vaistai.lt
Unikalus robotas padės sumažinti gydytojo klaidos tikimybęLietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Sporto institutas ir vėl stebina naujausiomis inovacijomis. Šįkart instituto mokslininkai įsigijo išskirtinį prietaisą, kuris su milimetrų tikslumu gali įvertinti kelio sąnario stabilumą. Artrometras yra skirtas objektyviai įvertinti ir pamatuoti kelio sąnario priekinio kryžminio raiščio funkciją atliekant ortopedijoje traumatologijoje naudojamą Lachmano testą. Raiščių funkcija ir stabilumas vertinamas pagal blauzdikaulio slydimo nuotolį fiksuoto šlaunikaulio atžvilgiu su milimetrų ir jo dalių tikslumu. Tai padeda maksimaliai sumažinti gydytojo klaidos tikimybę. Robotinis matavimo aparatas jau dabar pradėtas naudoti gydant pacientus.
daugiau

Seimas pritarė darbiečių idėjai Valstybinį visuomenės sveikatos fondą išlaikyti iš alkoholio akcizo pajamųPo ketverių metų svarstymo Seimas šiandien pagaliau priėmė Sveikatos sistemos įstatymo pakeitimus, įteisinančius Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo sukūrimą. Šią idėją dar 2011 m. pasiūlė Seimo Darbo partijos frakcijos nariai. Įstatyme numatyta, kad Valstybinis visuomenės sveikatos stiprinimo fondas sudaromas siekiant kaupti lėšas ir naudoti jas visuomenės sveikatos išsaugojimo ir stiprinimo veikloms, įskaitant prevencinius projektus, socialinę reklamą, mokslinius tyrimus, remti. Didžiąją dalį Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo lėšų sudarys akcizo pajamos, gautos už parduotus alkoholinius gėrimus. Pajamų dydį nustatys Vyriausybė.

daugiau
Lietuvos medicinos darbuotojų dienos proga bus pagerbti šalies gydytojai, slaugytojai, sveikatos apsaugos darbuotojaiBalandžio 27-toji – Lietuvos medicinos darbuotojų diena. Profesinės šventės renginys, skirtas šalies gydytojams, slaugytojams ir visiems, savo gyvenimą paskyrusiems sveikesnės bei laimingesnės visuomenės kūrimui, vyks šį penktadienį, balandžio 24 d. 16 val. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje (Aušros Vartų g. 5, Vilnius). Šventės metu bus pagerbti ir apdovanoti nusipelnę šalies gydytojai, sveikatos apsaugos darbuotojai. Nuo šių metų įsteigti ir pirmą kartą bus įteikiami nusipelniusio šalies slaugyto apdovanojimai.
daugiau

Infekcinių ligų galima išvengti skiepijantis ir prevenciškai tikrinantisLietuvoje vis daugiau pacientų gali gauti reikiamą medikų pagalbą, gydant infekcines ligas ir pasiskiepyti nemokamomis vakcinomis, kurios padeda išvengti tokių sudėtingų ligų. Tam skiriama ne tik vis daugiau lėšų, bet ir dėmesio prevencijai bei ankstyvai ligų diagnostikai – tai kur kas geriau ir pigiau tiek žmogui, tiek valstybei, nei intensyvus ir sudėtingas organizmą alinantis gydymas. Tai akcentavo Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) direktoriaus pavaduotoja Neringa Bernotienė, dalyvaudama Užkrečiamų ligų ir AIDS centro konferencijoje.

daugiau

Frakcija ragina sveikatos apsaugos ministrę spręsti įsisenėjusias problemasŠiandien Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ posėdyje dalyvavo sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė ir atsakinėjo į frakcijos narių pateiktus klausimus dėl Sveikatos apsaugos ministerijai valstybės deleguotų funkcijų vykdymo. Frakcijos nariai norėjo išgirsti ministrės paaiškinimus dėl visuomenei susirūpinimą keliančių klausimų, kurie yra nesprendžiami daugelį metų. Posėdžio metu ministrė pateikė informaciją apie Asmens sveikatos priežiūros įstaigų sąrašo (ASPĮ) valdymą ir apmokėjimą ir apie Nacionalinės sveikatos sistemai priklausančių įstaigų medicininės įrangos registrą. Frakcijos nariai pažymėjo, kad yra būtina įdiegti medicininės įrangos registrą įrangai, kurios kaina nesiekia 100 tūkst. litų, nes šiuo metu įrangos kiekiai ir jų apkrovimai dalyje savivaldybių naudojami neracionaliai ir ligoninės „bankrutuoja“.

daugiau

PSD taryboje – pacientams svarbūs sprendimai dėl vaistųPrivalomojo sveikatos draudimo (PSD) tarybos nariai balandžio 20 dieną svarstė pacientams svarbius klausimus dėl vaistų prieinamumo didinimo. Jie pritarė siūlymams, kuriems įsigaliojus, sudėtingoms ligoms gydyti reikalingi vaistai taps dar labiau prieinami. Šįkart PSD taryboje buvo svarstomi klausimai, susiję su naujų efektyvių vaistų įtraukimu į kompensavimo sistemą, pagal kurią pacientams jie yra kompensuojami Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis. Siūlomas naujoves pristatė VLK Vaistų kompensavimo skyriaus vedėja Kristina Garuolienė.

daugiau
Kviečiame susipažinti su Lietuvos gydytojo profesinės etikos kodekso projektuSiekiant turėti galimybę visapusiškai nagrinėti klausimus, susijusius su etine kultūra gydymo įstaigose, Lietuvos gydytojų sąjunga ir Lietuvos bioetikos komitetas parengė Lietuvos gydytojo profesinės etikos kodekso projektą. Oficialiai pasirašyti šį kodeksą Sveikatos apsaugos ministerija ir Lietuvos gydytojų sąjunga planuoja gegužės 11 d. Su Lietuvos gydytojo profesinės etikos kodekso (toliau – Kodeksas) projektu galima susipažinti Sveikatos apsaugos ministerijos interneto svetainėje (Teisės aktų projektų puslapyje):
daugiau
Naujosios ES audinių ir ląstelių direktyvos didina saugą, tačiau čia dar nesustosimeAutorius dr. Peter Liese, EP narys, Europos liaudies partijos koordinatorius, Aplinkos, visuomenės sveikatos ir maisto saugos komitetas: Daugiau nei 2000 įstaigų Europoje ligoninėms ir klinikoms teikia audinius ir ląsteles, kad padėtų joms gydyti įvairiausius sveikatos sutrikimus, įskaitant leukemiją, nudegimus, nevaisingumą, širdies nepakankamumą arba aklumą. Dėl naujovių šiame sparčiai augančiame sektoriuje atsiranda vis daugiau ir geresnių galimybių geriau gydyti pacientus. Audiniai ir ląstelės taip pat yra daugelio pažangiosios terapijos vaistų pradinė medžiaga.
daugiau
Kada Lietuvos vaistinėse galėsime pasiskiepyti?Kovo mėnesį Lietuvos Respublikos Seimas priėmė farmacijos įstatymo pakeitimus, kurie leidžia teikti farmacinės rūpybos paslaugas vaistinėse. Šios veiklos įteisinimas suteikia teisę vaistininkams spręsti pacientų problemas susijusias su vaistų vartojimu, aktyviai dalyvauti prevencinėse ir profilaktinėse visuomenės sveikatos programose. Sveikatos ekspertai pažymi, kad tokia vaistininko praktika Europos ir viso pasaulio sveikatos apsaugos sistemose jau yra įprasta, todėl sveikintina, kad Lietuva pagaliau taip pat žengia pirmuosius žingsnius šioje srityje.
daugiau
Pasieniečių sraigtasparnis vėl gabeno donoro širdįNaktį iš pirmadienio į antradienį iš Kauno donorinės ligoninės į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikas buvo pergabenta donorinė širdis. Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis iš Kauno Socializacijos centro stadiono pakilo apie 1 val. nakties ir po pusvalandžio skrydžio nusileido Santariškių transporto žiede. Kiti donoriniai organai buvo pervežti greitosios pagalbos automobiliu. Dviejuose transplantacijos centruose – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikose ir Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose – šiuo metu vyksta transplantacijos.
daugiau
3851 - 3860 iš 4744 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  381 382 383 384 385 386 387 388 389 390  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos