vaistai.lt

Kuo gyvena EBPO šalys? Iššūkiai ir įžvalgosValstybinės ligonių kasos delegacija praeitą savaitę dalyvavo Paryžiuje vykusiame Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) jau 12-tą kartą surengtame kasmetiniame biudžeto ir sveikatos apsaugos specialistų tinklo susitikime. Kokia patirtimi pasidalijo susirinkusių valstybių atstovai?

daugiau

Klaipėdos universiteto ligoninė atveria dienos stacionarą būsimoms mamomsKlaipėdos universiteto ligoninė (KUL) plečia paslaugas nėščiosioms. Akušerijos-ginekologijos klinikoje pradėjo veikti Nėštumo patologijos dienos stacionaras. Jame būsimų mamų laukia profesionali medikų priežiūra, reikalingi tyrimai ir procedūros, o svarbiausia – saugumas ir patogumas. Augant poreikiui didinamas ir gydytojų akušerių-ginekologų konsultacijų skaičius.

daugiau

Odontologinės paslaugos: kokios, kam ir kaip apmokamos?Tarptautinę odontologų dieną įprastai ne tik kalbama apie šios srities svarbą, laimėjimus, iššūkius, bet ir pabrėžiama, kaip svarbu rūpintis burnos higiena ir prevenciškai lankytis odontologo kabinete, kad burnos sveikata būtų gera. Šia proga pravartu prisiminti ir ligonių kasų apmokamas odontologinių ligų profilaktikos bei gydymo paslaugas. Kokios jos, kam apmokamos ir kaip?

daugiau

Bus siekiama įtraukti daugiau gyventojų į krūties vėžio ir kitų onkologinių ligų prevencijos programasSiekdama aktyvesnio gyventojų dalyvavimo Krūties piktybinio naviko ankstyvosios diagnostikos programoje, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) atnaujino jos organizavimo tvarką. Įgyvendinus bandomąjį projektą, nuo kitų metų pradžios ketinama praplėsti programos dalyvių amžiaus ribas, atsisakyti šeimos gydytojo siuntimo ir įtraukti į programą naują tyrimą – krūties tomosintezę.

daugiau

Pradeda veikti pagalbos linija norintiems mesti rūkyti – 1819Pradeda veikti Nacionalinė metimo rūkyti pagalbos telefoninė linija, kurios specialistai nemokamai konsultuos gyventojus, norinčius mesti rūkyti. Įkurdama šią liniją Lietuvos sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas (NTAKD) įgyvendina vieną iš Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Tabako kontrolės pagrindų konvencijos rekomenduojamų priemonių, skirtų priklausomybės nuo nikotino nutraukimui.

daugiau

Slaugytojai ir akušeriai įgalinti atlikti daugiau funkcijųSiuntimą pas gydytoją specialistą jau gali išrašyti ne tik šeimos gydytojai, bet ir slaugytojai bei akušeriai. Slaugytojas konsultuodamas pacientą taip pat gali išrašyti vaistus, skirtus lėtinėms ligoms gydyti. Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys akcentuoja, kad slaugytojų atsakomybių išplėtimas yra kelias, kurį nuėjo visos pažangios sveikatos apsaugos sistemos – juo suka ir Lietuva. 

daugiau

Onkologinės ligos: tendencijos ir perspektyvos„Minint Pasaulinę kovos su vėžiu dieną, labai svarbu atkreipti visuomenės dėmesį į onkologinių ligų profilaktikos ir ankstyvosios diagnostikos svarbą, fizinio aktyvumo bei sveiko gyvenimo būdo įtaką vėžiniams susirgimams“, – sako Kauno klinikų Onkologijos ir hematologijos klinikos vadovė prof. Elona Juozaitytė ir pabrėžia, kad, nors mokslas į priekį žengia sparčiai, žmonių informuotumas šia tema didėja, tačiau ligonių kasų apmokamose vėžio prevencijos programose dalyvaujama per mažai. 

daugiau

Paprastėja siuntimų išdavimo tvarka kreipiantis į gydytojus specialistusNuo vasario 5 d. paprastėja patekimo pas gydytojus specialistus tvarka – sveikatos apsaugos ministro įsakyme numatytais atvejais pacientai galės kreiptis į gydytojus specialistus be siuntimo.

daugiau

Atnaujinta cezario pjūvio operacijų atlikimo tvarka, kai šios procedūros pageidauja pati gimdyvėAtsižvelgusi į Seimo narių, moterų teises ginančių organizacijų ir sveikatos priežiūros specialistų siūlymus, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pakeitė cezario pjūvio operacijų atlikimo tvarką, kai šios operacijos atliekamos ne dėl medicininių priežasčių, o pačių gimdyvių pageidavimu. Nuo šiol cezario pjūvio operacijos galės būti atliekamos ir nesant santykinių indikacijų, tokių kaip anksčiau buvę gimdymo sutrikimai arba padidintos rizikos socialiniai faktoriai, o po procedūros kilusių komplikacijų gydymas bus apmokamas Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis.

daugiau

Higienos institutas vadovaus savižudybių prevencijos koordinatorių darbui ir teiks reikalingą informacijąKaip praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), SAM, siekdama mažinti savižudybių ir mėginimų žudytis atvejų skaičių ir su tuo susijusius neigiamus padarinius, patvirtino Savižudybių prevencijos koordinavimo savivaldybėse tvarkos aprašą. Šis dokumentas padės efektyviau planuoti ir vykdyti savižudybių prevenciją savivaldybės lygmeniu, operatyviau reaguoti, nutikus savižudybei ar mėginimo žudytis atveju.

daugiau
41 - 50 iš 4722 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos