencijos centrų tinklų veikloje.
daugiau
„Širdies diena Seime“ – jau vienuoliktą kartąVakar Seime jau vienuoliktą kartą vyko tradicinės „Širdies dienos Seime“. Šios dienos skirtos atkreipti visuomenės dėmesį į didėjantį širdies ir kraujagyslių ligų paplitimą Lietuvoje. Ta proga taip pat vyko konferencija „Ūminių išeminių sindromų  kardiologijoje ir neurologijoje specializuotos pagalbos rezultatai“. Širdies dieną Seime inicijavo Seimo narys prof. Arimantas Dumčius. Šių metų renginiuose dalyvavo gydytojai kardiologai: Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rektorius, Kardiologijos klinikos vadovas prof. Remigijus Žaliūnas, LSMU klinikų gen. direktorius prof. Renaldas Jurkevičius, Krūtinės, širdies ir kraujagyslių chirurgijos klinikos vadovas prof. Rimantas Benetis, LSMU Kardiologinės poliklinikos vedėjas prof. Rimvydas Šlapikas, LSMU prof. emeritas, akademikas Jurgis Brėdikis, LSMU Neurologijos klinikos vadovė prof. Daiva Rastenytė, Kardiologijos sektoriaus vadovė prof. Rūta Babarskienė, doc. Regina Jonkaitienė.
daugiau
Lietuvos visuomenės sveikatos asociacijos organizuojami renginiai nepraranda populiarumoLietuvos visuomenės sveikatos asociacijos organizuotos mokslinės – praktinės konferencijos „Bendruomenės vaidmuo visuomenės psichikos sveikatos problemų sprendime” metu visuomenės sveikatos priežiūros specialistai, psichologai, gydytojai ir slaugytojai ne tik teoriškai, bet ir praktiškai nagrinėjo galimybes siekti geresnės visuomenės psichikos sveikatos, aptarė jau įgyvendinamus sėkmingus pavyzdžius. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (toliau – LSMU) Naujausių farmacijos ir sveikatos technologijų centro auditorijoje susirinko daugiau kaip 100 sveikatos priežiūros specialistų ne tik iš Kauno, bet ir iš kitų apskrities teritorijos rajonų.
daugiau
Bronis Ropė: ES politika privalo būti nepalanki alkoholio vartojimuiEuropos Parlamente plenarinio posėdžio metu buvo svarstoma rezoliucija dėl Europos Sąjungos Alkoholio Strategijos. Ši strategija skirta padėti valstybių narių vyriausybėms ir kitoms suinteresuotoms šalims derinti veiksmus mažinant alkoholio daromą žalą tiek atskiriems žmonėms, tiek ir visuomenei. „Nuo 2012 metų ES Alkoholio strategija nebuvo atnaujinta, todėl šiuo metu Europos Sąjunga neturi jokio dokumento, moksliniais įrodymais ir naujausių socialinių tendencijų analize pagrindžiančio alkoholio kontrolės strategiją bei taikomas priemones“, – teigia Europos Parlamento narys Bronis Ropė.
daugiau
3831 - 3840 iš 4744 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  381 382 383 384 385 386 387 388 389 390  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos