vaistai.lt
Ieškoma būdų Lietuvoje atnaujinti kurortoginius tyrimusSveikatos apsaugos viceministrė dr. Jadvyga Zinkevičiūtė dalyvavo Ūkio ministerijos organizuotame bendrame Sveikatos apsaugos, Švietimo ir mokslo, Ūkio ministerijos, Lietuvos kurortų asociacijos ir Valstybinio mokslinių tyrimų instituto Inovatyvios medicinos centro atstovų pasitarime, kuriame buvo aptartos kurortologinių tyrimų plėtros Lietuvoje galimybės. Sveikatos apsaugos viceministrė Jadvyga Zinkevičiūtė atkreipė susitikimo dalyvių dėmesį į tai, kad kurortuose teikiamų paslaugų kokybė yra svarbi ne tik sergančio žmogaus gydymui ir reabilitacijai, tačiau turėtų būti ir visų žmonių, besirūpinančių savo sveikata, prioritetu: „Dabar yra realus šansas atgaivinti kurortologijos mokslą Lietuvoje, ir tam itin svarbus yra visų suinteresuotų šalių aktyvus dalyvavimas ir bendradarbiavimas siekiant bendro tikslo“.
daugiau
Aptartos bendradarbiavimo galimybės stiprinant probleminio lošimo prevencijąBūtina stiprinti azartinių lošimų prevenciją tarp nepilnamečių ir ypač mažesniuose šalies regionuose – tokį prioritetą sprendžiant azartinių lošimų keliamas problemas įvardijo š.m. kovo 19 d. Valstybiniame psichikos sveikatos centre vykusiame pasitarime Lošimų priežiūros tarnybos prie Lietuvos Respublikos Finansų ministerijos ir Valstybinio psichikos sveikatos centro specialistai. Pasitarimo metu diskutuota apie azartinių lošimų keliamų problemų mastą ir aktualumą, aptartos bendradarbiavimo galimybės. Pažymėta, kad, nors besigydančiųjų dėl azartinių lošimų nėra daug, itin neramina didėjantis savanoriško apsisprendimo nelošti prašymų tarp 18-21 metų amžiaus asmenų skaičius.
daugiau
Geriausias Lietuvos insultų centras perduoda patirtį UkrainaiLietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) dėstytojų ir Kauno klinikų specialistų komanda lankėsi Ukrainoje, Užgorodo nacionaliniame universitete. Vizito tikslas buvo išsiaiškinti, kokios pagalbos reikėtų partneriams, kuriant naują universiteto modelį, ir įvertinti galimybes įdiegti insulto gydymo programą. Kauniečiai dalijosi savo patirtimi, kaip pavyko sukurti sėkmingai veikiančią pagalbos insulto ištiktiems pacientams sistemą. Pasak LSMU Podiplominių studijų centro dekano, Neurologijos klinikos docento Kęstučio Petrikonio, Kauno klinikose insultą patyrusiems pacientams teikiama pagalba per pastaruosius 3 metus pasiekė didelį progresą, ypač Neurologijos klinikos vadovės prof. habil. dr. Daivos Rastenytės koordinuojamo darbo ir pastangų dėka.
daugiau
Stiprinama kova su inkstų vėžiuKovą minint kovos su inkstų vėžiu mėnesį visuomenė raginama susimąstyti, kaip lengva prarasti sveikatą ir koks sudėtingas tampa gyvenimas susirgus šia inkstų liga. Prisijungdama prie kovos su klastinga inkstų liga, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad Ligų, vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių kompensavimo komisijoje jau yra svarstomos naujų vaistinių preparatų, skirtų inkstų ląstelių vėžiui gydyti, kompensavimo paraiškos. „Onkologinių ligų prevencija ir kontrolė – viena prioritetinių sveikatos apsaugos sričių. Labai svarbu, kad žmonės turėtų galimybę gydytis aukščiausius Europos reikalavimus atitinkančiais kompensuojamais vaistiniais preparatais. Nuolat svarstomi naujai siūlomi preparatai ir nustatomos jų terapinės bei farmakoekonominės vertės.
daugiau
Ministrė: vien sveikatos apsaugos sistema negali apsaugoti vaikų nuo netinkamo elgesio pasekmių„Smurtas prieš vaikus ir nepriežiūra yra ne tik tarpinstitucinės, bet ir tarpvalstybinės svarbos klausimas, todėl būtina, kad visų lygių valstybės institucijos skirtų vaikui pakankamai dėmesio, pastangų bei finansinių išteklių, jog mažasis visuomenės narys galėtų užmegzti tinkamus santykius su aplinkine realybe ir įgyti tokią patirtį, kuri padės jam tinkamai vystytis ir būti atsakingu valstybės piliečiu”, – pabrėžė sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė pradėdama diskusiją „Netinkamo elgesio su vaikais prevencijos politikos dialogas“.
daugiau
Dietologo paslaugos bus apmokamos PSDF lėšomisSveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė patvirtino Dietologijos ambulatorinių specializuotų paslaugų teikimo reikalavimų aprašą. Pagal jį, su šeimos gydytojo siuntimu gydytojo dietologo ambulatorinės paslaugos bus apmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšų. Iki šiol už dietologo konsultacijas PSDF lėšomis buvo apmokama tik stacionaruose besigydantiems pacientams, o už ambulatorines paslaugas pacientai privalėjo mokėti patys. Lietuvoje kraujotakos sistemos ligos išlieka pagrindine mirties priežastimi, kaip ir kitose išsivysčiusiose pasaulio šalyse. Tarp darbingo amžiaus asmenų (16–64 metų) mirties priežasčių pirmą vietą taip pat užima išeminės širdies ligos.
daugiau
Anestezijos ir intensyviosios terapijos slaugytojai turės daugiau kompetencijųKlaipėdos mieste susibūrė iniciatyvinė grupė anestezijos ir intensyviosios terapijos slaugytojų sritis peržiūrėti. Klaipėdos miesto savivaldybės asmens sveikatos priežiūros komisijos pirmininkė doc. dr. Natalja Istomina, vyriausiasis Klaipėdos krašto chirurgas prof. Artūras Razbadauskas, VšĮ Respublikinės Klaipėdos ligoninės atstovai – direktorius Romaldas Sakalauskas ir direktoriaus pavaduotoja Andželika Zavackienė, Klaipėdos universitetinės ligoninės gydytoja anesteziologė – reanimatologė Renata Paškevičiūtė, Klaipėdos valstybinės kolegijos atstovai - Sveikatos mokslų fakulteto dekanė Vida Staniulienė, Slaugos katedros vedėja, lektorė Daiva Narvilienė, Slaugos katedros lektorė, anestezijos ir intensyviosios terapijos slaugytoja, doktorantė Lina Šakienė, Tęstinių studijų centro vadovė Daiva Uselienė, analizavo Europos šalių (Švedijos, Norvegijos, Ispanijos ir kt.) anestezijos ir intensyviosios terapijos slaugytojų kompetencijas ir veiklos sritis.
daugiau
Lietuva – viena aktyviausių ES valstybių narių narkotikų kontrolės politikos srityjeNarkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas (toliau – Departamentas) nuolat aktyviai atstovauja Lietuvai Europos Sąjungos (toliau – ES) ir tarptautiniuose forumuose. Vienas svarbiausių vaidmenų, kurį dirbdamas šioje srityje atlieka Departamentas, yra veikla ES Tarybos Horizontaliojoje narkotikų darbo grupėje (angl. Horizontal Working Party on Drugs, toliau - HDG), kuri yra pagrindinis ES kovos su narkotikais politikos koordinavimo formatas. Ši grupė inicijuoja ir koordinuoja įvairių su narkotikais susijusių ES programų ir iniciatyvų įgyvendinimą valstybėse narėse. Koordinacinė grupės funkcija apima ir ES išorės santykius narkotikų srityje (rengiami susitikimai-dialogai su trečiųjų šalių atstovais), taip pat bendradarbiavimą su tarptautinėmis organizacijomis (Jungtinėmis Tautomis, Pasaulio sveikatos organizacija, Europos Taryba ir kt.).
daugiau
Kauno klinikoms – labdara už beveik 5 tūkstančius EurųTarptautinė Vilniaus Moterų Asociacija (International Women‘s Association of Vilnius) padovanojo Kauno klinikoms biopsinių adatų ir krūties žymeklių už 4 697 Eur. Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos prezidentė Sarah Alice Louise Hunt (Didžioji Britanija) su asociacijos tarybos narėmis įteikė Kauno klinikoms dovanų biopsinių adatų, naudojamų krūties vėžio radiologinei diagnostikai ir krūties žymeklių, kurie naudojami prieš operaciją pažymėti krūtyje naviką.
daugiau
Kvietimai protezuoti dantis išsiųsti anksčiauPanevėžio teritorinė ligonių kasa (TLK) šiais metais išsiuntė pirmuosius kvietimus protezuoti dantis asmenims, laukiantiems eilėje ligonių kasų lėšomis apmokamo dantų protezavimo. Pirmieji kalendorinių metų kvietimai išsiųsti šiek tiek anksčiau nei pernai. Jų sulaukė 480 Panevėžio ir 285 Utenos apskričių gyventojai. Gera žinia tiems, kurie dantis protezuos šiais metais: vadovaujantis sveikatos apsaugos ministro įsakymu, nuo 2015 m. sausio 1d. vienam asmeniui suteiktoms dantų protezavimo paslaugoms apmokėti bus skirta didesnė nei iki šiol pinigų suma. Senatvės pensininkams, dėl neįgalumo nedarbingiems arba iš dalies darbingiems asmenims dantų protezavimo paslaugų išlaidos bus kompensuojamos pagal faktines dantų protezavimo išlaidas, bet ne daugiau kaip 372,74 Eur. Vaikams skirta galima didžiausia suma – 1146,90 Eur.
daugiau
3891 - 3900 iš 4734 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  381 382 383 384 385 386 387 388 389 390  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos